HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2019 Salı - 09:38

Zeybekci'den gürültü koparacak açıklamalar!

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Zeybekci den gürültü koparacak açıklamalar!

Zeybekci, Selvi'ye ‘ithal aday’ polemiğinden Soyer’in yemek davetine, yaşam tarzı tartışmasında şarap konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

İşte o köşe yazısı:

Dün de AK Parti’nin İzmir büyükşehir belediye başkan adayı Nihat Zeybekci ile Ankara’da bir araya gelip İzmir’i konuştuk. Zeybekci, İzmir’de iddialı bir kampanya yürütüyor. O gün bugündür İzmir sokaklarında. Günde 10 kilometre yürüme hedefi koymuş ancak ilk günlerde yağmur nedeniyle, şimdilerde ise çay-simit ikram edenler, boyozu ucundan bölmesini isteyenler yüzünden ancak 4-5 kilometre yürüyebiliyormuş.

İzmirlilerle arasının nasıl olduğunu sordum. “Son derece pozitif, Egeli olmam nedeniyle aynı aksanla, senli-benli konuştuğumuz, tatlı bir muhabbetimiz var” dedi. Bu sokaktaki durum. Zeybekci, “Elit kesimle ise nezakete dayalı bir ilişkimiz var” karşılığını verdi.

AK Parti şimdiye kadar çok iddialı adaylarla girmesine rağmen İzmir’de seçimleri kazanamadı. Şehirde CHP’nin ağırlığı hissediliyor. Nihat Zeybekci, “Pozitif bir trendimiz var” diyor. İlk günlerde ürkek bir şekilde karşılanırken, artık “Çay içelim, sohbet edelim, yemeğe beklerim” diyenlerin sayısı artmış.

İzmirliler taleplerini iletmeye başlamışlar. Tecrübeli siyasetçi, “Ümitli olmaya başlayınca talepte bulunmaya başladılar, açıkladığımız projelerle ilgili sorular soruyorlar, öneride bulunuyorlar” diye aktarıyor bu durumu. Zeybekci’ye göre İzmirliler, “Artık yeter” demeye başlamışlar. Zeybekci, kendisine iletilen taleplere “Bunları 1 Nisan’dan sonra yapabilirim” karşılığını veriyormuş. Zeybekci, İzmirlilerle ortak frekansı yakalamayı başardı. Bu durumu, “İzmirliler bana mahallenin abisi, bölgenin çocuğu sıcaklığıyla yaklaşıyorlar. Zeybekci soyadı onlar için sempatik geliyor. Çünkü ‘zeybek’in Ege’deki anlamı çok büyüktür. Bir övgü demektir. Soyadım bana büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca yerel şivenin sokakta faydasını görüyorum. İzmirlilerle aynı dili konuşuyoruz” diye özetliyor.

HAYAT TARZI
Zeybekci projelerini anlatmak istiyor. Çünkü “Bir dışarıdan görünen İzmir var, bir de İzmirlilerin yaşadığı bir İzmir var” diyor. Ama benim aklım İzmirlilerin siyasi tercihinde belirleyici olan “yaşam tarzı”nda. Zeybekci’nin yaşam tarzı konusunda bir sorunu olmadı. Ama tabii önemli olan İzmir seçmeninin ne düşündüğü. “Belli bir grubun hayat tarzı söylemi var. Onların yaşam kalitesi yüksek. Ama İzmir’de insanların yaşam kalitesi sorunu var. Trafikten altyapıya ve işsizliğe kadar çözüm bulunmasını bekledikleri sorunları var. CHP’nin mazeretlerinden bıktık artık diyorlar” diyor.

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday tanıtım töreninde Zeybekci için “ithal aday” demişti. Onu hatırlatıyorum. “Bunu Kılıçdaroğlu’nun söylememesi lazım” diye konuşmaya başlıyor: “Kendisi Tuncelili, İstanbul’dan belediye başkan adayıydı. Şimdi İzmir milletvekili. Bize ithal aday diyorsa sadece soyadıma baksa, ‘zeybek’in Ege için ne anlama geldiğini görse bunu söylemezdi. Ben Ege çocuğuyum.”

TUNÇ SOYER’LE YEMEK
İzmir’de farklı bir kampanya yürütülüyor. Buna güvenerek “Tunç Soyer’le bir araya gelseniz, birlikte yemek yeseniz güzel olmaz mı?” diye soruyorum. Tunç Soyer’in basın üzerinden böyle bir teklifinin olduğunu hatırlatıyor. “Kamu vicdanında anlatamayacağım şeyler olur. Çünkü PKK’nın çukur eylemlerini bütün kalbiyle desteklediğini söyleyen sesli ve görüntülü sözleri var. 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ eylemlerini desteklediğine dair beyanları var. HDP’nin destekleyeceğini açıkladığı bir adaydır. Bunları düzeltmeden kendisiyle bir ilişkimiz olmaz” diye konuşuyor.

Zeybekci cumhur ittifakının adayı. Peki, MHP’lilerden beklediği desteği alabiliyor mu? “AK Parti ve MHP teşkilatlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Ülkücü gençlerle beraber hareket ediyoruz. 24 Haziran’dan daha güçlü bir destek bekliyorum” diye anlatıyor.

ŞARAP HARAM AMA...
Nihat Zeybekci’nin şarapla ilgili açıklamaları muhafazakâr bazı kesimler tarafından eleştiri konusu olmuştu. Onu hatırlatıyorum. “Biz hükümet olarak bağcılığı, şarap ihracatını destekliyoruz. Yurtdışı fuarlarına katıldıklarında destek veriyoruz. Şarap haramdır. Ama belediye başkan adayı olarak benim böyle bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İzmir’de bir marka çalışması olduğunda bunu desteklemem mümkündür. Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın” diyor. Peki Nihat Zeybekci’nin İzmir için projeleri neler? İzmir’in sorunlara çözüm öneren projeleri var ama onları yazarsam yerim yetmez. İzmir’de nabız tutmaya devam edip, benzer bir söyleşiyi CHP adayı Tunç Soyer’le de yapmayı arzu ediyorum.

 
Edirne'de siyah-beyaz başlangıç
 
Fenerbahçe'nin efsane ismi yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürültü 19 Şubat 2019 Salı 16:43

3 şubat 2019 tarihinden itibaren Burdur Bucak'ta 21 yüzyılda içme suyundan binlerce insan zehirlendi. Bunların içinde çocuk var, hamile var, emziren anneler var. Ak Partili belediye olduğu için yandaş basın yazmadı, valilik günlerce 22 kişi yoğun bakımda diğerleri ayaktan tedavi edildi diye yazdı. Sonunda nasıl oldu ise valilik 3633 kişi rahatsızlandı dedi. Eğer belediye başka partiden olsaydı Sayın Cumhurbaşkanı seçime kadar her mitingte ballandıra ballandıra anlatırdı şimdi niye sesi çıkmıyor? Bu mu insanlık bu mu demokrasi? İnanmıyorum artık size Ak Parti inanmıyorum 17 yıldır nasıl anlayamamışım bilmiyorum. Bırakın herşeyi siz İzmir'de belediyeyi alınca da aynısınımı yapacaksınız? Bırakın koltukları bu insanlıkmıdır?

Yorumu oyla      7      5  
Eşrefpaşalı 19 Şubat 2019 Salı 15:28

Be kardeşim bakan olduğun zaman yapmadıklarını belediye başkanı olunca mı yapacaksın alnımızda aptalmı yazıyor. Çözüm sürecinde güneydoğu temasları yaptın mı yapmadın mı? Bu süreçte Barzani için neler söyledin? Adamın asfalyalarını attırma Nihat.

Yorumu oyla      8      6  
göz boyama 19 Şubat 2019 Salı 15:03

Son günlerin gündemi tanzim malum 17 senedir ülkeyi yöneten iktidar tarım ve hayvancılığı bitirince mutfaktaki yangın seçimi etkileyeceğini görünce önce poşet dedi tutmadı şimdi tanzimciliğe başladı. Madalyonun birde diğer yüzü var Antalya'lı üretici ne diyor diye sordum. 'Hortum seraları yerle bir etti, yağmur tarlalarda ürün bırakmadı. Ürün zararı için Tarsim'e, seraları yeniden yapmak için bankaya ihtiyacımız var. Bunların kumandasının kimde olduğu belli. Seçim sonuna kadar tanzimci olduk halimiz perişan bizi düşünen yok' Fazla söze gerek yok

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 19 Şubat 2019 Salı 14:19

denizliye dön artık

Yorumu oyla      7      5  
Ercan 19 Şubat 2019 Salı 13:51

Sayin zeybekçiye hatirlkatmak isterim.Burasi izmir.Önce izmir nedir izmirli nedir beklentisi nedir, niçin haksızlığa uğramış bir duygu yoğunluğunda olduğunu anlamaya çalışması gerek.Bu tür verdigi demeçlerle anlamadığını iyice belli ediyor malesef.

Yorumu oyla      6      5  
Gürkan 19 Şubat 2019 Salı 13:05

Zeybekçi demiş ki : "PKK’nın çukur eylemlerini bütün kalbiyle desteklediğini söyleyen sesli ve görüntülü sözleri var." Tunç Soyer'in böyle bir açıklaması var ise oyum Zeybekçi'ye ama yok ise ki yok Zeybekçi adaylıktan çekilecek mi ? Kardeşim adam kayyumu eleştiriyor, PKK'yi bütün kalbim ile destekliyorum nerede diyor ? Sesli ve görsel açıklama varmış. Nerede? Bütün havuz medyası babası şuydu, hendek diye saldırıyorlar. Bu ne hırs? Koltuk bu kadar mı önemli ? Ayrıca AKP'lilerin FETÖ konusunda başkalarını suçlaması ... komedi.

Yorumu oyla      7      5  
izmirli 35 19 Şubat 2019 Salı 12:57

Rakibinin yemek davetini red eden kişi mazallah secilirse izmirlinin yüzüne bakmaz. Aman kalsın. Biz sana ne diye oy verelim. Ayrımcılık yapan kişilerle izmirlinin işi olmaz. Denizliye güle güle.

Yorumu oyla      8      6  
TC misafir 19 Şubat 2019 Salı 11:42

Ülkeyi ne hale getirdiniz hala vatandaşın karşısına çıkacak yüzünüz var ya hayret ediyorum. ı

Yorumu oyla      16      5  
Yemezler ağbiciğim 19 Şubat 2019 Salı 10:46

Adamı ne kadar allayıp pullamaya çalısanız yemezler. 1 Nisan günü pılısını pırtısını toplayıp Denizli'ye döner.

Yorumu oyla      17      5  
volkan 19 Şubat 2019 Salı 10:27

iyice reis agzi yapmaya basladin...boyle devam et..izmirli bu agiza oy vermez .. SEN İZMİRLİ DEGİLSİN!! Kılıçdaroğlu aday degil.. senin rakibin soyer.. izmiri bilmiyosun.. reisin ayristirma sert uslubuna devam edersen oylar dibi bulur Zeybekci ..

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım, TBMM Başkanlığını Celal Adan'a devretti
TBMM Başkanlığı görevinden ayrılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye ...
'Hiç erinmeden İYİ Parti'ye oy vereceğim'
CHP'li Özgür Özel, Kayseri adaylarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yapar mı? Yapar tabii… Yeter ki, İzmir istesin!
Mehmet KARABEL yazdı... Yapar mı? Yapar tabii… Yeter ki, İzmir istesin!
 
Binali Yıldırım'dan Meclis Başkanlığı'na veda
TBMM Başkanı Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı'na veda konuşması yaptı ...
Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir'de önemli mesajlar
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İzmir'in bu makus talihine ...
Ünlü oyuncu Emre Kınay İYİ Parti'den aday oldu
İYİ Parti, 32'si ilçe ve 24'ü belde olmak üzere toplam 56 belediye başkan ...
 
CHP'de şok istifa: İl yönetimi ve yönetim kurulu üyeleri...
Gaziantep'te, geçen ay CHP İl Başkanlığı'na getirilen Melih Meriç ve yönetim ...
Bucalı Bekiroğlu’nun 6’ncı durağı DSP oldu: Benim için parti önemli değil!
Geçmiş yıllarda DYP, MHP, Genç Parti, AK Parti ve CHP’den aday adaylığı ...
AK Parti Bergama adayı Koştu: Serbest bölgeye yatırım yağacak
Bergama'daki Genç Sanayici ve Girişimci İş adamları Derneğini BEGİAD'ı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva