HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2016 Pazar - 09:57

Yüksekova ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı!

Hakkari’nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde bu geceden itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yüksekova ve Nusaybin de sokağa çıkma yasağı!

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup ilçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

NUSAYBİN'DE DE YASAK KARARI
Öte  yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde de  sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nusaybin'de bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan, çukur, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere 14 Mart saat 00.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Bu süre içinde uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacının vatandaşların can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesi olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır. Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, Nusaybin Kaymakamlığına veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda Valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır.İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda 112 acil sağlık hizmetlerimiz devam edecek, nöbetçi eczanemiz açık bulunacaktır. Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiştir. Gebe, aşı takibi, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin tedbirler alınmıştır. 112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir."Açıklamada, Nusaybin ve diğer ilçelerden daha önce ayrılan vatandaşların göç ettiği il merkezi ve ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları ile yaklaşık 6 bin aileye 5 milyon lira nakit, 2 bin aileye barınma ve 2 bin 500 öğrenciye de eğitim desteğinin sağlandığının altı çizildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Bu desteklerinden ötürü STK'larımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duyurumuz, teröristlerce kandırılmışların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik bir çağrıdır.Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren terörist unsurların, bir an önce teslim olmak ve kendilerini bekleyen kötü sondan kurtarmak için son çarelerini kullanmalarına yönelik bir ihtardır."

 
Ertuğrul Gazi'nin Türbesi'nde skandal restorasyon
 
Çobanlık yapan abla-kardeşin hayali büyük!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ertuğrul Gazi'nin Türbesi'nde skandal restorasyon
Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'teki türbesi dökülüyor. 2015'te iki defa restore ...
Beşiz kuzulara 'abla' sütü desteği
Kiraz'da Nazlı' adı verilen ve tek seferde 6 kuzu dünyaya getiren koyunun ...
İzmir'de öğretmene tacizden tutuklama
Karşıyaka'da bir meslek lisesinde erkek öğrencileri sözlü ve elle taciz ...
 
İzmir'de kayıp çiftçi aranıyor
Bergama'da koyunlarını otlatmak için evden ayrılan ve kendisinden 1 gündür ...
NATO AWACS Türkiye hava sahasında!
Genelkurmay: Suriye krizi ve bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda, ...
Nişan günü talihsizlik: Erdoğan’ın dünürü…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın bu akşam ...
 
Yere çarpılan Suriyeli çocuğa devlet kucak açtı!
İzmir’in Kemeraltı Çarşısı'nda seyyar pilavcı Musa D.'nin, yere çarptığı ...
Tüfekle oynarken torununu öldürdü!
Bahçelievler’de dede Musa D. (52), av tüfeğini temizlediği sırada 4.5 ...
Suriye’den atılan roket lojmanlara düştü!
Kilis'te Suriye tarafından atılan roket mermisi jandarma lojmanlarının bahçesine düştü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva