HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
21 Ekim 2016 Cuma - 11:29

Yılmaz Özdil ‘Adam’da Başkan Kocaoğlu’nu da anlattı

Gazeteci yazar Yılmaz Özdil, Türkiye tarihine damga vuran isimleri değerlendirdiği yeni kitabında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na da yer verdi.

Yılmaz Özdil ‘Adam’da Başkan Kocaoğlu’nu da anlattı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmirli gazeteci yazar Yılmaz Özdil’in ‘Adam’ isimli kitabı raflardaki yerini aldı.

Özdil kitabında kendince Türkiye tarihine damga vuran isimleri değerlendirirken bir parantez de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na açtı.

Başkan Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle çete lideri olarak yargılandığı 129 sanıklı dava için o dönemde kaleme aldığı yazıyı paylaşan Özdil hükümete göndermeler yaparken kentteki projeleri örnek gösterdi.

Kitabın içindeki Aziz Kocaoğlu bölümü:

Aziz

İzmir’de ‘çete’ kurarak asrın yolsuzluğunu gerçekleştiren belediyeciler tahliye edildi. Çetelesini yazayım bari.

İzmir Büyükşehir’in en büyük harcama kalemi, metro…80 küsur müfettiş aylarca inceledi. En küçük bir suiistimal bulundu mu? Bulunmadı. Suçlamalar arasında var mı metro? Yok.

Banliyo sistemi için 600 milyon lira harcandı. Tüneller, yer altı istasyonları, geçitler filan… İhalelerinde yamuk tespit edildi mi? edilmedi. Yok mu yani suçlamalar arasında? Yok.

Körfez trafiği için 15 adet katamaran tipi hızlı vapur alınıyor, imzaları atıldı, 115 milyon Euro… Komisyon, momisyon, malı götürmek için iyi bir fırsat… Var mı iddianamede? Yok.

Kadifekale civarındaki kentsel dönüşümün maliyeti 200 milyon lira… Akraba, eş , dostu kollayıp, al takke ver külah için şahane imkan… Var mı asrın çete davasında? Yok.

AB standartlarında biyolojik arıtma tesislerini başkentidir İzmir… Türkiye’deki her 4 biyolojik arıtma tesisisin 1’i orada… 70 milyon liranın üzerinde para harcandı. İhaleleri didik didik edildi, en küçük bir pürüz bulundu mu? Bulunmadı. Davada yok o halde? Yok.

Memleketin en önemli çevre projelerinden Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’ne 62 milyon lira ödendi. Bir kuruşluk avanta tespit edildi mi? edilmedi. Yok mu iddianamede? Yok. 2005’ten beri, her hafta 207 bin öğrenciye 1.2’şer litre süt dağıtılıyor. Faturası sadece bu sene, 7 milyon lirayı geçti. Bırak hastanelik olmayı, tek çocuğun bile karnı ağrımadığı gibi… Soruşturmalara rağmen en ufak bi akçeli iş bulundu mu? Bulunmadı. Var mı davada? Yok.

8 senedir yönetiyor İzmir’i Aziz Kocaoğlu… Her sene 5 milyar lira bütçeden, 40 milyar lira eder. Sırf kamulaştırmaya 700 milyon lira harcadı. Kendisine oy vermeyenler, AKP’nin İzmir’deki yöneticileri dahil ‘boğazınızdan haram para geçti’ diyebilen var mı? Yok.

İyi de kardeşim…

Neyi soydu bunlar?

Mandalinayı soydular!

Evet… Suçlamalar arasında mandalina var. Üreticiden mandalina alıp okullara dağıtmışlar. Fahiş fiyatlara mı almışlar?  Yo-ooo, ucuza almışlar. Suç ne o zaman? Almasalar da olurmuş, niye almışlar! Üreticiyi kollayarak, kamuyu zarara uğratmışlar. Normalde, mandalinaların çöpe atılmasına, üreticinin batmasına göz yummaları gerekiyordu. Suriyeli çünkü üreticiler.

Şal almışlar, kaşkol almışlar, öğretmenlere dağıtmışlar. Niye? Öğretmenler Günü için… Vakko’dan mı almışlar? Hayır, kooperatiften almışlar, dükkan fiyatının 10’da 1’ine.

Başka? Şevval Sam’a konser verdirmişler. Şarkı da mı suç birader? Şarkı suç değil ama, Şevval Sam için ihale açmamışlar! Belki daha ucuza başka Şevval Sam var, di mi?

Otopark meselesi var bi de… Belediyenin otoparkını, özel şirketin elinden alıp, belediye şirketine vermiş Aziz Kocaoğlu… Bak sen şunun yaptığına! Komünist misin Başkan? Bırak, parayı kim götürürse götürsün… Niye belediyenin malını belediyeye veriyorsun?

Ayrıca…

İhbarda bulunuyormuş gibi olmayayım ama…

İstanbul metrosunun her kilometresi, 140 milyon lira… İzmir metrosunun her kilometresi, sadece 40 milyon lira… Kilometre başına 100 milyon lira daha az… Ayıp değil mi Aziz Bey? Bir şehrimize arıtma tesisi yapıldı, yabancı krediyle 40 milyon Euro… İzmir’e aynısı yapıldı, öz kaynaklarla, 3 milyon dolar… 15 kat ucuza! İflas mı ettircen sen bu şehri Aziz Bey?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 200 mililitre sütü, kaç liraya alıp, çocuklarımıza içiriyor? 37 kuruşa… Hükümetimiz, aynı İzmir’de aynı çocuklara, aynı ineklerin sütünü, kaç liraya içiriyor? 53 kuruşa… 2 katına yakın… Bu kafayla gidersen, 397 sene hapis az bile Aziz Bey.

Ve, ayrıca…

Kendimi ihbar ediyormuş gibi olmayayım ama…

O çetenin zeybeğiyim!

‘Ak’lanmaya ihtiyacımız da yok, niyetimiz de yok bizim! Bir oyum var… Bir milyon oyum olsa, bir milyonunu da çetebaşı’na veririm. İzmir Aziz’dir Aziz kalacak.

 
Kan bağışında sevindiren artış
 
İzmir'in kestaneleri Beydağ ormanlarından!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 4 Aralık 2016 Pazar 10:53

Aziz kocaoğlu geçen ay gazeteye verdiği beyanatta bu daha ile diyor Kİ beni beraat ettirin ve bununla ilgili dava açmayacağım diye yalvardı.Haklı olan birisi böyle davranırmı ,elinden gelenı ardına koyma demesi gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
Rifat İşeri 23 Ekim 2016 Pazar 22:55

Dürüst ailenin dürüst çocuğu: AZİZ KOCAOĞLU Selam ve sevgilerimle...

Yorumu oyla      11      5  
hurşit ünal 23 Ekim 2016 Pazar 10:20

Aziz başkan Dürüst başkan, çalışmaları övgüye değer. Aziz baskan'in kırsal kalkınmaya yönelik çalışmaları ülke çapında uygulanmalı gurur duyuyoruz başkanımılza.

Yorumu oyla      11      6  
Onur Şencan 23 Ekim 2016 Pazar 10:09

Sayın Başkanı kırk senedir tanırım onun gibi dürüst siyasetçi, iş adamı, esnaf tanımadım dürüstlüğüne kimse laf edemez..

Yorumu oyla      11      5  
Mesut Y. Şarbalkan 23 Ekim 2016 Pazar 09:13

İşte gerçek halkçı yönetim..

Yorumu oyla      11      5  
süleyman 22 Ekim 2016 Cumartesi 09:20

Aziz Başkan gerçekten dürüst.Yaptığı arıtma tesisleri ile,her türlü engellemelere karşı körfez temizlenmesiyle,metro,tramvay,banliyo sistemiyle ,kırsal kesime destekleriyle ve daha birçok hizmetleriyle İzmir Belediye Başkanlığının hakkını vermiştir.

Yorumu oyla      11      5  
cevat güngör 22 Ekim 2016 Cumartesi 09:09

gurur duyuyorum. bir insan bu kadar dürüst olur .örnek insan işallah diyer belediye bşkl da aziz başkanı örnek alırlar sevgilerimle...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ‘Altın Kedi’yi bekliyor: 78 ülkeden 1483 başvuru!
İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa ...
Konak'ta ödüllü filmler geçidi!
Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri’nin işbirliğinde Ödüllü Festival ...
4'ü yerli 7 yeni film vizyonda
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 7 film vizyona girecek.
 
İzmir'de bulundu: 138 yıllık mezar taşında besin fiyat listesi!
İzmir'in Konak ilçesinde ortaya çıkarılan 138 yıllık bir mezar taşında, ...
Bornova'da sanat sokağa taşıyor!
Bornova Belediyesi’nin daha yaşanabilir bir çevre hedefi doğrultusunda ...
Karşıyaka'da umudun notaları!
Karşıyaka Belediyesi ile KİTVAK, kanserli hastalar yararına işbirliği ...
 
Bakan Avcı AKM'ye ne yapılacağını açıkladı
Bakan Avcı, "Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. ...
Gaziemir sahnesi perdeyi '7 Kocalı Hürmüz'le açtı
Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sanat etkinliklerinin ...
Konak'da 'Mağara Adamı' günleri!
Neşe ve Karikatür Müzesi, Caveman (Mağara Adamı) karakteri ile tüm dünyada ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva