HABERLER>SPOR
7 Nisan 2021 Çarşamba - 11:48

Yolun sonu kupa olsun!

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu I Grubu'ndaki final gibi son hafta mücadelesinde ilk maçta 4 sayı farkla yenildiği Happy Casa Brindisi'yi müthiş bir oyunla 19 sayı farkla 107-88 yenerek adını 8'li Final'e yazdıran Pınar Karşıyaka, geçen sezon koronavirüs pandemisi yüzünden kaçırdığı Avrupa'da kupa hedefi için dev bir adım attı.

Yolun sonu kupa olsun!

Şampiyonlar Ligi'nde ilk turu geçtikten sonra ikinci tura da zirvede başlayıp ardından üst üste 2 mağlubiyetle finalleri riske atan Pınar Karşıyaka, evinde salondaki bir grup taraftarının da desteğiyle İtalyan ekibini ezip geçti. Son hafta öncesi 1 galibiyet gerisinde olduğu rakibini yakalayıp ikili averajda geçmek için en az 5 sayılık farka ihtiyacı olan Karşıyaka, taraftarıyla şov yapıp son 8'e kaldı.

Pınar Karşıyaka dışında Hapoel Holon, Lenovo Tenerife, Hereda San Pablo Burgos, Casademont Zaragoza, ERA Nymburk ve Nizhny Novgorod da 8'li finali garantilerken, final aşaması mayıs ayı başında bir takımın ev sahipliğinde oynanacak. Pınar Karşıyaka, 8'li Final'i İzmir'de düzenlemek için talip olacak. Avrupa'da son 10 yılda 8'inci kez çeyrek final aşamasına adını yazdıran Karşıyaka, geçen sezon en büyük favorisi olup üst üste 13, 15 maçta 14 galibiyetle yarı finale yükseldiği FIBA Europe Cup'ta kupayı koronavirüs pandemisi yüzünden organizasyonun iptal edilmesiyle kaçırmıştı. Daha önce 2013 yılında yine Ufuk Sarıca yönetiminde Eurochallenge Cup'ta finale çıkıp tarihinde ilk kez final oynayan Pınar Karşıyaka, bu kez hedefini kupa olarak belirledi.



UĞURLU GÖMLEK MESAJI
ING Basketbol Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde aylarca zirve yarışı verdikten sonra son 5 maçını kaybederek sarsılan Pınar Karşıyaka'yı Brindisi zaferiyle 8'li Final'e taşıyan Antrenör Ufuk Sarıca manidar bir mesaj verdi. Maça 2015'te yeşil-kırmızılı ekibi Süper Lig'de şampiyon yaptığı final serisinde giyip taraftarların uğurlu olarak gördüğü mavi gömleğini giyerek çıkan Sarıca, galibiyet sonrası sosyal medya hesabından, "Biz bitti demedik ki daha maviyi bile yeni giydik" yorumunu yaptı. Maç sonrası Avrupa'da iç sahada kaybettikleri Hapoel Holon randevusunu hatırlatan Sarıca, "Geçen maç yaşadığımız şanssızlık çok nadir görülen bir hadise. 0.6 saniye kala mağlubiyetten fazlası olmuştu bizim için. Son maça kadar pes etmeyen bir takımız, son maça kadar şansımızı sürdürdük" dedi.

"Müthiş bir takım oyunu oynadık, savunmada stresle alakalı çok basit sayılar verdik, ama sonuçta çok güzel bir farkla zorlu bir rakibi geçtik" diyen Sarıca, "Bizim sakatlıklarla ilgili can sıkan bir durumumuz vardı. Düne kadar M'Baye ve Kennedy antrenmanlara katılamadı ama başka bir psikoloji ile birlik, beraberlik içinde çok başka bir maç oynadık. Bundan dolayı çok gururluyum. Son sekiz takım arasına kaldığımız için hem İzmir Karşıyaka için hem Pınar Karşıyaka takımı olarak çok mutluyum. Oyuncularım yürekten oynadılar onları tebrik etmek istiyorum. Doktorlarımızı, fizyoterapistimizi, masör arkadaşlarımızı, tüm teknik ekibimizi tebrik etmek istiyorum. Yönetimimiz bir karar aldı ve bu maçı hedefledi. Brindisi çok sert bir takım. Eksik kadroyla mücadele etme şansımız yoktu. Bundan dolayı yönetimimize teşekkür etmek istiyorum. Şimdi son sekizi düşünebiliriz. Biz yola çıkarken ev sahipliğini İzmir'e almayı hedeflemiştik. Ne olur bilemiyorum ama ev sahipliğini almak isteriz" açıklamasını yaptı.



MUHTEŞEM TAYLOR
Pınar Karşıyaka'nın yıldız oyun kurucusu Tony Taylor, Brindisi'nin fişini 30 sayı, 7 asistlik performansıyla çekti. İlk yarı boyunca 21 sayı üreten Taylor, özellikle ikinci periyotta Brindisi'nin 39-36 öne geçtiği bölümde üst üste inanılmaz basketlerle takımının 15-1'lik seri yakalayıp devreye 10 sayı farkla önde girmesini sağladı. Taylor, Karşıyaka formasıyla kariyerinin en çok sayı ürettiği maçını oynadı. Maç sonrası sevinç yumağı olan Pınar Karşıyaka'yı soyunma odasında mücadeleyi tribünden izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da kutladı. (DHA)

 
CHP'li Beko'dan 'torba teklif' tepkisi: İktidar şimdi rapora göz dikti!
 
Bucaspor 1928 zirve aşkına
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF Başkanı açıkladı: Futbolcular aşılanacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, futbolcuların aşılanacağını açıkladı.
Pınar Karşıyaka son 8'de!
FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu I Grubu'ndaki altıncı ve son hafta ...
İtalya'dan Avrupa Şampiyonası için seyirci izni
İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Gabriele Gravina, 2020 Avrupa ...
 
Göztepe, Rize'yi rahat geçti!
Süper Lig'in 33'üncü haftasında Göztepe, evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. ...
Karşıyaka'da aslar 11'e
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta perşembe günü Play-Off yarışında en ...
Altınordu'da Enis durdu, Ahmet coştu
TFF 1'inci Lig'de Eskişehirspor'u evinde 6-3 yenerek yenilmezlik serisini ...
 
Altay dolu dizgin Süper Lig'e koşuyor
TFF 1'inci Lig'de Bursaspor'u da deplasmanda 3-1 mağlup eden Altay, 18 ...
İZVAK'ta kongre zamanı!
İzmir'deki profesyonel spor kulüplerinin çatı yapılanması olan İzmir Spor ...
Ali Koç koronavirüse yakalandı
Fenerbahçe, Başkan Ali Koç’un Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva