HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2019 Çarşamba - 10:42

Yücel örgüte seslendi:  Kavga çıkaranların aramızda yeri yok!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel partisinin İzmir’de bu hafta sonu başlayacak olan Mahalle Delege Seçimleri öncesinde örgütüne seslendi. Yücel, “Hiç kimsenin ve hiçbir oluşumun Cumhuriyet Halk Partisini hiçe sayarak veya partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kariyer planları için örgütümüzde kavga çıkarmasına, ayrışma yaratmasına izin vermedim, bundan sonra da izin vermeyeceğim. Bunu yapmaya çalışanların aramızda yeri yok” dedi.

Yücel örgüte seslendi:  Kavga çıkaranların aramızda yeri yok!

EGEDESONSÖZ- Örgüte çağrıda bulunduğu açıklamasında, yapılacak parti içi seçimlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyen CHP’nin, daha güçlü çıkacağını belirten Yücel, "Hiç kimsenin ve hiçbir oluşumun Cumhuriyet Halk Partisini hiçe sayarak veya partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kariyer planları için örgütümüzde kavga çıkarmasına, ayrışma yaratmasına izin vermedim, bundan sonra da izin vermeyeceğim. Bunu yapmaya çalışanların aramızda yeri yok" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir il örgütüne seslendiği örgüte çağrı metninin tamamında şunları dile getirdi: 

Değerli yol arkadaşlarım;

Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, laikliğin, özgür, çağdaş ve kardeşçe yaşamın teminatı olan, ülke genelinde toplumsal huzuru ve barışı tesis etmek için örgütlü bir şekilde mücadele veren Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde 11 büyükşehir, 10 il ve 191 ilçe belediyesi olmak üzere, Türkiye nüfusunun yarısını yönetecek şekilde büyük bir başarıya imza atmıştır.

31 Mart yerel seçimlerinde sağlanan başarı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimseyi ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan siyaset anlayışının bir sonucudur. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi bu siyaset anlayışıyla İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bolu, Ardahan ve Kırşehir gibi illerde seçimi kazanmış ve iktidar kapısını aralamıştır. AKP iktidarının 17 yıldır toplumun tüm kesimlerini ayrıştırdığı, kutuplaştırdığı bir ortamda, ülkemizin toplumsal uzlaşıya ihtiyacı vardır ve uzlaşının adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

İl Başkanlığı görevine geldiğim günden bugüne kadar, en büyük hedeflerimden biri, ekipçiliği, klikçiliği, adamcılığı reddeden bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde, sadece yerelde ve genelde, iktidara odaklanmış bir örgüt anlayışı yerleştirmekti. Bu hedefimi katıldığım her toplantıda, yaptığımız her çalışmada, bulunduğum her ortamda dile getirdim, getirmeye devam edeceğim.

Hiç kimsenin ve hiçbir oluşumun Cumhuriyet Halk Partisini hiçe sayarak veya partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kariyer planları için örgütümüzde kavga çıkarmasına, ayrışma yaratmasına izin vermedim, bundan sonra da izin vermeyeceğim.

31 Mart başarısı ayrıştırarak, ötekileştirerek, gruplaştırarak ya da hizipleştirerek gelmediği gibi, Cumhuriyet de böyle bir anlayışla kurulmamıştır.

Hiç bir beklentileri olmadan sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için mücadele eden partililerimizin, bu tarz ayrıştırıcı hareketlere alet olmayacağına yürekten inanıyorum.

2 yıldır başkanlığını yaptığım örgütümüzün hiçbir üyesi, kapı kapı beraber dolaşıp partisi için oy istediği, sandık başında birlikte nöbet tuttuğu, meydanlarda omuz omuza mücadele verdiği, sokak sokak afiş, broşür dağıttığı, bayrak astığı hiçbir yoldaşını delegelik, başkanlık veya koltuk için ayrıştırmaz, kötülemez ve o yoldaşının emeğini hiçe saymaz. Örgütümüzün hiçbir üyesi haksızlığa uğramış olsa bile, kendi hakkını ararken partisini kamuoyu önünde tartışılır hale getirmez ve kendi elleriyle yükselttiği partisini kendi elleriyle aşağıya çekmeye çalışmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir asırlık parti kültüründe, kişilere değil partimize karşı aidiyet duygusu vardır. Başta şahsım olmak üzere tüm yol arkadaşlarımın, demokrasi şöleni dediğimiz parti içi seçimlerimizin parti içi kavgalara veya bölünmelere dönüşmemesi için büyük gayret göstermesi gerekmektedir. Yıllarca şikayet ettiğimiz, artık yeter dediğimiz hizip ve şahsi çıkarlara dayalı siyaset anlayışına el birliğiyle hayır demek zorundayız.

Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinden giden yol arkadaşları olarak rozetimiz de, programımız da, Cumhuriyet ilke ve değerlerine bakışımız da aynıdır. Parti içerisinde yapacağımız seçimler demokrasinin gereği, inandığımız değerlerin peşinden gittiğimizin göstergesidir. Coşkuyla, heyecanla parti içindeki bu demokrasi şölenimizi gerçekleştireceğiz. Kongre süreçlerinin öncesinde ve sonrasında küskünlüklere, kırgınlıklara asla yer vermeyeceğiz. Bu kongrelerimizde, partimizi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğimizi aklımızdan çıkarmamız gerekiyor.

Yaklaşan mahalle delege seçimleri ve kongrelerimizin yarattığı heyecan, son günlerde renkler ve kendi kendimizi hedef alan manifestolar yüzünden, kamuoyunda tartışılır hale getirilmeye çalışılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi asla tek renk olmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi kırmızı, beyaz, mavi, yeşil ve bildiğiniz tüm renklerdir.

Bu renklerin her biri ayrı ayrı güzeldir ama bir araya gelmedikleri ve kaynaşmadıkları sürece, o göz kamaştıran renk yelpazesini asla oluşturamazlar.

Mahalle delege seçimlerimizin ve kongrelerimizin bir rövanş veya hesaplaşma aracı yapılmasına, örgütü ayrıştırarak kendi etrafında bir güç toplama anlayışıyla kongrelere girmeye çalışanlara, partimizin 31 Mart seçimleriyle yakaladığı başarının yarattığı iktidar havasını bozmak isteyenlere, örgütümüz asla izin vermeyecektir.

Süslü sözlerle, boş vaatlerle, kişisel gelecek kaygılarıyla Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışanlara bu örgüt asla prim vermeyecektir.

Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, partimizde kavga çıkaran, kavga eden veya bu kavgalara zemin hazırlayan kim varsa, bizim aramızda yeri yoktur.

Bizim üyelerimizin kendi partililerini hedef alan manifestolara, allı pullu sözlere ihtiyacı yoktur. Bizim manifestomuz tüzüğümüzdür, parti programımızdır.

Bizler İl Yönetimiyle, Milletvekillerimizle, İlçe Başkanlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, Kadın ve Gençlerimizle, Meclis Üyelerimiz ve tüm örgüt emekçilerimizle birbirine bağlı, amaç ve ilke birliği olan büyük bir gücüz. Bu gücümüzü İzmir’e ve Türkiye’ye hizmet etmekten başka hiçbir şey için kullanmayacağız.

Tüm üyelerimizin, kendilerine zemin ve destek arayışı içinde olanlara değil, kendi partilerine ve kendi emeklerine sahip çıkarak bu süreçte renkler, ekipler, kavgalar ve vaadler üzerinden yapılmak istenen ayrışmalara asla izin vermeyeceğini biliyor, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin gücüne güç, birliğine birlik katacak delege seçimleri ve kongrelerimizin, tam bir demokrasi şöleni içinde geçmesini diliyorum.

 
Torbalı'da sahte zeytinyağı denetimi
 
Bayraklı'ya gönüllü çevrecilerden destek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 6 Kasım 2019 Çarşamba 22:26

Hahaahaha Kaybettiğiniz yerlerde iki kişiye söyleyin kavga etsinler sizde seçimi iptal edin. Provokasyonu bol bir delege seçimleri bizleri bekliyor.

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 6 Kasım 2019 Çarşamba 20:26

Gel gel de Gaziemir i gör.

Yorumu oyla      4      5  
6 Kasım 2019 Çarşamba 15:51

Sen seçildiğinde çıkan kavga neydi?

Yorumu oyla      8      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 6 Kasım 2019 Çarşamba 14:32

Partinin başındakinden en aşağıdaki "getir götürcüleri"ne kadar önüne gelen herkesin ikide bir gündeme getirdiği bu "kavga" başlığı, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu ve benzeri potansiyel rakiplere veya bunca yılın hesabını sormak girişiminde bulunabileceklere koltukçu kemal ve "müritleri"nin aba altından sopa göstermelerinden başka bir şey değildir... Yemeyiniz.

Yorumu oyla      8      7  
alo 6 Kasım 2019 Çarşamba 11:13

diyet borcu olmayan çıkar peşinde koşmayan belediyelerden nemalanmayanlar çıkın yola silkeleyin menfaat şebekelrini ve çıkalım iktidara

Yorumu oyla      8      7  
.. 6 Kasım 2019 Çarşamba 10:53

Kavga Çıkaranlar kimler peki.. Millet vekilleri, Bazı belediye Başkanları ve her daim listelerde olmak isteyen zatı muhteremler. hep aynı isimler yani.. Bırakın artık bu işleri Gençler ile yol alalım..

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’de revizyon zamanı: 73 kişilik yönetimde kimler var?
İl Başkanı Veysel Şahin 73 kişilik yeni yönetim kurulunu, genel merkezden aldığı yetkiyle oluşturdu.
Erkan SEVİNÇ yazdı... 'PÇY'nin kökünü nasıl kuruturuz?
Erkan SEVİNÇ yazdı... 'PÇY'nin kökünü nasıl kuruturuz?
Başkan Sürekli’den Soyer’e: Gizli bir ajandası var!
AK Parti İzmir İl Başkan Kerem Ali Sürekli, İzmir’de basın mensuplarıyla ...
 
AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e: Büyük yanılgı içinde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çiğli’deki ziyaretlerinde ...
Bahçeli'den Arınç'a tepki: Haksızlık ve hadsizliktir!
Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözlerini eleştiren MHP lideri Bahçeli, ...
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a 'mektup' çıkışı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Trump'tan Türk milletinin şanını ve şerefini ...
 
Bülent Ecevit ölüm yıl dönümünde İzmir'de anıldı
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 13'üncü yılında İzmir'de anıldı.
Vekil Bakan’dan Başkan Kılıç’a ‘görevden alma’ çıkışı: Bunun siyaseten sonuçları olacaktır!
Buca Belediye Başkanı Kılıç’ın, Kalmaz’ı başkan yardımcılığı görevinden ...
Erdoğan: Arınç'ın ifadesini esefle karşıladım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefon görüşmesi yapacağını, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva