HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2019 Çarşamba - 20:18

Yol için ağaçların köklenmesini koşarak protesto etti

Ödemiş ilçesinin kırsal İlkkurşun Mahallesi'nde yeni yol çalışması nedeniyle yaklaşık 1000 zeytin ağacının köklenmeye başlanmasını, ilçede doğup büyüyen emekli bankacı ve atletizm ile uğraşan Turan Akın, yaklaşık 9 kilometre koşup, ölçüm yaparak, protesto etti. Yeni yapılacak yolun mevcut yolu sadece 250 metre kısaltacağını belirten Akın, kamu yararı bulunmadığını söyledi.

Yol için ağaçların köklenmesini koşarak protesto etti

Ödemiş'e 13 kilometre uzaklıktaki kırsal İlkkurşun Mahallesi'nin 800 metre güneyinden geçen İzmir-Ödemiş karayolunun batı kısmında, tarihi İlkkurşun Tepesi ve hemen yanı başındaki Maraş mevkisinde bulunan Yörük Köprüsü güzergahı üzerinde, 3 kilometrelik yeni yol yapımı için 5 yıl önce proje hazırlandı. Daha sonra, yüklenici firma tarafından bölgede kazılar yapılıp, dolgu malzemeleri alınırken, durum çevrecilerin ve yöre halkının tepkisine neden oldu. Yöre sakinleri eylemler yapıp yetkililerin dikkatini çekmek için çalışırken, geçen 11 Nisan'da yol çalışması için en küçüğü yarım asırlık olan yaklaşık 1000 zeytin ağacının köklenmesine başlanması, tepkileri artırdı. Tepkiler üzerine ve bazı yasal prosedürlerin yerine getirilmesi için ağaçların köklenmesine ara verildi.

İlkkurşun Mahallesi'nde doğup büyüyen ve atletizm ile uğraşan emekli bankacı Turan Akın, yol için ağaç sökülmesini yaklaşık 9 kilometre koşarak protesto etti. Akın, Yunan işgaline karşı Ödemiş'te ilk kurşunun sıkıldığı, İlk Kurşun Anıtı'nın bulunduğu bölgeden başladığı koşusunun ilk etabını, mevcut Ödemiş-İzmir karayolu güzergahını takip ederek Yörük Köprüsü'nde tamamladı. Akın, daha sonra ise Doyranlı Mahallesi yakınlarında yol çalışması için ağaç kesiminin yapıldığı yeni güzergahta sürücülerin şaşkın bakışları arasında koşarak mesafe ölçümü yaptı. Akın'ın, koşusunun ikinci etabında zeytin ağalarının arasında kamulaştırma için işaretleme yapılmış olan ve yol açılacak yerlerden geçti. Bu koşusunu da Yörük Köprüsü'nde tamamlayan Akın, yaptığı açıklamada, yeni yol çalışmasının kamu yararı taşımadığını söyledi.

Turan Akın, "Önce mevcut Ödemiş-İzmir karayolundan koşup, ölçüm yaptım, 4 bin 300 metre çıktı. Ardından da yeni güzergahta koştum, ölçüm yaptım. Burası da 4 bin 50 metre çıktı. Yol aslında sadece 250 metre kısalıyor. Bu uzun süredir takip edilen bir proje. Biz de yakından takip ediyoruz. Kaç defa bilirkişi raporu düzenlendi. Bu bilirkişiler idarenin istediği gibi kalem oynatıyorlar. Köyde hayvan varlığı olmadığından bahsediyorlar. Raporlarında köyde hayvanların sadece iki ay otladığını, meramızın verimsiz olduğunu yazmışlar. Oysa ki ben çocukluğumdan beri bu meralarda hayvancılık yapmış bir aileden geliyorum. Bu meralarda 7 ay hayvancılık yapılır" dedi.

Mevcut karayolu güzergahında kamulaştırmalar yapılıp genişletme için dolgu çalışmaları yapıldığı halde sonradan yeni güzergahın ortaya atıldığını söyleyen Akın, "Kamulaştırılıp dolgusu yapılmış yerler var. Gökçen Kavşağı tarafına giderseniz görürsünüz. Buraların kamulaştırmaları ve dolgu çalışmaları yapıldığına göre, bu yeni güzergah da mesafeyi çok da fazla kısaltmadığına göre, bu yeni yolu açmanın ne anlamı var? 250 metre yol kısalacak diye Türkiye'nin en verimli tarım alanlarından yol geçirilmesi, ülkemizi bırakın, dünyada hiçbir akla mantığa uymamaktadır. Ankara'ya, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, 'Lütfen bu projeyi tekrar değerlendirin. Türkiye'nin verimli tarım arazileri böyle bir yol projesiyle heba edilmesin. Bu bölgede yaşayan köylüler uygun bulmuyor" diye konuştu.(DHA)

 
İzmir'deki fren faciasında yürek yakan detay... Baba ve oğlun kahreden kaderi
 
Sürekli'den teşkilatla ilk buluşma ve mesaj seli: Seçim yarınmış gibi çalışacağız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazi akkel 18 Nisan 2019 Perşembe 10:35

ağaçlara kıymayın efendiler..

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki fren faciasında yürek yakan detay... Baba ve oğlun kahreden kaderi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, freni boşalan kum yüklü hafriyat kamyonun ...
Fatih YAPAR yazdı: Sürekli'nin atanması ne anlama geliyor?
Sürekli'nin atanması ne anlama geliyor?
İzmir ve Aydın'da önemli uyarı: Sakın öldürmeyin!
Aydınve İzmir çevresinde sıkça görülen, halk arasında 'kör yılan' olarak ...
 
İzmir'de emekli emniyet müdürü intihar etti
İzmir'in Bornova ilçesinde, emekli emniyet müdürü Erdal G. (78), evinde, tabancasını ...
İzmir'de Tarihi Elektrik Fabrikası sevinci
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, Özelleştirme ...
İzmir-Libya hattında Cumhuriyet tarihinin en nitelikli operasyonu!
Uluslararası sularda uyuşturucu şebekesinin çökertildiği operasyonun hiçbir ...
 
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Mavi Balina' ve 'Momo' önlemi
MilliEğitim Bakanlığı, dünya çapında pek çok genci intihara sürükleyen ...
İzmir'in asayiş raporu: 1 ayda 341 kişi!
İzmir'de son 1 haftadaki asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan aranan 341 kişi yakalandı. 
Sığacık'taki orkinos çiftliği projesi için yeni toplantı
Urla ilçesi Demircili Mahallesi'nde kurulmak istenen orkinos çiftliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva