HABERLER>EKONOMİ
30 Eylül 2016 Cuma - 14:24

Yorgancılar'dan 'opera binası' mesajı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir’in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti.

Yorgancılar dan  opera binası  mesajı

Yorgancılar, “Türkiye hem bulunduğu coğrafya itibari ile hem de küreselleşen dinamik yapısı itibari ile oldukça değişken ve zorlayıcı bir gündeme sahip. O nedenle, sanata daha çok ihtiyacımız var. İzmir’e yeni bir renk ve dinamizm kazandıracak olan Opera binamız, yapılacak büyük organizasyonlar ile iç turizme de önemli hareketlilik sağlayacaktır” dedi.

Dünya standartlarında yapılması planlanan opera binasının İzmir’e çok yakışacağı inancında olduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ardından yeni opera binası ile İzmir’in  kültür sanatta da gerçek gücünü ortaya koyacağına dikkat çekti. Söz konusu proje için kentin kanaat önderlerinin de aynı fikirde olduğunu dile getiren Yorgancılar, “İzmir ve İzmirli olacaktır. Dünyaca ünlü sanatçılarımıza “her geldiğinde kendini Avrupa’da konser veriyormuş gibi hissettiren”  Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ardından yeni opera binası için de benzer ifadelerin olacağından hiçbir şüphem bulunmamaktadır” diye konuştu.

Ulu Önder’in dediği gibi
Mavişehir’e yapılacak iskele ile vapurla da ulaşımın sağlanacağı opera binasına halkımızın rahat erişimi için her türlü imkan düşünüldüğünü ifade eden Yorgancılar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözüne işaret ederek şöyle devam etti, “Türkiye hem bulunduğu coğrafya itibari ile hem de küreselleşen dinamik yapısı itibari ile oldukça değişken ve zorlayıcı bir gündeme sahip. O nedenle, sanata daha çok ihtiyacımız var. Ruhumuzu şifalandıracak olan kültür ve sanatla olan bağımızı daha da güçlendirmemiz hepimize iyi gelecektir. Tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. İşte tam da bu amaca hizmet edecek olan opera binası; salonları ile halkımızın sanat zevkine, restoranı ile yemek zevkine ve deniz manzarası ile de göz zevkine hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca denize açılan pencere niteliğindeki şeffaf fuayesi bin 500 kişilik şık resepsiyonlara ev sahipliği yapacak niteliktedir. İzmir’e yeni bir renk ve dinamizm kazandıracak olan Opera binamız, yapılacak büyük organizasyonlar ile iç turizme de önemli hareketlilik sağlayacaktır.  Bugünden bizleri heyecanlandıran ve çok amaçlı bir şekilde kullanılacak olan binanın İzmir’e, İzmirliye hayırlı olmasını diliyor, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

 
Kocaoğlu o eleştirilere patladı: Elinizi vicdanınıza koyun!
 
Türkiye'nin yurt dışındaki ilk askeri üssü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 30 Eylül 2016 Cuma 23:35

Eskişehir'de 2000 lerde açılmış opera binası var, hatta tramvay durağının adı bile "opera". Nasıl Türkiye'de bir ilk, anlamıyorum..

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 30 Eylül 2016 Cuma 15:33

ebso, egeli ve İzmirli işadamları derneği olarak siz vefa borcunuzu nasıl ve ne şekilde göstereceksiniz? bir eser kazandırmayı düşünüyormusunuz?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tariş’te 28 bin üreticinin tasarım gururu
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) bu yıl da ambalajın ‘Oscar’larını belirledi. ...
Zeytin ve zeytinyağında rahatlatan rekolte tahmini!
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tahmin raporuna göre, Türkiye’nin ...
Emekliye ne kadar promosyon verilecek?
SGK ile bankalar arasında yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Emeklilere ...
 
Flaş! Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı
Türkiye'nin ihracatı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 ...
Otomobil devi 27 bin aracını geri çağırdı
Volvo, klima arızası nedeniyle dünya çapındaki 127 bin aracını geri çağırdı.
Altın yükselişe geçti
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP) ...
 
Kış arifesinde doğalgaza indirim müjdesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ...
Tütün Eksperleri Derneği yeni yönetimini seçti
Tütün Eksperleri Derneğinin 62. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli oldu.
İzmir’in turistik ilçesindeki ada artık devletin!
Fİ Yapı TMSF bünyesine geçti. Fİ Yapı’ya ait varlıklar arasında ise önemli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva