HABERLER>EKONOMİ
16 Aralık 2016 Cuma - 13:53

Yorgancılar: Amaç uzun vadede kazanç olmalı

Yorgancılar, kazan kazan mantığıyla ülkelerin birlikte hareket etmesinin önemine değinerek, ülkemiz ihracatını artıracak çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Yorgancılar: Amaç uzun vadede kazanç olmalı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kazan kazan mantığıyla ülkelerin birlikte hareket etmesinin önemine değinerek, ülkemiz ihracatını artıracak çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda geçtiğimiz Eylül ayında 130 kişilik işadamı grubu ile Polonya’da iş ve ticaret forumu düzenlediklerini kaydeden Yorgancılar, “Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya AB’ye mal satmak için çok önemli üretim merkezleri olacak yerler. 2017’de Romanya veya Macaristan’a benzeri bir seyahat daha düzenleyerek İzmir’deki sanayicilerin orada üretim ve ticareti geliştirmelerine zemin oluşturacağız. Amacımız ülkemiz, bölgemiz sanayicisine uzun vadeli kazanç kapıları oluşturmak” dedi.
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Ticaret Ateşesi ZSofia Kakas, Eximbank Türkiye Direktörü Arda Tugay Macar ve Macaristan İzmir Fahri Konsolosu Christopher Dologh, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Başkonsolos Balazs, Türkiye-Macaristan arasındaki ticaret hacminin çok yetersiz olduğunu belirterek, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya gibi Orta Avrupa ülkelerine odaklanacak daha çok sayıda Türk firması bulma misyonuyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkonsolos Balazs, “Macaristan 9 milyon nüfuslu bir ülke. 9 milyon nüfuslu bir ülke olarak 100 milyar dolar ihracatımız var.  Türkiye nüfusuna göre daha çok ihracat yapabilir. Bunun için bu hedef pazarların iyi bilinmesi önemli. Bu konuda da biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da nüfus-ihracat orantısının verimli ihracatın nasıl yapılması gerektiğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Macaristan’ın AB’nin içinde olmasının çok büyük avantajı var. Gelişmekte olan bir ülke. Üretimin Almanya ve Fransa gibi işçilik ücretleri yüksek ülkelerden Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti gibi daha uygun işçilik maliyetleri olan ülkelere kaydığını görüyoruz” dedi. Macaristan’ın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya’nın Avrupa Birliği’ne mal satmak için önemli üretim merkezleri olacak yerler olduğunu belirten Yorgancılar, Avrupa’da imalatın Batı’dan Doğu’ya kaydığı tespitinde bulundu. Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne üye olması ile malların serbestçe gezdiği ama vatandaşların gezemediği bir durum yaşandığını kaydeden Yorgancılar, “Kazan-kazan mantığıyla ülkelerin birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Bu kapsamda Eylül ayında 130 işadamı ile Polonya’da iş ve ticaret forumu düzenledik. 10 gün önce de TOBB görevim dolayısıyla Romanya’daydım. İki pazarı da çok iyi biliyorum. Çek Cumhuriyeti ve Macaristan da üretim yapılıp ürünlerin AB’ye satılabileceği ülkeler arasında. 2017’de Romanya veya Macaristan’a bir seyahat daha düzenleyerek İzmir’deki sanayicilerin orada üretim ve ticareti geliştirmelerine zemin oluşturacağız. Amacımız ülkemiz, bölgemiz sanayicisine uzun vadeli kazanç kapıları oluşturmak” şeklinde konuştu. 

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, ziyaretin ardından Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich’a plaket verdi. 
 

 
Mimarlar Odası'ndan 'Basmane Çukuru' raporu
 
“O kitabın orjinali Meclis Kütüphanesi’nde!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarlar Odası'ndan 'Basmane Çukuru' raporu
TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru’nda Folkart tarafından ...
Ulusal Pamuk Zirvesi kapılarını açtı: Gündem havza bazlı model!
4. Ulusal Pamuk Zirvesi kapılarını açtı. Pamukta ton başına desteğin arttırılmasını ...
Deniz turizmi İzmir masasında: Çalıştayda hangi mesajlar verildi?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordine ettiği "Deniz ...
 
Dolar kritik eşiğin altını gördü
Haftanın son işlem gününde 3,50'nin altını gören dolar 3,51'in üzerinde ...
IF Wedding kapalı gişe: Fuara 2 ay kala…
7-10 Şubat 2017 tarihleri arasında, 11. kez düzenlenecek olan IF Wedding ...
Vatandaşlar ne kadar döviz bozdurdu?
Vatandaşların ve kurumların yabancı para mevduat ve fonları Cumhurbaşkanı ...
 
FED’in faiz kararına İzmir iş dünyası ne tepki verdi?
İzmir iş dünyası, Amerikan Merkez Bankası FED’in 0.25 oranındaki faiz ...
Egeli ihracatçılara Eximbank dopingi
İhracatçılar, ihracatın en büyük finans kaynağı Eximbank’ın uygun faizli ...
Yüzen doğalgaz santralinin planları askıya çıktı
Bir hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva