HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2019 Cuma - 14:25

Yürek yakan veda: Anne ile iki kızı yan yana...

Şanlıurfa'da teröristlerin havanlı ve roketatarlı saldırılarında şehit olan 1'i bebek 3 kişi için tören düzenlendi. Mardin Nusaybin'de havanlı saldırıda şehit düşen anne ve iki kızı da Şırnak'ta yan yana toprağa verildi.

Yürek yakan veda: Anne ile iki kızı yan yana...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce dün düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve vergi dairesi gelir uzman yardımcısı Cihan Güneş için tören düzenlendi.

Omar ve Güneş'in Türk bayrağına sarılı tabutları, törenin düzenleneceği Şanlıurfa Valiliği bahçesine getirildi.

Törene, şehidin yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Akay ile Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Güneş'in öz geçmişi okundu, dua edildi.

Muhammed Omar'ın annesi Fatina Hadbe, babası Muhammed Hani ve kardeşleri, tören öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cihan Güneş'in babası Süleyman Güneş de oğlunun tabutuna sarılarak, ağladı.

Vali Abdullah Erin, yaptığı konuşmada, şehitlerin ebediyete uğurlanması için bir araya gelindiğini belirterek, "İnancımız gereği Peygamberimiz'e komşuluk olarak tabir ettiğimiz ve bir insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesini ve madalyasını hem göğsüne hem de ailesinin göğsüne ilelebet asan şehitlerimizi cennete, Peygamberimiz'in komşuluğuna uğurlayacağız" dedi.

YPG/PKK terör örgütünün sivilleri hedef alan saldırılarında Şanlıurfa'da 4 kişinin şehit düştüğünü, 50'ye yakın da yaralı olduğunu aktaran Erin, şöyle devam etti:

"Çarşamba günü saat 16.00 itibariyle Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Suriye'nin kuzeyinde uzunca bir süredir oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna, milletin bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. Bu operasyonun amacı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini hedef alan bu terör koridorunu parçalamak, yırtıp bir tarafa atmaktır. Öbür taraftan da bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Bir süredir Suriye'nin kuzeyindeki Suriyeli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin üzerinde çökmüş olan terör örgütlerinin bu zulmüne nihayet vermektir."

"MİLLETİMİZ TSK'NIN YANINDADIR"
Erin, bölgenin terörden arındırılmasının ardından Suriyelilerin güvenli bölgelere dönmesinin amaçlandığını aktararak, "Milletimiz 7'sinden 70'ine bütün unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, buralarda görev alan personelimiz ve milletimizin bütün fertleri, TSK'nın zaferlerle dolu tarihine yenisini eklemek için dua ederken, öbür taraftan da üzerine düşen her türlü vazifeyi çekinmeden, tereddüt etmeden yerine getirme kararlılığı içindedir" diye konuştu.

Erin, terör örgütünün son saldırıda bir kez daha bebekleri katlettiğini vurgulayarak, "İsmi ne olursa olsun, PKK, PYD, YPG ve diğer terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarını, bütünlüğünü, bağımsızlığını tehdit etmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Güneş'in tabutu, askerler tarafından omuzlanarak memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gönderilmek üzere cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havalimanı'na, Muhammed bebeğin cenazesi ise Akçakale ilçesine gönderildi.

Tören sırasında vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

''YPG/PKK TERÖR ÖRGÜTÜNDEN NEFRET EDİYORUM"
Muhammed Omar'ın babası Muhammed Hani, törenin ardından yaptığı açıklamada, 6 yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiklerini belirterek, "Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırılarda evimiz isabet aldı ve maalesef çocuğumu kaybettim. 2 çocuğum da olayda yaralandı. YPG/PKK terör örgütünden nefret ediyorum" dedi.

Bu arada, bekar olan Cihan Güneş'in yaklaşık 2 yıl önce KPSS'yi kazanarak Şanlıurfa Merkez Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne atandığı, 1 yıl önce de geçici görevlendirmeyle Akçakale Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde çalışmaya başladığı öğrenildi.

MUHAMMED BEBEK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şanlıurfa Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından 9 aylık Muhammed bebeğin Türk bayrağına sarılı tabutu, Akçakale ilçesindeki Sanayi Camisi'ne getirildi.

Cenaze namazı öncesi eşi Fatina'yı teselli etmeye çalışan baba Muhammed Hani, gazetecilerin soruları üzerine gözyaşı döktü ve konuşmakta güçlük çekti.

Teröre lanet okuyan baba Muhammed Hani, "Terör örgütü YPG/PKK evleri bombalıyor, çocuğum öldü. Allah YPG/PKK'nın evlerini başlarına yıksın inşallah" dedi.

Muhammed Hani ve eşi Fatina'yı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri teskin etmeye çalıştı.

 

Akçakale İlçe Müftü Vekili Hasan Turgut'un kıldırdığı cenaze namazı sonrası Muhammed Omar'ın cenazesi, Akçakale Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Muhammed Omar'ın yakınları, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılanlar sloganlarla teröre tepki gösterdi.

Terör örgütünün dün düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 9 aylık Muhammed Omar'ın "Hale" ve "Yasmin" isimli ablalarının tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

"TERÖRÜ DESTEKLEYENLER UTANSIN"

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütünün bebeği yatağında şehit ettiğini söyledi.

Yalçınkaya, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Akçakale, yüz yıldır terörün dışında, Türk bayrağının, devletinin yanındadır. Tel Abyad da yüz yıldır teröre bulaşmadı, Batılı devletlerin desteğiyle terör buraya geldi. Lojistik destek sağlayanlar, bu terörü burada yeşertenler, destekleyenler utansın" diye konuştu.

BİR ÇOCUK CENAZESİ DE CEYLANPINAR İLÇESİNDEYDİ

Ceylanpınar ilçesinde ise 11 yaşındaki Elif Terim, sokakta oynadığı sırada teröristlerin hedefi olmuştu. Terim için ilçede cenaze töreni düzenlendi.

Sokakta bulunduğu sırada atılan mühimmatın patlaması sonucu göğsüne isabet eden şarapnel parçası nedeniyle yaralanan Elif, kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde kurtarılamamıştı.

ANNE VE İKİ ÇOCUĞUNUN CENAZESİ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden, Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenlenen havanlı saldırıda şehit düşen Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla da Şırnak'ta yan yana defnedildi.

Şehit anne ve iki evladının cenazesi, İdil ilçesinin Ulak köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mardin Nusaybin'de, PKK'lı teröristlerce 3 yıl önce, çukur kazılarak, barikat kurularak tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda evleri yıkılan Yıldız ailesinin, terör peşini bırakmadı.

Terör mağduru Yıldız ailesi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonla teröristlerden temizlenen ilçede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yaptırılan TOKİ konutlarına bir süre önce yerleşti.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK'nin, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken, dün, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden Nusaybin'e düzenlenen havanlı saldırıda, mermilerin isabet ettiği evlerinin bulunduğu binanın önünde anne ve iki kızı şehit düştü.

Terörün önce evlerinden ettiği sonra katlettiği 5 çocuk annesi annesi Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız'ın (15) cenazeleri, otopsinin ardından Nusaybin Devlet Hastanesi'nden aile tarafından teslim alındı.

Şehit anne ve iki evladının cenazesi, Şırnak'ın İdil ilçesinin Ulak köyünde gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı.

Cenaze törenine, Vali Ali Hamza Pehlivan, İdil Kaymakamı Zafer Sağ, Şırnak 23'üncü Jandarma Piyade Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik de katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün Suriye sınırından atılan havan topları sonucu anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) şehit olmuş, 24 kişi yaralanmıştı. (AA)

 
Denizli'de feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı
 
Kaza yerinde ölen arkadaşını bırakıp kaçmışlardı... Mahkeme kararını verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Restorana ateş açıldı: İki gazeteci yaralandı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde gazetecilerin bulunduğu binaya YPG/PKK işgali ...
Sattıkları çalıntı otomobilleri yeniden çalan çeteye operasyon
İstanbul merkezli 3 ilde, sattıkları çalıntı araçları GSP ile takip edip ...
Kalp krizi geçiren asker şehit oldu
Balıkesir'de vatani görevini yapan 20 yaşındaki Ulaştırma Er Oğuzhan Erdoğan, ...
 
Gaziemir'de pazarcılar kazan kaldırdı!
Gaziemir Kapalı Pazar Yeri'nin girişinde bulunan, kamyonların üzerinden ...
Barış Pınarı'nda 3. gün: Hedefler ateş altında!
Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ...
İzmir'de esnafa korkunç saldırı: İyilik yaparken canlarından oluyorlardı
İzmir'in Çiğli ilçesinde büfe sahibi Hüseyin Bal (28), dezavantajlı çocuklara ...
 
Sendikadan Buca Belediyesi'ne ültimatom: 3 gün içinde ödeme yapılmazsa büyük eylem kapıda!
Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 150 kadrolu ...
Hastanede dehşet: Doktor, doktoru bıçakla öldürdü!
Sarıyer'deki Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nde 2 asistan doktor ...
Harekattan acı haberler: 2 asker şehit oldu
Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına PKK/PYD terör örgütünce düzenlenen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva