HABERLER>GÜNCEL
19 Ocak 2018 Cuma - 09:22

YÖK'ten flaş adım: Ege Üniversitesi eski Rektörü Yılmaz'a yargılama izni!

EGE Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve 4 öğretim görevlisi hakkında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi olayında “Görevi kötüye kullanma “ suçunu iddiasıyla yargılanmaları için fezleke hazırladı.

YÖK ten flaş adım: Ege Üniversitesi eski Rektörü Yılmaz a yargılama izni!

EGE Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve 4 öğretim görevlisi hakkında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından  Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi olayında  “Görevi kötüye kullanma “ suçunu iddiasıyla yargılanmaları için fezleke hazırladı.

BİMER’E İSİMSİZ DİLEKÇE
BİMER kanalıyla YÖK’e isimsiz dilekçe gönderildi. Dilekçede, Üniversite kampüsü içerisinde 21 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tarih bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun, menfur bir saldırı sonucunda öldürüldüğünün,terör örgütünün yasa dışı faaliyetlere sessiz kalındığını belirtip, "Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer ile sorumluluğu olan ilgililer hakkında, kanunla kendilerine verilen görevlerini gerektiği gibi yapmayarak Fırat Çakıroğlu'nun ölümüne sebebiyet verdikleri, yöneticilerin görev ve sorumlulukları yerine getirmediği, eğitim öğretimin yasada belirtilen amaçlara ve ilkelere uygun bir biçimde yapılmasını sağlayacak tedbirleri almadıkları, üniversite içerisine delici ve kesici aletler rahatlıkla sokulduğu, terör örgütü üyesi  öğrenciler hakkında gerekli soruşturma izni vermedikleri, görevlerinin gereğini yapmayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğer, birinci derecede kusurlu ve sorumlu " olduğunu belirtip, olaylardan sorumlu olan üniversite yetkilileri hakkında ceza soruşturması başlatılması ve  yargılanmalarını istedi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
Dilekçeyi değerlendiren  YÖK , eski Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof.Dr. Mehmet Bülent Özkan, Prof. Dr. Ersin Doğer, Prof. Dr. Süleyman Doğan’ın  Ege Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 20 Şubat 2015 tarihinde kampus içerisinde  öldürülmesi olayının soruşturulması sırasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu tarafından, Üniversite Rektörlüğüne, idari bilimlere verdiği, üniversite bünyesindeki bir kısım fakültelerin bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarının etkin faaliyet alanı durumuna geldiği,önlemler alınması için talep ettiği halde  konu ile ilgili  her hangi bir işlem yapmayarak, “görevi kötüye kullanma “ suçunu işlediklerini belirtti.

SUÇLAMALARDA NELER VAR?
Fezlekede ayrıca, diğer üniversite öğretim görevlilerinin ise terör örgütü  PKK/KCK,YYPG-H,DHKP-C yandaşı ve sempatizanı öğrencilerin (izinsiz yürüyüş,afiş pankart asma, slogan atma, çadır kurma, imza standı açma, ders boykotu, kampus alanı içerisindeki bina ve eklentileri, örgütsel yazılım yapma tarzı, eylem ve faaliyetleri ile eğitim ve öğretim engelleyici, aksatıcı, terör örgütlerini veya övücü görsel, fiziksel, sesli eylem, tanıtım, stant, çadır kurulması ve pankart asılması vb) ilişkin faaliyetleriyle ilgili disiplin soruşturmalarını 2547  Sayılı Kanun ve kanuna dayalı olarak yayınlanan yönetmenliklere  aykırı olarak  ceza soruşturması ve yargılanmasını gerekçe göstererek  beklettikleri, adı geçen üniversite yetkililerinin  söz konusu PKK/KCK,YYPG-H,DHKP-C, örgütlerinin yandaşı ve sempatizanı öğrencilerin,2547  Sayılı Kanun ve Yönetmenlik hükümlerine aykırı yasadışı aykırı ve faaliyetleri hallerden olduğunu,buna karşılık Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği tarihe kadar disiplin mevzuatı gereği suç teşkil eden bu eylem ve faaliyetlerle ilgili disiplin soruşturmalarını gereği gibi yapmadıkları,yaptıkları disiplin soruşturmasında ise PKK/KCK, sempatizanı öğrencilere ceza verilmesi yönünde tutum, davranış ve yönetim tarzı benimsedikleri,Çakıroğlu’nun  yasadışı  PKK’KCK örgütü “Kampüs cadıları” adlı grup tarafından hedef gösterilmesi,derslere ve sınavlara girmesinin engellendiği,yasadışı örgüt mensubu öğrenci ve öğrenci olmayan kişilerce  Edebiyat Fakültesi  ve Yabancı Diller Hazırlık Okulunun işgal edilmesi suretiyle, öğrencilerin eğitim haklarının engellendiği, Fırat Yılmaz Çakıroğlu  ve arkadaşları başta olmak üzere üniversite de tüm öğrencilerin eğitim haklarının engellenmesine karşılık gerekli tedbirleri almadıkları ve alınmasını sağlamadıklarını,Üniversite Rektörlüğünün 1 Mart 2015  tarihinden sonra merkez kampus girişi ve çıkışında turnike konulduğu,giriş çıkışların kontrol edildiği,kamera sayısının artırıldığı, kampus çevresinin tel örgüyle çevrilmesi gibi tedbirlerin alındığı,ancak yeterli  olmadığı,söz konusu tedbirlerin Ege Üniversitesi yetkilileri tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesinden  öncede alınabileceği,olayın oluş şekli (PKK/KCK,YYPG-H,)örgütü sempatizanı ve üyeleri tarafından eğitim öğretim yılı boyunca yapılan eylem ve faaliyetler dikkate alındığında,üniversite merkez kampüsün giriş çıkışlarında gerekli koruma ve güvenlik tedbirlerinin zamanında  alınmadığı belirtildi.

YÖK’ün eski Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve diğer öğretim görevlileri hakkında dava açılması için hazırladığı fezleke İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 

ÇAKIROĞLU’NU ÖLDÜREN SANIĞA AĞIR CEZA
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’te PKK yandaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından üniversitenin kampüsü içerisinde bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında görülen son duruşmada,  mahkeme başkanı tutuklu sanık Nurullah S.'ye "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıl, "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Savcılık iddianamesinde, Ege Üniversitesinde ülkücü öğrencilerle 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasındaki kavgada, ülkü ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklandı. Savcı Zeki Polat, 1'i tutuklu, 31'i tutuksuz toplam 32 sanık hakkında 'kasten adam öldürme', 'örgüt adına suç işleme', 'örgüt üyeliği', 'yaralama ve suç delillerini yok etme', 'gizleme veya değiştirme suçlamasıyla müebbet' ve 5-69 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S. hakkında 'kasten adam öldürmek', 'örgüt adına suç işlemek', 'örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından müebbet' ve 69 yıl, diğer 31 sanık hakkında ise 'Suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' 5-48 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı. (Bahri KARATAŞ)

 
Ve kar İzmir'e giriş yaptı: Ekipler teyakkuzda!
 
Afrin için alternatifler hazır: 'Sıfır hata' planı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet kaya 0535 2774785 23 Ocak 2018 Salı 15:29

2014 ve 2015 yıllarında rektörümüz candeyer yılmaz ve edebiyat fakültesi dekanımız ersin doger acık acık oyle desdek verdilerki sıtan kurturma senlik düzenleme hergece acık acık gece yarılarına kadar sölen alanında eglenme ve örgüt sarkıların türkülerini söylerlerdi bu yuzden iki güvenlik müdürünün görefden aldı

Yorumu oyla      11      5  
Alper 22 Ocak 2018 Pazartesi 09:08

Fırat ölmeden önce bu tedbirler alınabilirdi bence, buna göz yumanlar, birilerinden korkanlar ve görevlerini yapmayanlar gereken cezayı almalıdırlar.

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 19 Ocak 2018 Cuma 18:13

İhmali olanların hepsi cezalandırılmalı.

Yorumu oyla      13      5  
muhammet kara 19 Ocak 2018 Cuma 12:52

bimer e şikayette bulunan kişiyi ve YÖK ü tebrik ederim.Ortalıkta ülkücü olarak geçinen bir dünya parti,dernek ve lüzumsuz bir çok tüzel kişilik var.devlet zırhını üzerine geçirmiş ama kurumun ve devletin aleyhinde ki bir çok faaliyeti görmezden gelen yöneticilere de iyi bir ders olur kanaatindeyim

Yorumu oyla      14      5  
ado 19 Ocak 2018 Cuma 12:17

ege unv özellikkle edebiyat bölümünü pkk yuvası yapan bu sözde öğretim görevlilerine ceza vermeyen devlet benim gözümde devlet değildr pkk lılar çatır kurdular okulda ses çıkarmadılar

Yorumu oyla      18      5  
19 Ocak 2018 Cuma 11:03

konudan bağımsız. haberden bağımsız. Allah rahmet eylesin. yurtsever genç Fırat Çakıroğlu, MHP nin bu günkü tavrını görse ben neden mücadele ettim diyecek. neden yaşamımı yitirdim diyecek.

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NASA'nın kar uzmanından Türkiye'ye kötü haber!
NASA Kar Uzmanı Dr. Thomas Painter, küresel ısınma nedeniyle Türkiye’ye ...
İzmir'de şüpheli ölüm: Kahvaltıya inmeyince...
Bayraklı ilçesinde, Aytek Ercan (37) kaldığı otel odasında ölü bulundu.
Meclis'te oy birliği ile kabul edildi: OHAL...
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 21 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağanüstü ...
 
'115 hamile çocuk' için flaş açıklama!
Açıklamada, "Hastanede görevli iki personel hakkında soruşturma yürütülmektedir" denildi
İzmir'de öldürülen Esen Yaman'ın davasında söz babada: Beni arayıp...
Gaziemir ilçesinde Esen Yaman’ı (29) tabancayla vurarak öldüren Serkan ...
Dikili'de tekneler battı!
Dikili ilçesinde etkili olan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli ...
 
Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı davasında karar!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı, Esenyurt'taki polis araçlarına ...
Müezzine saldırı davasında istenen cezalar belli oldu!
15 Temmuz'daki FEÖT'cü darbe girişiminin yaşandığı gece sela okuyan müezzin ...
Suriye'den açıklama: Türk savaş uçaklarını düşürürüz!
Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Türk savaş uçaklarının Suriye'de saldırıya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva