HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2017 Cumartesi - 16:16

Zaferin 102. yılı Narlıdere’de anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle Narlıdere şehitliğinde bir tören düzenlendi.

Zaferin 102. yılı Narlıdere’de anıldı

Narlıdere Şehitliği’nde gerçekleştirilen törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Soner Özbaşı, Narlıdere Garnizon Komutanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Şehit ve Gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.
 
Karanfil bırakıldı
Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunumu ile başladı. Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere İstihkâm Okulu ve Narlıdere Belediyesi çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Resmi törenin tamamlanmasının ardından Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan karanfiller şehit mezarlarına bırakıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kaymakam Hayrettin Çiftçi ile birlikte tüm şehit mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı ve şehit ve gazi aileleri ile sohbet etti. Şehitlikteki törenin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü anma programı dâhilinde Narlıdere Belediyesi tarafından şehitlerin anısına Narlıdere eski belediye önünde lokma döküldü. Şehit aileleri için Narlıdere Belediyesinin düzenlediği yemekte ise misafirlere Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından Nutuk kitabı hediye edildi.
 
Saygıyla ve minnetle anıyorum
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle Şehit ve Gazi aileleri ile Narlıdere Belediyesinin düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yemek sırasında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Çanakkale Zaferinin 102 yıldönümünde sizinle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum’ diyerek sözlerine başladı. Batur “ Çanakkale destanın ruhu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı misakı milli sınırları en iyi şekilde korunuyor. Vatan uğruna kan döken, seve seve vatanı uğruna şehit olan ve gazilik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz saygıyla ve minnetle anıyoruz. Çünkü bugün rahat bir nefes alıp ailemizle yaşamlarımızı sürdürebiliyorsak eğer bunu şehitlerimize borçluyuz. Çanakkale ile birlikte ülkenin dört bir yanına yayılan kurtuluş ruhu ile bugün ne 15 Temmuzlar başarılı olabiliyor nede bizi ayırmak isteyenler, hain planları olanlar başarılı olabiliyor. En büyük temennimiz ülkemizin iç ve dış barışının bir an önce sağlanması. Bu duygular öncellikle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü bir kez daha kutlarken, Anafartalar fatihi Çanakkale zaferinin kazanılmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Çanakkale ruhu bitmedi ve bitmeyecek
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle verilen yemekte bir konuşma yapan Narlıdere kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Dünya tarihinde görünmemiş bir mücadelenin kahramanlarının bugün tüm Türkiye’de ve dünyada anıldığını ifade etti. Çiftçi “ Siperler arasındaki mesafe sekiz metreye düşmüş, silahının kurşunu bitmiş. Ama mücadele için bir an bile düşünmeden süngüsünü takarak karşısındaki düşmana saldırıya başlayan ve bu uğurda canını gözünü kırpmadan feda eden kahramanların bize kazandırdığı zaferin 102 yılını anıyoruz bugün. Çanakkale ruhu bugün halen yaşıyor, bitmedi ve bitmeyecek. Büyük komutanlık dehası ve başarıları ile çok zorluklar ve yokluklar içerisinde elde edilmiş bir savaş. Bu savaşta ve kurtuluş savaşı boyunca hayatını ülkesi için feda eden tüm şehitlerimizi bir minnetle anıyorum. Bugün burada bulunan şehit ve gazi ailelerimize şükran ve minnet duygularımı iletsem azdır” dedi.

 
Baykal’dan İzmir’de mesaj yağmuru: 'İstifa et' demeyeceğiz!
 
Süper Lig'de sürpriz istifa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan Menderes çıkarması!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Menderes’te saha çalışmalarına katıldı. ...
Bucalı kadınlara yeni pencere: Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi
Buca Belediyesi, kadınların hayatına yeni bir pencere daha açtı. Kadınların ...
Büyükşehir’de ‘Alyanak’ vefası: AK Partili Doğan önerdi…
AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, İzmir Belediyesi eski Başkanı İhsan ...
 
Karşıyaka'da karbon salınımı yüzde 20 azalacak
Mayıs ayında toplanacak veriler ile Karşıyaka'nın Sürdürülebilir Enerji ...
Balkanlar’dan Çanakkale’ye kahramanlık destanı
Konak Belediyesi ile İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
Balçova Çanakkale Zaferi'ni kutladı
Bağımsızlık savaşımızın dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve ...
 
Çeşme'nin gözü o festivalde: Beklenti 200 bin katılım
Ege otları, ot yemekleri ve tıbbi bitkilerin tanıtıldığı Alaçatı Ot Festivali'ne ...
Ve o proje yola çıktı: Buca-Bornova arası 10 dakikaya inecek
Büyükşehir’in Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatarak Buca-Bornova ...
Kocaoğlu ‘İzmir modeli’ni anlattı ve o soruyu sordu: Muhalif belediye olmak ne demektir?
Kocaoğlu görevde olduğu dönemde gerçekleşen yatırımları özetlerken, hükümete ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva