HABERLER>GÜNCEL
18 Eylül 2019 Çarşamba - 12:00

Yunanistan'a kaçıp geride kalanlara yol gösterdi!

Yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçan bir FETÖ üyesinin, Türkiye'deki örgüt üyelerine yurt dışına kaçış için ‘davranış talimatı’ gönderdiği belirlendi. Örgütün ‘polis imamı’ olduğu ve sınırı geçince Yunan bayrağı ile fotoğraf çektirdiği tespit edilen M.A.Ö'nün, kendisi gibi Yunanistan'a kaçmak isteyen örgüt üyelerine ne yapmaları gerektiğini anlatan notlar gönderdiği ortaya çıktı.

Yunanistan a kaçıp geride kalanlara yol gösterdi!

Yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçan ve Yunan bayrağı önünde fotoğrafı ortaya çıkan bir Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesinin, Türkiye'deki örgüt üyelerine yurt dışına kaçış için "davranış talimatı" gönderdiği belirlendi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası örgüt üyeleri, düzensiz göçmenlerin kullandığı rotadan Avrupa'ya kaçmak için girişimde bulunuyor.

Kimi düzensiz göçmenlerin arasına sızarak kimi de PKK, MLKP gibi terör örgütleriyle iş birliği yaparak kaçmaya çalışan çok sayıda FETÖ üyesi, güvenlik güçlerince Avrupa'ya kaçamadan yakalanıyor.

Geçen ay 30'dan fazla FETÖ üyesinin, Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandığı Edirne'de, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ile 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "Hudut Kartalları", Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ üyelerinin sınırdan Avrupa'ya kaçma girişimlerini boşa çıkarmaya devam ediyor.

Tüm önlemlere rağmen Yunanistan'a kaçan FETÖ üyeleri ise bu ülkede bir süre durduktan sonra diğer Avrupa ülkelerine kaçıyor. Örgütün Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine geçişte Yunanistan kilit konumda bulunuyor.

KAÇAR KAÇMAZ YUNAN BAYRAĞI İLE POZ VERMİŞ

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçan bir FETÖ üyesinin Türkiye'deki örgüt üyelerine yurt dışına kaçış için "davranış talimatı" gönderdiği tespit edildi.

Yargılandığı davada yerel mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl hapisle cezalandırılan ve "polis imamı" olduğu tespit edilen M.A.Ö'nün, Yunanistan tarafına kaçar kaçmaz Yunan bayrağı ile fotoğraf çektirdiği belirlendi.

Bazı örgüt üyelerini de arayan M.A.Ö'nün, Türkiye'den kaçarken izleyecekleri yolu ve kaçış planlarını detaylı olarak mesaj göndererek anlattığı ortaya çıktı.

"YUNAN POLİSİ ÇOK İYİ DAVRANIYOR"

Yunanistan'a kaçarken yakalanan bir FETÖ üyesinin telefonunda yapılan incelemede, M.A.Ö'nün şu mesajları gönderdiği tespit edildi:

- "Yola çıkmadan önce normal kullandığınız telefon ve sim kartları yaşadığınız şehirde bırakın, yeni sim kart ve telefon alın".

- "Polislerin kimlik kontrollerinde dikkat edin, çantalarınızı fazla ağır tutmayın ve su geçirmez poşet içerisine koyun."

- "Edirne'ye gelince otele gidip mutlaka dinlenin, 5-6 saat uyuyun. Biz dinlendiğimizden pompa ve kürek çekerken pek sıkıntı çekmedik. Rahat gücümüz yetti."

- "Yunan tarafına geçince üzerinizi temiz giyinin ve turist modunda çarşı pazar dolaşın. Yunan polisi çok iyi davranıyor. Nezaketli ve nazik, durumu anlıyor."

- "Sizi ilk önce bir karakola götürecek, ifade alacaklar. Doğru cevap vermek lazım ve hangi tarafa tabi olduğumuzu net bir şekilde söylememiz gerekir."

- "Karakoldan sonra sizi kampa götürecekler ve oradan bırakacaklar. Birleşmiş Milletler kampı bir tık daha iyi. Yemek ve kıyafet sorunu yok."

- "Serbest kalınca biz Atina'ya gitmek için taksi çağırdık. En mantıklısı o. 2 saatte Dedeağaç Havaalanı'na gidiyor. Oradan da Atina."(AA)

 
Hastanede diş hekimine bıçaklı saldırı
 
İzmirspor'dan örnek hamle: 5 işitme engelli oyuncu kadroda!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 18 Eylül 2019 Çarşamba 16:57

Vatan hainleri...haram olsun hepinize...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastanede diş hekimine bıçaklı saldırı
Bursa'da hastaneye dişini çektirmek için gelen bir hasta tarafından bıçakla ...
İzmir'deki domuz bağlı işkenceye şok savunma: Fantezi yapıyorduk!
İzmir’de bir kadına domuz bağı ile işkence yaparken yakalanan zanlı, mahkemede ...
Pençe-3 Operasyonu'nda yeni safhaya geçildi
Milli Savunma Bakanlığından, teröristlerin kış tertiplenmesinin önlenmesi ...
 
Bir belediyeye daha kayyum atandı!
Erzurum'da tutuklanan HDP'li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu görevden ...
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 257 kişi!
İzmir’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
İki ilçede kaçak göçmen operasyonları!
İzmir'in Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a ...
 
İzmir'de mide bulandıran olaya 25 yıl hapis cezası!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, teyzesinin kızı 11 yaşındaki D.O.'ya 4 yaşından ...
AB ile vize serbestisi hakkında önemli gelişme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu Süreci"ne ilişkin genelge yayımladı.
Rüşvet alırken suçüstü yakalanan mübaşir tutuklandı!
Düzce Adliyesi’nde mübaşir olarak görev yapan ve rüşvet alırken suçüstü yakalanan M.Ö., tutuklandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva