HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2019 Çarşamba - 13:35

Zeybekci'den Karşıyaka mesaisi: Birlikte güzel işler yapacağız

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye Karşıyaka Çarşı’da vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı, yüzlerce kişiyle fotoğraf çektirip, sohbet etti, çarşıyı 4 saatte geçebildi. Zeybekci, “Birlikte çok güzel işlere imza atacağız” dedi.

Zeybekci den Karşıyaka mesaisi: Birlikte güzel işler yapacağız

Çiğli’de katıldığı bir program sonrası Mavişehir’e geçen ve oradan İZBAN’a binen Zeybekci, görevliler ve yolcularla sohbet etti, sonra da Karşıyaka İstesyonu’nda indi. Karşıyaka’da istasyon çıkışından itibaren vatandaşların çevresini sararak, ilgi gösterdiği Zeybekci, AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç ile çarşıyı gezdi. Çarşıda müzik yapan gençlerin yanına giden Zeybekci, “Çanakkale” türküsüne de eşlik etti. Müzik yapan ve çarşıda kostümle dolaşan gençlerle sohbet eden Zeybekci, çarşıdaki esnafı dolaştı.

- ZEYBEKCİ’DEN İZMİR’E BÜYÜK SÜRPRİZ

SİZE İHTİYACIMIZ VAR
Yolda karşılaştığı Bakırçay Üniversitesi’nde okuyan iki kız öğrenci, “Öğrenciler olarak neler yapacaksınız merak ediyoruz, birçok şey duyuyoruz ama hangileri doğru bunları öğrenmek istiyoruz” diyerek soru yöneltti. Zeybekci, tek biletle 90 dakika seyahat süresini 120 dakikaya çıkacaklarını, öğrencilerin tam biletin yüzde 50 ücret ödeyeceklerini, okulda, otobüste, metroda, vapurda interneti bedava kullanacaklarını söyledi. Zeybekci, “Karşınızda her zaman ulaşabildiğiniz dertlerinizi, düşüncelerinizi iletebileceğiniz bir belediye başkanı olacak. Sizin de dahil olduğunuz bir belediye başkanı olacak” dedi.

Türkiye’de genç işsizliğin en yüksek olduğu ilin İzmir olduğuna dikkati çeken Zeybekci, “Beyin göçü yaşıyoruz. Burası bir numaralı turizm, teknoloji şehri olmalı. Beraber yapacağız bunu. Beraber güzel şeyler yapacağız. Bu şehri önce siz kurtaracaksınız. Siyasete de uzak durmayın, siz olmazsanız boş bırakılan alanı başkaları dolduruyor” diye konuştu.

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ
 Karşıyaka Stadı’nın yapılmasını talep eden bir vatandaş, Zeybekci’ye “29 yaşındayım hep CHP’ye oy veriyorduk. İnsan gibi yaşamak istiyoruz, ulaşımda, her konuda. Herkesin insan gibi yaşamasını istiyorum. Tek vatan, tek millet değil mi? İzmir’e de hizmet gelsin istiyorum, önemli olan insan gibi yaşamak. Neden 1 saatte bir kalkan otobüsle evime gideyim, 100 kişi sıkış tepiş halde” dedi.

Sorunların üzerinin ideolojik bahanelerle örtülmesine izin verilmemesini isteyen Zeybekci, yine stadın bitirilmesini isteyen bir Karşıyaka taraftarına “Önündeki caddeyi de yer altına alacağız, stattan sahile geçilecek” açıklamasında bulundu.

Vatandaşlar, “İzmir büyük bir köy, şehre dönmesini istiyoruz”, “Nihat bey şu yollara bir çare bulun, adam edin”, “Kurtarın bizi artık dört gözle bekliyoruz sizi” diyerek tepki ve desteklerini iletti.

Yanına gelen 13 yaşındaki ortaokul öğrencisinin Zeybekci ile youtube röportajı da çevredekiler tarafından gülerek izlendi. Esnafın ikram ettiği midye, kokoreç, dönerden yiyen Zeybekci, Karşıyaka Çarşı’yı 4 saatte geçebildi, bine yakın kişiyle fotoğraf çektirdi. Bir grup Karşıyaka taraftarı da meşaleyle Zeybekci’yi karşıladı.
GAZİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
Karşıyaka Çarşı’da yer alan Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Zeybekci, “Bu aziz milletin göğsüne takması gereken madalyasınız. Bu ecdat emaneti olan bu topraklar, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar şehit kanıyla sulanmadı. Böyle arka sokaklarda değil şehrin en güzel yerinde, tarihi bina varsa burada derneğinizin olması gerekir. Kahramanlarımızı nesiller boyunca, onları bir arada tutarak yaşatabiliriz. Böyle bir hayali kuralım ve onu birlikte gerçekleştirelim. Denizli’de belediye başkanı seçildiğimin ilk aylarında gazilerimiz bana gelerek ihtiyaçlarla ilgili talepte bulundular. Gazilerimiz bunlar için bize geliyorsa yazıklar olsun bize diyerek ondan sonra onların talepte bulunmalarını beklemeden kendilerine destek verdik. Sizin ihtiyacınız ne varsa bunlar talebiniz değil bizim görevimiz olmalı” dedi.

ÇİĞLİ ATA SANAYİ’Yİ GEZDİ
Çiğli Ata Sanayi’de esnafı ziyaret eden Zeybekci, esnafa hayırlı iş dileklerini iletti. İş yerlerini tek tek gezerek esnafla sohbet eden Zeybekci, uğraştıkları işler hakkında da sorular sordu. Esnaftan “Oyum size ama Karşıyaka stadını bitirin”, “Allah size fırsat versin inşallah olacak”, “Yolu aşağı alacağız mı, 20 oy bizden sana” yaklaşımıyla karşılaştı.
İZTOK ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
 İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İZTOK) üyeleriyle bir araya gelen Zeybekci, İzmir’de sürdürdükleri çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

İzmir’de ilk olarak 65 bin kişiye, ardından da 2.5 ay önce 85 bin kişiye sorunlarına ilişkin sorular yönelttiklerini, sosyal medya üzerinden de onbinlerce mesajın kendilerine ulaştığını belirten Zeybekci, alınan cevaplar doğrultusunda kentin sorunlarına ilişkin proje çalışmaları yaptıklarını ve ortaya koydukları çözümlerin İzmir’in gündeminde önemli yer edindiğini söyledi.  

Türkiye’nin İzmir’siz tek kanatlı bir kuş gibi olacağını vurgulayan Zeybekci, kentin kaybettiği yıllarını 5 yıllık çalışmayla geri kazandıracaklarını belirterek şunları söyledi:

“Yaratılıştan dünyanın en güzel şehri, dağlarından yağ, ovalarından bal akan, dinlerin, medeniyetlerin, kültürlerin, tarımın, ticaretin, merkezi olmuş İzmir, son dönemde ihmal edilmişlik nedeniyle yerinde kalmadı, geri kaydı. İzmir’deki yerel yöneticilerin bu durum umurlarında mı, kaygıları var mı? İzmir’in içinde bulunduğu durumu söylediğinizde omuz çeken bir anlayış var. İzmirli buna rağmen bizi seçiyor diyor. Gençlerimiz beyin olarak göçüyor gelecek olarak kısırlaşıyor..

 
CHP Menemen adayı Aksoy'a vekil desteği
 
Bucalı öğrencilerden Çanakkale Oratoryosu
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 20 Mart 2019 Çarşamba 23:17

zeybekçi haberleri beni öldürüyor. YOk video yaptılar 1 milyon kişi izledi. haber yaptılar 1 milyon kişi tıkladı. Şimdide ksk çarşıyı 4 saatte gezdi. ya arkadaş akıl var fikir var. KSK çarşı her gün 1 milyondan fazla insanın geçiş yaptıgı bir yer. İskele tarafından girip ,hekesle tokalışıp,yardımcıalrının belirlediği esnaflara girip çıkarsan tabiki de 4 saatte izban tarafından çıkarsın. bizde haber yapalım ozaman . SOyer i getirelim alsancaga. tüm esnafa ugrasın. herkesle tokalaşsın.üstüne gençlerle çimlerde otursun . 12 saat sürmezse oyumu AKP ye vericem !2.5 milyonluk miting e karşılık. izmirin en büyük mitingini yapıcaz diye bindirilmiş kıtalar ile 120.000 kişilik miting yap . sonra gel birde kazanmak için ksk çarşıyı dolaş.

Yorumu oyla      4      5  
Ak Parti mi CHP mi 20 Mart 2019 Çarşamba 22:47

CHP rekor ile geliyor... Zeybekci maalesef çok zayıf bir Aday son 4 seçimde AK Parti''ye oy veren bir aile olarak tüm oylarımız Soyer''e!

Yorumu oyla      4      5  
İZTOK ne ola ki? 20 Mart 2019 Çarşamba 21:49

İZTOK nedir diye merek ettim Google'baktım. Bakın ne çıktı : İZTOK izmir Otomatik Kepenk Ve Kapi Sistemleri

Yorumu oyla      6      5  
Uzay 20 Mart 2019 Çarşamba 21:12

Öğrenciler zaten %50 indirimli ulaşımdan yararlanıyor Sn. Zeybekçi ...

Yorumu oyla      6      5  
Zeybekçi 20 Mart 2019 Çarşamba 20:16

İzmirde zeybekçi kazanır mı bilmem ama Chp mizin kan kaybettiği kesin. Biz kendi kendimize içerde anlaşamıyoruz vatandaşın bakış açısı değişti. Yollarımızda çukurlara yarım yamalak asfalt yapıyoruz, su patlaklarına. hemen müdahale edemiyoruz. Hatta yeşilova çamdibi bölgesinde su sayaçları okuması bile 45 50 günü buluyor. İmar barışından su ayıralım dedik kanal parası ödemesi konağa diğer ödeme şubeye 75 yaşındayız izmir i dolaşıyoruz. Başkalarıda uzaya gidiyor.

Yorumu oyla      4      11  
Ak belediyecilik mi 20 Mart 2019 Çarşamba 20:12

Bucak Burdur Ak Partinin kalesiydi. 4 subat 2019 gunu ben aile efradim dahil, bebekler, cocuklar, hamileler, bebegini emziren anneler, abdest almak icin musluktan akan suyu kullanan binlerce kisi zehirlendik 10 gun yataktan cikamadik Eczaneler ilac yetistiremedi. Kaymakam 45.000 kisinin yasadigi yerde 300 kisi hastalanabilr dedi. Valilik gunlerce 22 kisi yogun bakimda digerleri ayakta tedavi edildi dedi 5nci gun belediyenin icme suyuna kanalizasyon karisti zehirlenen sayisi 3633 kisi dedi inanmak serbest. Yetkililerden ne istifa eden var nede gorevden alinan. Savcilar hicbirsey yapmadi. Basin kesinlikle gelmedi. Birileri olayin kapatilmasini istedi. Belediye baska partiden olsaydi Sayin Cumhurbaskani her mitingde ballandira ballandira anlatirdi ama tek kelime etmedi. Yillarca inandigim icin kendime kiziyorum. Iste Izmirliler ak belediyecilik gercegini anlattim. Tercih sizin

Yorumu oyla      8      9  
nasil olacak 20 Mart 2019 Çarşamba 19:43

Ak Partili belediye baskanlarinin Izmir belediyesinden sikayet ettigi konular: Toplu ulasimda 90 dakika, Ozel halk otobusune Izmir Buyuksehir belediyesi musade etmedi, Sut Kuzusu icraati, Tarim ve Hayvanciliga destek, Umut Surusu. Bunlar hicbir Ak Partili belediyede yok. Siz ben yapmaya devam etmek istemeniz birsey ifade etmez onlar kulliyeye bildirince size biat kulturu geregi talimat gelir yapamassiniz. Bunu bildigi icin Ak partili secmen belediye secimlerinde Chp ye oy veriyor

Yorumu oyla      6      9  
ATATÜRKÇÜ 20 Mart 2019 Çarşamba 19:40

1 NİSANDA BAŞKANIMIZ NİHAT ZEYBEKÇİ OLACAK..ATATÜRKÇÜYÜM YEDİ GÖBEK İZMİRLİYİM..E ARTIK YETER CHP İDARESİ..

Yorumu oyla      5      13  
Nezih 20 Mart 2019 Çarşamba 19:04

Köy se burada ne işin var.bir saatte bir otobüs kalkmıyor.yanlış öğrenmiş sin .

Yorumu oyla      6      8  
Çiğlili 20 Mart 2019 Çarşamba 16:13

Karşıyaka'yı alamaz ama %40-45 alırsa o bile büyük başarı olur.

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menemen adayı Aksoy'a vekil desteği
31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber seçim çalışmaları hızlandı. ...
Karabağlar'da ortak akıl buluşması
Seçim çalışmalarına hiç ara vermeden devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ...
CHP'li Kılıç'tan Foça'da seçim çalışmasına destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Millet ...
 
Bakan Akar hain saldırının detaylarını anlattı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hainler hem hafif silah hem el bombası ...
Başkan Sesli'den aralıksız seçim mesaisi
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli seçim çalışmaları nedeniyle mahalle ...
CHP Adayı Batur: Konak’ı Narlıdere’den daha güzel yapacağım!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Alanda dolaşırken vatandaşlar ...
 
Bakan açıkladı: Milli Eğitim sisteminde bir ilk!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak ...
Tunç Soyer'e o partiden destek!
Emek Partisi Genel Başkanı Gürkan, “Cumhur İttifakının Ankara, İzmir, ...
Ayşen Zeybekci: İzmir'in gönül elçisiyim
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva