HABERLER>EKONOMİ
9 Mayıs 2019 Perşembe - 13:12

Yorgancılar’dan risk çıkışı: Ne zaman normalleşeceğiz?

CHP’li İmamoğlu’nun ‘herkes konuşacak’ çıkışıyla birlikte sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan sanatçılardan sonra iş dünyasından gelen paylaşım dikkat çekti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar Türkiye’nin risk notunun sürekli yükseldiğini söylerken, “CDS ülke risk notumuz sürekli yükseliş içinde; ne zaman normalleşme sürecine gireceğiz” dedi. Risk priminin döviz kurunun rekor kırdığı geçtiğimiz Eylül ayından sonra en yüksek seviyeye geldiği belirtildi.

Yorgancılar’dan risk çıkışı: Ne zaman normalleşeceğiz?

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) geçmiş yıllarda başkan yardımcılığı görevini yürüten ve bırakan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, uluslararası ekonomik verileri örnek göstererek tek cümlelik bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu’nun, ‘Sanatçılar, iş insanları, işçiler, memurlar, herkes konuşacak’ açıklaması sonrasında kamuoyuna yansıyan bazı gelişmeler olmuştu. Türkiye halkının yakından tanıdığı çok sayıda sanatçı İstanbul seçiminin iptal edilmesine tepki göstermiş ve iktidara muhalif kesim tarafından kullanılan ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganını sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Zaman zaman ülke gündeminde yer tutan konulara dair dikkat çeken çıkışlara imza atan Başkan Yorgancılar bu kez, “CDS ülke risk notumuz sürekli yükseliş içinde ne zaman normalleşme sürecine gireceğiz” dedi.  

Yorgancılar’ın Twitter’dan yayınladığı mesaj, 31 Mart yerel seçimleri çerçevesinde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi sonrasında dikkat çekti. Ancak Yorgancılar çıkışıyla Türkiye’nin risk notunun sürekli yükselmesine vurgu yaptı. Gelişmeyle birlikte ekonomi dünyasının da tedirginlik içinde olduğunun sinyalleri verilmiş oldu.

2018 yılı içinde döviz kurundaki artış ve liranın değer kaybetmesi sonrasında yaşanan ekonomideki kötüye gidişle birlikte özel sektörde konkordatolar ve iflaslar baş göstermişti. Ayrıca piyasalardaki fiyat artışlarının pazara pahalılık olarak yansımasıyla birlikte vatandaşlar yer yer sıkıntılarını dile getirmeye başlamıştı. Merkezi iktidar da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tanzim satış noktaları kurmuştu.  Diğer taraftan belediyeler ve çeşitli devlet kurumları tasarruf tedbirleri kapsamında bir dizi uygulamayı hayata sokmuştu.

İstanbul seçimlerinin belirsizliği dolayısıyla Türkiye’nin risk priminin geçtiğimiz Ağustos-Eylül aylarında yaşanan dövizin yükselmesi sonrasında ilk kez 480 puanın üzerine çıktığı belirtildi. İş dünyasının hakim olduğu Credit Default Swap (Kredi Temerrüt Takası) kavramı yabancı sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasının maliyetini gösteren bir unsur olarak biliniyor.

 
Merkez Bankası'ndan piyasalara ikinci müdahale!
 
Koyunları için öldürülmüştü... Kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 9 Mayıs 2019 Perşembe 13:38

Sayın YORGANCILAR çok haklı. Bu ülke artık normal hayatına dönmeli. Dolar olmuş 6.20 küsür, patates 5-6,soğan 7-8 tl. Biz nelerle uğraşıyoruz. Ülkede; HUKUK,EĞİTİM,SAĞLIK,ÇEVRE,TARIM,HAYVANCILIK v.s alanları tarumar olmuş fakat birileri nelerin peşinde. Yazık ama çok yazık oluyor bu güzeli memlekete... Herkesim bu günlerde konuşmayacaksa ne zaman konuşacak. Fırsatı olana, Stefan ZWEIG'ın "Dünün Dünyası" kitabını okumalarını öneririm. Buradan alınacak o kadar çok ders var ki...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan piyasalara ikinci müdahale!
Merkez Bankası, "finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler" nedeniyle 1 ...
İzmir'de Anneler Günü hareketliliği
İzmir'de çiçekçilik sektörü Anneler Günü nedeniyle en hareketli dönemlerinden ...
Dolar ve euronun ateşi yükseldi!
9 Mayıs sabahı dolar kuru düne göre hafif bir gevşemeyle 6.16'larda başlasa ...
 
İZBAŞ'tan Başkan Soyer'e başarı ziyareti
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
8 Mayıs günü dolar yukarı yönlü başladı ve 6.17 üzerinde. Piyasalarda ...
Doların ateşi yeniden yükseldi
Dolar/TL, YSK'nın İstanbul seçiminin yenileneceği kararının açıklanmasının ...
 
Kemeraltı Çarşısı'nda Ramazan bereketi
Ramazan ayının başlaması İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı hareketlendirdi. ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL dün Trump'ın ticaret savaşlarında ateşkesi rafa kaldırmasıyla ...
YSK kararının ardından doların ateşi yükseldi!
YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal kararının ardından dolar bir anda yükseldi.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva