HABERLER>EKONOMİ
27 Haziran 2020 Cumartesi - 10:00

Yüce’den 'Bakan Ersoy' yorumu: Bu arkadaşa inanmak zorundayız

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İzmir’e yaptığı son ziyareti değerlendiren TARKEM Başkanvekili, “Bakan bey, bakanlığı TARKEM’e ortak etti. Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmesine katkı koydu. Bu durumda kendisine güvenmekten başka çaremiz yok” dedi

Yüce’den  Bakan Ersoy  yorumu: Bu arkadaşa inanmak zorundayız

MUHİTTİN AKBEL/EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İzmir’e son gelişinde yaşanan diyaloglar, söylemler ve alınan kararların yankıları devam ediyor. TARKEM Başkanvekili Uğur Yüce, Bakan Ersoy’un Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi’yle ilgili olarak, “Bu projede elde edilecek gelirin bir kısmını, Kemeraltı ve Agora’ya aktaracağız” sözlerini değerlendirdi. Uğur Yüce, “Bu sözler, önümüzdeki süreç için şartlı destek olarak görülebilir. Fakat biz, beş kez görüştüğümüz, bize çok büyük destekler veren bakan arkadaşımıza inanmak zorundayız” dedi.

O ARTIK BİZDEN BİRİSİ
TARKEM projelerini Bakan Ersoy’a anlattıklarını ve her zaman yakınlık gördüklerini anlatan Uğur Yüce, “Bakanımızla beş kez görüştük. İlk tanışmamız, İzmir Ticaret Odası’na ilk geldiğindeydi. İzmir’in 25 milyonu olduğunu olduğunu, kullandırılmadığını anlattık. Bunu kullanmamızı sağladı. Sonra biz Ankara’ya gittik, brifing verdik. Bakan Bey, TARKEM’i o gün daha iyi tanımış oldu. Kültür Bakanlığı’nın TARKEM’e üye olmasını istiyoruz, dedik. Bakan yardımcılarını çağırdı, bu iş olur mu, diye sordu. Olur yanıtını alınca, ortak olunabileceği bilgisini alınca, talimat verdi ve Kültür Bakanlığı TARKEM’e ortak oldu. Üçüncü görüşmemiz, yine İzmir Ticaret Odası’nda oldu. Mahmut Özgener başkanımızın odasında 1.5 saat konuştuk. Kemeraltı’nın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmesi için üç yıldır beklediğimizi anlattık. Devreye girdi, Kemeraltı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi. TARKEM’i de alan sorumlusu ilan etti. Dördüncü görüşmemiz, Çeşme’de oldu. Bizi çağırdı, bir kez daha ayrıntıları görüştük. Bu durumda, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a inanmaktan başka çaremiz yok.”

BİZE İKİ BÜYÜK DENEYİM YAŞATTI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, ilk defa bir bakanlığı, TARKEM’e, özel şirkete ortak yaptığını hatırlatan Uğur Yüce, “Bakanımız, UNESCO konusunda da dosyaları gönderdi. Bize böylesine iki büyük deneyim yaşatan Bakan Ersoy’a inanıyoruz, inanmak zorundayız. Param yok diyor, Çeşme’den gelecek paranın bir kısmını Kemeraltı’na aktaracağını söylüyor. Söyledikleri bir bakıma şartlı kabul anlamına geliyor olsa da kendisinden büyük destek gördük, bundan sonra da göreceğimize inancımız tamdır. Amacımız, üzüm yemek. Kemeraltı’nın değerlerini yeniden İzmir’e kazandırmak istiyoruz. Buranın eski itibarını geri getirmek istiyoruz. Bakan Ersoy’un hiç olmazsa açık açık, Çeşme’den gelecek paranın bir kısmını Kemeraltı ve Agora’ya aktaracağını söylemesi bile çok güzel. Bu durum, hiçbir şey olmamasından, hiçbir şey yapmamasından daha iyi değil mi?” dedi.

 
Buca'nın doğa sevdalısı: Sami Güler
 
Çeşme ve Bodrum'da ucuz yerler de var: Lahmacun 15 TL, hamburger 25 TL!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İBRAHİM ŞEYDA KARACA 28 Haziran 2020 Pazar 02:06

SİSTEMİN İÇİNDE OLUP OLMAMAK! İLE DİĞER DEĞERLENDİRMELERİN GÜNAH,SEVAP VE GELECEK KENTLİNİN DURUŞUNU GÖZ ARDI ETMEYİN.SABIK YARATMAYIZ DEMELERİNE RAĞMEN NELER NELER OLUŞTU.

Yorumu oyla      2      3  
Yine mi kandırıldık! 27 Haziran 2020 Cumartesi 13:49

Uğur bey, iktidar daha Pandemi için, 15 Temmuz Şehitleri için ve dahi birçok konuda toplanan paraların hesabını veremedi; nerelere harcandığını açıklayamadı...Muhtemelen paralar harcandı ama biz nereye gittiğini bilmiyoruz. Hal böyle iken siz Çeşme'yi talana açıp gelecek paraların Kemeraltı için harcanacağı sözüne nasıl inanırsınız.. Yarın öbür gün "kandırıldık" diye karşımıza çıkmayın n'olur!!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk-İş'ten kıdeme karşı 'genel grev' resti!
Türk- İş Başkanlar Kurulu, 8 maddelik bildiri açıklayarak, “kırmızı çizgimiz” ...
Tatilcilerin yeni gözdesi karavanda üreticiler talebe yetişemiyor!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karavanlara ilgiyi artırırken, ...
Torbalı bu kez üzüldü
EBSO, 2019 yılı performanslarına göre bölgedeki 100 büyük sanayi kuruluşunu ...
 
İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri erkene çekildi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ...
Kurban kesimi 'randevu' sistemiyle yapılacak
2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'e göre, kurban ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan ...
 
Turizmciler Derneği Başkanı: Bir porsiyon dönerin 370 TL olması normal!
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ...
85 yıllık firma iflas koruma başvurusu yaptı!
Vitamin ve bitkisel takviye perakendecisi GNC Holdings iflas koruma başvurusunda ...
Albayrak: Bu süreçten güçlenerek çıkacağız!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva