HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2019 Cuma - 09:23

Zeybekci’den E-Spor turnuvası

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek E-Spor turnuvası düzenledi. Bir siyasetçinin özel olarak destek verdiği ilk organizasyon olma özelliği taşıyan 'İZMiR E-SPOR' turnuvası, ‘Seri 1’ kapsamına alınarak, devamı için de açık kapı bırakıldı.

Zeybekci’den E-Spor turnuvası

Dünyanın bu tür turnuvaları konuştuğunu belirten Nihat Zeybekci, sporunun her alanında gençlerin yanında olduklarını ifade ederek, “Türkiye’de 20 milyon kişi, İzmir’de 600 bin kişi bu sporu yapıyor. Bu yarışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Yarışmalara katılan sporcular arasından seçilecek yetenekli isimlerden İzmir Büyükşehir Belediyesi E-Spor takımı oluşturulacak. Gençlerimizin bu kadar ilgisini çeken bu spor dalına desteğimiz hep sürecek” dedi.

18 Mart Pazartesi günü ön elemeleri başlayan turnuvaya 1280 oyuncu, 256 takımı oluşturarak katılıyor. Her takımda 5 oyuncu bulunuyor. Turnuvaya katılan ve yaşları 16-24 arasındaki gençlerin tamamı İzmir’de oturuyor.

Oyunun adı, League of Legends.. Bu oyun, takımların akşam 21.00’da online ortamda karşılaşarak bir üst tura çıkma çabasını içeriyor. Karşılaşmalar ortalama olarak 30 dakika sürüyor. Strateji oyununda kazanabilmek için karşı takımın ana binası Nexus’un yıkılması gerekiyor. Kazanan takım bir üst tura çıkıyor.

TURNUVA 8 ETAPTAN OLUŞUYOR
7. etaba gelen takımlar yarı finalde mücadele ettikten sonra, 24 Mart Pazar günü saat 11.00’de başlayacak 3 oyunluk final müsabakasına çıkma hakkı kazanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, aynı gün saat 16.00’da Gaziemir’deki EDM WIP oyuncu kafesinde gelerek, ödülleri dağıtacak. Yarışmayı kazanan takımdaki 5 oyuncuya da profesyonel oyuncu koltuğu , ikinciye oyuncu klavyesi, üçüncüye de profesyonel oyuncu ‘mouse’u hediye edilecek.

E-SPOR NEDİR, NASIL OYNANIR
E-spor online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı. Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup, oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanabilir.

Diğer spor müsabakalarındaki gibi e-spor müsabakalarında da kişiler veya takımlar karşı karşıya getirilir ve çeşitli yeteneklerinin konuşacağı, oyunu izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturulur. Diğer sporlardaki gibi hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektirir.

İNTERNET ÜZERİNDEN
Günümüzde ulusal ve uluslararası birçok E-Spor turnuvası düzenlenmektedir. Bu turnuvalar oyunculara rekabet edecekleri profesyonel bir ortam sağlayarak elektronik spor ve sporcu kavramlarının gelişmesi ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağlamıştır. Her geçen gün düzenlenen resmi ve özel turnuvaların sayısı ve bu turnuvalara gösterilen ilgi artmakta, buna bağlı olarak da e-sporcuların bunu profesyonel bir meslek olarak icra etmesinin önü açılmaktadır. Artık e-Spor turnuvaları milyon dolarlara varan ödüllerle ve binlerce izleyicinin arenalarda, yüzbinlercesinin ise internet üzerinden yapılan canlı yayınlarda takip ettiği büyük etkinlikler haline dönüşmüştür.

 
MTK Yönetimi’nden Başkan Atila’ya teşekkür
 
İkinci el araçta KDV uyuşmazlığı çözüldü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 22 Mart 2019 Cuma 12:21

Büyük PUBG oyuncusu Yıldırım yok muydu? Mouse tutmayı bilmeyen adamlar ülke yönetiyor :)

Yorumu oyla      5      5  
Bornovalı 22 Mart 2019 Cuma 12:09

Bence 'Kim daha fazla karışık kumru yiyip kaç ayran içecek' yarışması düzenleseydi yarışmaya genç/yaşlı- işşsiz/E.Yaşa Takılanlar vs vs katılacağı için çok büyük bir taraftar kitlesi kazanacaktı. E spor turnuvasını acaba seçimi kaybederse tertipleyecek mi?

Yorumu oyla      6      5  
Tercih 22 Mart 2019 Cuma 11:43

Halihazırda Ak Partide milletvekili olanlardan kardeşi hdp den belediye başkan adayı olan var mı? Bu soruya açık ve net cevap verilmediği sürece Cumhur İttifakı zarar görüyor

Yorumu oyla      6      5  
Oğuz Kaan 22 Mart 2019 Cuma 10:37

“Burası İzmir çukuru, gelen boyunun ölçüsünü alır, gider!..” Aziz Kocaoğlu

Yorumu oyla      6      5  
Z.B 22 Mart 2019 Cuma 10:14

Bence insan oğlunun bu çağda yaşadığı en büyük travma,trajedi,dram adına ne derseniz diyin, doğadan kopmasıdır. Gelişen teknoloji tabi ki işlerimiz kolaylaştırdı ve daha da kolaylaştırıyor. Ama farkındaysanız bunun da bedelini ödemeye başladık bile. Neden kanser vak'aları, neden psikolojik ve sağlıkla ilgili sorunlarımız çığ gibi arttı. Yeni nesil eve hapis oldu. Sayın ZEYBEKÇİ sanki çok müthiş bir şeyi keşfetmiş gibi SANAL ortama gençleri davet ediyor. Eğer kendinizde İzmir gibi bir kentin yönetimine talip olma gibi bir vizyonu görüyorsanız, benim sizden ricam yönünüzü, bu SANAL ALEME değil DOĞAYA,HAYVANLARA ve BÖRTÜ-BÖCEĞE dönmenizdir. Bu çağın insanlarının daha çok da yeni neslin ihtiyacı olan şeyler bunlardır Sayın ZEYBEKÇİ...

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu'dan 'CHP İzmir listesi' çıkışı: PKK'nın itelediği 14 kişi var!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Resmen PKK tarafından CHP İzmir listelerine ...
Başkan Özçınar kaza yaptı... Yaralı halde mitinge katıldı
AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, konvoy ile birlikte ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Ula bizim oğlan” cevap veriyor: ‘Hesap ortada!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Ula bizim oğlan” cevap veriyor: ‘Hesap ortada!’
 
CHP İzmir’de transfer günü: 500 kişiye rozet takıldı
Büyük çoğunluğu Adalet ve Kalkındırma Partisi’nden (AK Parti) istifa eden ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geliyor!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası ...
AK Partili Kırkpınar'dan Kınık ve Bergama mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, seçim çalışmaları programları ...
 
CHP Adayı Batur: Konak’ta engelleri kaldıracağız
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
AK Parti Adayı Aslan'dan Bayraklı'ya 'Down Kafe' sözü
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan 21 Mart ...
Erdoğan'dan Nazarbayev'e telefon
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'i telefonla arayarak görevi bırakma ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva