HABERLER>GÜNCEL
11 Şubat 2018 Pazar - 10:13

Yüreğimiz yanıyor: 12 şehidimiz var

Dün 11 askerin şehit olduğu Zeytin Dalı Harekâtı'nın 23. gününde bir acı haber daha geldi. TSK'dan yapılan açıklamada 1 kahraman askerimiz daha şehit oldu.

Yüreğimiz yanıyor: 12 şehidimiz var

Genelkurmay Başkanlığı beş ayrı açıklama yaparak şehit haberlerini duyurdu. 

- İZMİR’E İKİNCİ ŞEHİT ACISI

- İZMİR’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ!

Önce, Afrin’deki Raco ve Cinderes bölgeleri civarında yaşanan yoğun çatışmalar sürerken bölgeye takviyeye giden ATAK helikopterlerinden birinin, öğle saatlerinde “kırım sonucu” düştüğü açıklandı. Helikopterdeki Pilot Kurmay Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) şehit oldu. 

Genelkurmay’ın ikinci açıklamasında Afrin’deki operasyonlarda 3 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı, çıkan çatışmalarda 15 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

Bir süre sonra 2 askerin daha şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı, 11 teröristin ise etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

Gece yapılan dördüncü açıklamada da 4 askerin şehit, 2 askerin yaralı olduğu duyuruldu. 

1027 RAKIMLI TEPEDE ÇATIŞMA
Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepe olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda; Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 11 Şubat'ta öğlen sularında yapılan açıklamada “Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.” denildi
 

SAMSUN’A İKİ ACI BİRDEN
Şehitlerin memleketlerine acı haber düştü. Enes Sarıaslan’ın Hatay’daki ailesinin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. 

Burak Akalın’ın acı haberi de Samsun’da yaşayan ailesine ulaştı. Hüseyin Şahin’in şehit haberi de Samsun’un Havza ilçesini yasa boğdu.

HEM YETİM HEM ÖKSÜZDÜ
Adana’daki Uzman Çavuş Halis Koca’nın (28) ailesine acı haber ulaştı. Şehit Halis Koca’nın babası Hidayet ve annesi İmran Koca’nın rahatsızlıkları nedeniyle çok önceden yaşamını yitirdikleri öğrenildi. 

1180 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
TSK, Zeytin Dalı harekâtında bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 1180’e ulaştığını açıkladı. Dünkü operasyonlarda en az 39 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar da dün akşam Hatay’a gitti. Farklı birliklerden gönderilen, içerisinde komando birliklerinin bulunduğu en az 60 askeri zırhlı araç, Kırıkhan ilçesinden geçti. Daha sonra sınır birliklerine yönelen askeri araçların buradan da Afrin’e geçeceği öğrenildi. Harekâtta ağırlıklı olarak Afrin’in Bafelyun Dağı, Şeyh Huruz Dağı, Kefer Cenne Köyü, Şeran ve Racu beldeleri ile teröristlerin toplanma alanları ateş altına alındı. TSK birlikleri ile ÖSO unsurları 45 köy ve tepeyi ele geçirdikten sonra ilerleyişlerini sürdürürken, Afrin kent merkezini kuşatma hedefiyle bölge içinde derinlik oluşturuyor. İlerleyişe sınır hattındaki Fırtına obüslerinin yanı sıra tanklar da atış yaparak destek veriyor. 

36 HEDEF YOK EDİLDİ
TSK ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in batısındaki Deyr Ballut Köyünü terör örgütü PYD/PKK’dan arındırdı. Düzenlenen operasyon sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı bilgilendirmede, hava harekâtıyla 36 hedefin imha edildiğini duyurdu. 

Genelkurmay, “Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” bilgisini paylaştı. (Hürriyet)

 
İzmir’e şehit ateşi düştü!
 
İzmir'e ikinci şehit acısı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şehitlerimiz için 11 Şubat 2018 Pazar 12:03

Bedelli yapamayan, ülkesinin birliği ve bütünlüğü için canını al bayrağın dalgalanması için verenlere Allah‘tan rahmet diliyorum hakkınızı helal edin.Çünkü bizim hala derdimiz seçim, il kongrelerinde hala iç siyasetle birbirimize yükleniyoruz, ötekileştirmeden medet umuyoruz.Çocuklarının gemilerinde şehitlerimizin kanını temsil eden Türk bayrağı olmayanlar, çocuklarının deniz nakliyat şirketlerinin merkezi vergi cenneti adalar olduğu için bu ülkeye vergi vermeyenler, Şehitlerimiz mekanınız cennet olsun.

Yorumu oyla      13      5  
Sinan Öztan 10 Şubat 2018 Cumartesi 21:01

Şehitlerimize Allahtan rahmetler diliyorum.Milletimizin başı sağ olsun.Suriye lideri Esad'ı devirme uğruna ABD'nin baskısıyla Suriye işine burnumuzu soktuk. Suriye'de terör örgütleriyle ne için savaşıyoruz.Baştan Suriye işine burnumuzu sokmakla çok hata yaptık.Durum günbe gün kötüye gidiyor ve Suriye bataklığından zor çıkacağa benziyor.Terör örgütlerinin hedefi haline geldik ve her gün ana kuzularını kaybediyoruz.Yazık oldu.Bu yanlış politikanın hesabını ve işin sonunu düşünemeyenler mutlaka hesap vermelidir.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e şehit ateşi düştü!
Afrin'de TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda ATAK tipi helikopterimiz ...
İzmir'de feci kaza: Yaşam savaşını kaybetti!
Ödemiş ilçesinde, 4 gün önce otomobille çarpışıp yaralanan motosikletin ...
TSK'dan açıklama: Atak helikopteri kırıma uğradı
TSK'dan yapılan açıklamada, Afrin harekatı kapsamındaki operasyonda, Atak ...
 
CHP’li Başkan’ın acı günü
Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın eşinin babası Sabahittin Açalar hayatını kaybetti.
Çukurca şehidini on binler uğurladı!
Terör örgütü PKK'nın Hakkari Çukurca'da düzenlediği hain saldırıda şehit ...
Başbakan: Helikopterimiz düştü 2 şehidimiz var!
Başbakan Binali Yıldırım, düşen TSK helikopterine ilişkin, "Atak helikopterimiz ...
 
Ankara'da büyük rezalet... Vali silahını kuşandı!
Ankara Valisi Ercan Topaca, denetim için gittiği Ankara Şehirlerarası ...
İzmir'in o ilçesinde dev zehir operasyonu: Onlarca gözaltı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik jandarmanın ...
Terörden tutuklu ve hükümlü sayısı açıklandı
Adalet Bakanı Gül; FETÖ, DAEŞ ve PKK tutuklu ve hükümlülerinin toplam sayısını açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva