HABERLER>İŞ DÜNYASI
16 Şubat 2017 Perşembe - 14:18

Yorgancılar’dan sanayicilere ‘seferberlik mektubu’

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, beş bin oda üyesine ‘istihdam seferberleği’ mektubu yazdı.

Yorgancılar’dan sanayicilere ‘seferberlik mektubu’

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, beş bin oda üyesine ‘istihdam seferberleği’ mektubu yazdı.

EBSO’nun internet sitesine konan Yorgancılar imzalı mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası’nda duyurduğu ‘istihdam seferberliği’nin detayları yer alırken, ‘Bu destekten yararlanın’ çağrısı yer aldı.

Başkan Yorgancılar, 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapacak şekilde tasarlanan İstihdam Seferberliği  kapsamında kadınlar başta olmak üzere engelli ve eski mahkumlar gibi dezavantajlı kesimlere de 100 bin kişilik kontenjan ayrıldığını hatırlatarak, Oda üyesi sanayicilerle detayları paylaştı.

Yorgancılar, mektubunda  “200 bin kişiye mesleki eğitim, Topluma yararlı çalışma kapsamında 150 bin kişiye istihdam, Aralık sonu itibarıyla ilave yaratılan her istihdam için artı istihdam desteği, İşbaşı eğitim ile 500 bin kişiye istihdam imkanı sağlanabilecektir. Artı istihdam desteği ile;  Şubat ayından itibaren alınacak her işçi için yıl sonuna kadar 773 lira devlet desteği öngörülmektedir. Böylece bir işçinin işverene maliyeti, yıl sonuna kadar 2 bin 88 liradan 1.314 liraya çekilmiş olacak” dedi.  3 aylık İşbaşı Eğitimi sürecince kişilerin maaşlarının devlet tarafından ödeneceğini, eğitim sonunda kalıcı istihdam olması durumunda ise bu kişilerin artı istihdam sayılıp tüm vergi ve primlerini 9 ay boyunca devlet tarafından ödeneceğini kaydeden Yorgancılar, ayrıca üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağını dile getirdi. Yorgancılar, “İçerde ve dışarda yaşanan belirsizlikler neticesinde, Hükümetin geçen seneden bu yana daha proaktif davranarak piyasayı canlandırmaya yönelik adımlarını takdirle karşılıyoruz. Üretim, istihdam ve ihracat başlıklarında uygulamaya konan teşvik mekanizmalarının yaratacağı motivasyon ülke ekonomisine pozitif katkı sunacaktır. Özellikle, 2017 özelinde yatırımcıların iştahını kabartacak desteklerin ardından işsizlik oranının yükselişte olduğu bir süreçte istihdam paketi ile hem ekonomik hem de toplumsal açıdan oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Şimdi sıra bizde. Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız. Bölgemizde, kentimizde istihdamı, üretimi artırmak için her türlü desteği, çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 
Bergama'da çevrecilerin yargı zaferi!
 
Torbalı’nın iki yakası birleşti, Şehit Er Çelik’in adı ölümsüzleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KDV'de 'jet iade' dönemi
Maliye Bakanı Ağbal, "Yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükellefler, ...
Hanifi Pehlivanoğlu Akaryakıt Grubu’na ödül yağdı
Hanif Pehlivanoğlu Şirketler Grubu bünyesinde 8 akaryakıt istasyonu ile ...
Demirtaş: İstihdam seferberliğinde hedef 100 bin
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Hedefimizde en az 100 bin istihdam ...
 
Ege ihracatının 'yıldız rotası' Uzak Doğu!
Ege Bölgesi'nden Uzak Doğu ülkelerine ocakta yapılan ihracat, geçen yılın ...
Kızının hastalığıyla başladı, şimdi dünyaya ihraç ediyor
Manisa'ya 3 yıl önce yerleşen 48 yaşındaki Burçin Karababa'nın hayatı ...
Flaş karar: İzmir Limanı da Varlık Fonu’na devredildi
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan Türkiye’nin en büyük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva