HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2019 Pazartesi - 11:31

Zeybekci'den seçim vaatleri: Engellilere müjde, o ilçeye millet bahçesi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’de göze çarpan en büyük eksikliğinin engellilerin tekerlekli sandalyeyle kaldırımda gidememesi, İZBAN, Metro gibi alanlarda engelli asansörlerinin çalışmaması, yüksek kaldırımlara çıkamaması olduğunu belirterek, “İzmir’i engellilerin rahatça gezebileceği şehir haline getireceğiz” dedi. Zeybekci, Bayraklı’ya İzmir’in en büyük Millet Parkı’nı kazandıracaklarını ifade etti.

Zeybekci den seçim vaatleri: Engellilere müjde, o ilçeye millet bahçesi!

Zeybekci, Özel Eğitim Kurumları Derneği üyeleriyle yaptığı toplantıda, yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere matematiksel olarak bakılmaması, “engelli kardeşim benim yerine engelli, üzerimizde hakkı var” düşüncesiyle yaklaşılması gerektiğini söyledi. Devletin de vatandaşının her nefesini daha kaliteli alması için gözünü kırpmadan tüm imkanları sağlamasıyla görevini yerine getirmiş olacağını ifade eden Zeybekci, Türkiye’nin özellikle sağlıkta, engellilere yönelik, okuma yazma imkanı olmayanlara yönelik dünya standartlarının üzeninde hizmet verdiğini belirtti.

YÜZDE YÜZ EVDE BAKIM
Engelli bireylere sadece eğitim verilmesinin yeterli olmadığını, topluma, üretime de kazandırılması gerektiğini bildiren Zeybekci şöyle konuştu:

“Bu şehrin en büyük eksikliği bir engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyesiyle kaldırımlarda gerek sandalyelerden gerek araçlardan gidemiyor, toplu taşıma araçlarına ulaşamıyor. İZBAN’da, İzmir Metro’da engelliler, yaşlılar için yapılan asansörler çalışmıyorsa, yürüyen merdivenler çalışmıyorsa yaptığınız hiçbir şey para etmez. Benim engelli kardeşim masum masum bakıyor, kaldırıma çıkamıyorsa, engelli çocuklarımıza diğer çocuklarımızla birlikte spor yaptırılmıyorsa, entegrasyonunu sağlayamıyorsa kimse boşuna konuşmasın.

İnsanların hayatlarını daha kaliteli hale getirmek belediyelerin öncelikli görevi. 1 Nisan’dan itibaren evde bakım ihtiyacı olan vatandaşların yüzde 100’üne ulaşacağız. Sağlık Bakanlığı ilgili diğer bakanlıklarla görüşerek işbirliği yapacağız. Tam donanımlı araçlar bu vatandaşlarımızın evlerine gidecek, bakımını, ev temizliğini yapacak, sağlık görevlileri de sağlık ihtiyaçlarına bakacak. Gerekirse donanımlı yüzlerce şehrin tamamına hizmet verecek.”

Dernek başkanının özel eğitim kurumlarının da özel okullara yararlandırılan imkanların sağlanması, vergi muafiyeti, servis ücretlerinin desteklenmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelme yönündeki taleplerini dinleyen Zeybekci, girişimde bulunacağını belirterek, “Engelli aileleri üzerinde yük olan okul servisleri konusunu, devlet tarafından çözüme kavuşturulamaması durumunda büyükşehir belediyesi olarak biz üstleneceğiz” dedi.

İZMİRLİ KANMAYACAK
Menemen’de MHP ve AK Parti ilçe teşkilatlarının ortak toplantısında konuşan Zeybekci, Türkiye’deki siyasetin artık iki kanat üzerinden yapılacağını söyleyerek, “Türkiye’nin ihtiyacı olan milli, milletin menfaatlerini düşünen bir muhalefetin oluşması. Ama karşı kanatta yer alan CHP-Saadet, İyi Parti-HDP’nin hangi mantıkla, hangi nizam, hangi vicdanla bir araya geliyorlar. Bunların milletin bekasıyla geleceğiyle bir alakaları yok” dedi.

Dertlerinin İzmir olduğunu, 21. Yüzyılın İzmir’i olduğunu ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:

“İzmir’in sorunları, projeleri konuşulması gerekiyor. Biz 1.5 yılda çöpten enerji elde edeceğiz atığı sıfıra düşüreceğiz. Kanalizasyon ile yağmur suyu hatlarını ayıracağız. Arıtmasız bir damla su dahi körfeze verilmeyecek. Onlar başka şey diyecek, tarz diyecek. Bu İzmir’e saygısızlıktır, haksızlıktır, hakarettir. Artık buna İzmirli kanmayacak. 20 yıldır bahane okuyorlar artık mazeret yok İzmir’in vaktini çaldırmayacağız” diye konuştu.

Etkinliğe katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Cumhur ittifakının birlikteliğinin en güzel yansımasının da Menemen’de olduğunu belirtti.

BAYRAKLI’YA MİLLET PARKI YAPILACAK
Bayraklı Cengizhan Mahallesi’nde AK Parti-MHP ilçe teşkilatlarının organizasyonuna katılan Nihat Zeybekci, hizmet alamamaktan yakınan mahalle sakinlerine 9 ayda kenti güzelleştireceği sözü verdi. Düne ait ne varsa akıp gittiğini belirten Zeybekci, millete yeni şeyler söylemek gerektiğine vurgu yapan Zeybekci, Bayraklı’ya İzmir’in en büyük Millet Parkı’nı kazandıracaklarını ifade etti.

Cengizhan Mahallesi Pazar Yeri’ni gezen Zeybekci, vatandaşların “Kurtar bizi, değiştir İzmir’i” sözlerine, “İzmir’i siz kurtaracaksınız, umut sizsiniz, birlikte şehri değiştireceğiz” karşılığını verdi.

Menderes Belediyesi’nce bu sene 4’ncüsü düzenlenen deve güreşlerine katılan Zeybekci buradaki konuşmasında da vatandaşlardan oylarını İzmir için kullanmalarını isteyerek, “Bir partiyi bomba yüklü araç haline getirip de Türkiye’nin fay hattına göndermeye çalışanlara dikkat edin” uyarısında bulundu.

İnciraltı’ndaki Ege Karadenizliler Federasyonu’nca organize edilen Hamsi Festivali’ne eşi Ayşen hanım ile katılan Nihat Zeybekci, sohbet ettiği vatandaşlara balık-ekmek dağıttı.

 
İzmir'deki Suriyelilerin yaşam mücadelesi
 
Başkan Uğurlu'dan gönül belediyeciliği vurgusu
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadık 5 Şubat 2019 Salı 08:38

Sayın Zeybekci İnciraltı imarı için tek kelime etmiyorsunuz nedir bu bayraklı sevdası bayraklidaki gibi bizde yüksek kat istiyoruz

Yorumu oyla      10      5  
olmaz ya 4 Şubat 2019 Pazartesi 20:56

Bunların hükümet olarak yurtdışında kredileri kalmadı, satacak şey de kalmadı, piyangoların ikramiyelerine el koydular, kala kala bir İzmirin yüksek kredi notuyla borçlanmak kaldı! Eskaza bir kazanırlarsa İzmir hapı yuttu demektir, Özhaseki yüzünden her yıl fazladan ödenen 4 milyon avro faizin üstüne hiç de çekilmez yani!

Yorumu oyla      9      5  
secim 4 Şubat 2019 Pazartesi 19:17

syn Zeybekci ,kazanamazsaniz sakın uzulmeyin ne de olsa agbiniz Binali bey de kazanamamisti.

Yorumu oyla      16      5  
İzmirli 4 Şubat 2019 Pazartesi 13:21

Siz İzmir'den başka bir şehre gitmediniz herhalde Nihat bey. Bahsettikleriniz Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde mevcut. İzmir kadar engellilere değer veren bir şehir yoktur. Onlar bizim kardeşlerimiz. Engelliler üzerinden prim yapmayın lütfen!!! Türkiyenin en büyük Engelli Kongresi Engelsiz İzmir her yıl İZMİR'de yapılmaktadır. Görmek engelliler için kabartmalı yolu en uzun metrede olan yollar İzmir'dedir. Her kaldırımın tekerlekli sandalye için iniş ve çıkış alanları vardır. Eshot'un her otobüsünde engelli rampası vardır. Engelliler için özel yaşam alanı vardır. Engellilerin işlettiği kafeler vardır. Her kentte engelliler için park yapılır iken, İzmir'de normal parklar engellilere uygun yapılır, engelliler ile engelsizler el eledir. Engelliler toplumdan soyutlanmaz burada. Çünkü burası İzmir ! Hiçkimse bu kentte engelliler zor yaşıyor diyemez. Kafanızı kaldırın biraz etrafınıza bakın !!!

Yorumu oyla      34      5  
TC misafir 4 Şubat 2019 Pazartesi 13:05

İzmiri 21. yüzyıla hazırlayacağını iddia edenler 4 milyonluk şehirden 5 yılda belediye başkanlığı yapacak vasıfta insan yetiştiremeyip denizliden aday ithal etti. Pazaryerini gezmişsiniz ama etiketlere bakmamışsınız, ya havanın güzelliğinden gözünüz hep havadaydı, ya etiketlere bakmaktan utandınız, ya da yere bakıp para aradınız ne de olsa eski ekonomi bakanısınız.

Yorumu oyla      28      6  
Demokrasi 4 Şubat 2019 Pazartesi 12:46

syn Zeybekci aklınızda izmir'e aday olmak hiç ama hiç yoktu bir gün baktınız izmir'e Belediye başkanı atanmışsınız.öncelikle nasıl anti-demokratik bir düzen icinde oldugunuzu oncelikle kaul etmeniz gerekir. sonra , anti demokratik sistem icinde izmir e nasıl hizmet edebilirsiniz ki , tepeden birileri emir verecek izmir icin dogru mu yanlıs mı bakmadan uygulayacak e istanbul da yapılan tum hataları izmir de yapacaksınız , izmir de yaşanmaz herkesin kaçtığı bir kent haline gelecek. unutmayın istanbul icinden deniz gecen muthis dogal guzelligi olan gozde bir kenti ne hale getirdik 15 milyon insan ust uste ulasım rezalet i kime sorsan ya sivaslı ya kastomunulu ya baska sehirli kimse istanbul lu degil ( sanki o kentte dogmadılar ) kent kulturu bitmis.

Yorumu oyla      23      5  
Burhan 4 Şubat 2019 Pazartesi 12:07

Patates 4 Soğan 5 Ispanak 7 Pırasa 6 TL. Meyveyi Taneyle Alır Olduk; Evlerde Tencere Değil Dert Kaynıyor Sayın Ekonomi Bakanı; EKONOMİYİ HALLETİNİZ SIRA İZMİR'E Mİ GELDİ?

Yorumu oyla      40      5  
Ahmet 4 Şubat 2019 Pazartesi 12:06

İnsanlar aş derdinde iş derdinde, bunlar hala millet bahçesi diyor. Zaten Bayraklı'daki en büyük ihtiyaç millet bahçesi. İşsizliğe çözüm, sosyal yardımlar, kentsel çözüm filan bunlar Bayraklı'nın ana ihtiyaçları değil. Çoluk çocuk yuvarlanalım millet bahçesinde yahu!!!

Yorumu oyla      41      5  
sezarın hakkı sezara 4 Şubat 2019 Pazartesi 11:55

Hadi onlar kurtar bizi zeybekçi diyormuşta! bu hayat pahalılıgından ,kötü yönetimden , AKP den bizi kim kurtaracak arkadaş?

Yorumu oyla      41      5  
Z.B 4 Şubat 2019 Pazartesi 11:54

Balık ekmek... aman kılçıklara dikkat ne olur ne olmaz. En önemlisi kılçıklar.

Yorumu oyla      34      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şengül’den Karabağlar’da ‘Kentsel dönüşüm’ müjdesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar’da yaşayan vatandaşlar ...
CHP Buca’nın adayından 'pazarlık' iddialarına sert cevap!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, aday adaylarından Ali Hıdır ...
İYİ Parti kurucusu: O ilde MHP kazansın diye uğraşıyoruz
İYİ Parti kurucusu Mehmet Aslan, TV 5'te Çağlar Cilara'nın yerel seçim ...
 
CHP'den Balçova'da gövde gösterisi
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltıda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Körfez kokuyor, İzmir'i suya biz kavuşturduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması ...
Eski yönetici mecliste partisini, başkanlıkta CHP’yi destekleyecek!
İYİ Parti Konak İlçe Siyasi İşlerden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Rasim ...
 
O partinin İzmir İl Başkanı bağımsız aday oldu!
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Denizaslanı, Tire Belediye Başkanlığına ...
2014’teki DSP rüzgarı 31 Mart için esmeye başladı: İki CHP’li Başkan ilçelerinde nabız yokluyor!
Menemen Belediyesi’nin 20 yıllık Başkanı Tahir Şahin ve Tire Belediyesi’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yoksa CHP 'fetret devri' mi yaşıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Yoksa CHP 'fetret devri' mi yaşıyor?
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva