HABERLER>EGE
29 Eylül 2016 Perşembe - 11:17

Yunan adalarında sadece Türkler vazgeçmedi!

Yunanistan'ın Kuzey Ege Adaları Ekonomik Kalkınma Ofisi Başkanı Kalogridis, "Sığınmacı sorunu sonrası Midilli Adası'na gönderdiği turist sayısı düşmeyen tek ülke Türkiye oldu" dedi.

Yunan adalarında sadece Türkler vazgeçmedi!

Yunanistan'ın Kuzey Ege Adaları Ekonomik Kalkınma Ofisi (EOAEN) Başkanı Thrasos Kalogridis, sığınmacı sorunu sonrası Yunan adalarına gelen turist sayısında gerileme yaşandığını, adalara gönderdiği turist sayısı düşmeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Kalogridis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesi ve limanlar arasındaki sefer sayılarının artmasıyla karşılıklı turizmde hareketli bir dönemin yaşandığını, geçen yıl Yunanistan'a giden Türk turist sayısının 1 milyon, Türkiye'ye giden Yunan turist sayısının ise 600 bin dolayında olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın kuzey Ege adalarına gemi seferleriyle 400 bin Türk turistin geldiğinin tahmin edildiğini dile getiren Kalogridis, "Türkiye, Yunanistan adaları için çok önemli, sürekli yükselen bir pazar. Bu hareketliliğin artması iki ülke açısından da olumlu. İki kıyının çok daha yakınlaşması lazım. Bizi ayıracak hiçbir şey olmadığını düşünüyorum." dedi.

Kalogridis, Türkiye'den gelen turist sayısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası duraklama yaşandığını ancak Kurban Bayramı tatiliyle yeni bir döneme girildiğine değinerek, "15 Temmuz sonrası bir düşüş oldu ama eylül ayı ve Kurban Bayramı ile yükseliş başladı. Kurban Bayramı'ndan ekim ayına uzanan süreçte bu kaybı telafi edeceğiz." diye konuştu.

Sığınmacı sorunu
Yunan adaları için sığınmacı konusunun büyük bir sorun olduğunu, sadece Midilli Adası'na gelen turist sayısında yüzde 50 gerileme görüldüğünü aktaran Kalogridis, sosyal ve ekonomik alanda Yunanistan'ı çok zorlayan bu soruna karşı Türkiye'nin desteğini beklediklerini kaydetti.

AB ülkelerinin sınırlarını kapatması nedeniyle Türkiye ile AB arasındaki mültecilerin geri kabulü konusundaki mutabakatın uygulanmasının Yunanistan için büyük öneminin bulunduğuna işaret eden Kalogridis, şöyle konuştu:

"Sığınmacı sorununun ne olduğunu Türk ve Yunan halkları gayet iyi biliyor. Bu konuda iki halk da çaba gösteriyor. Sığınmacı sorunu sonrası Midilli Adası'na gönderdiği turist sayısı düşmeyen tek ülke Türkiye oldu. Maalesef bir çok Avrupalı, sığınmacıların yarattığı olumsuz algı nedeniyle Midilli'ye gelmiyor. Sakız ve Sisam da benzer sorunlarla mücadele ediyor."

Kalogridis, Türkiye'nin AB ile yürüttüğü vize serbestisi görüşmelerinin bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, vizesiz bir ortamda Yunanistan'a gelen Türk turist sayısının üçe katlanacağının tahmin edildiğini sözlerine ekledi. (AA)

 
Karşıyaka'da sevimli patiler podyuma çıkıyor
 
AK Parti'den 81 ilde 'Kampüse Hoşgeldin' harekatı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 29 Eylül 2016 Perşembe 12:38

yunan adalarının "temizliği" hemen dikkati çekiyor, insanlar arasındaki en önemli fark. bu arada çeşme belediyesinin de kulağına su kaçırmış olalım...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'nın 2 ilçesinde FETÖ'den 7 tutuklama
Turgutlu ve Kula ilçelerinde adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.
Denizli Ticaret Odası yeni başkanını seçti
Tutuklanan Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer'in yerine Uğur Erdoğan başkan seçildi.
Polis memuru evinde ölü bulundu
Muğla'da görev yapan polis memuru Fatih Keskin, meslektaşları tarafından evinde ölü bulundu.
 
'Dal kıran' armutlar görenleri şaşırtıyor!
Muğla'nın Yatağan ilçesinde, elma ağacına aşılanan ve ağırlığı bir kilogramı ...
Ege'de art arda korkutan depremler!
Denizli'de dün meydana gelen 4 şiddetinde depremin ardından Pamukkale ...
75'lik dedenin müzik tutkusu
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki emekli memur Demir, ...
 
ByLock'tan 'emniyetteki direnci kırın' mesajı!
Balıkesir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ...
Balıkesir'de FETÖ'nün emniyet yapısına darbe!
90'ın üzerinde puanla komiser yardımcısı oldukları belirlenen 9 polis ...
Muğla'da korkutan deprem: 5.2'ye sallandı!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva