HABERLER>TARIM
22 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:13

Yıllarca yöneticilik yapan Portakal: Yeni ünvanım çiftçi

Pazarlama alanında üst düzey yöneticilik yapan Armağan Portakal, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde satın aldığı arazide zeytinden, enginara, geleneksel reçellerden köy yumurtasına ve bala kadar ürünler yetiştirip, kendi markasıyla internet sitesinden satmaya başladı.

Yıllarca yöneticilik yapan Portakal: Yeni ünvanım çiftçi

İzmir ve İstanbul'da, birçok önemli gıda markasının satışını artırmak için yıllarca pazarlama alanında üst düzey yöneticilik yapan Armağan Portakal, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde satın aldığı arazide zeytinden, enginara, geleneksel reçellerden köy yumurtasına ve bala kadar ürünler yetiştirip, kendi markasıyla internet sitesinden satmaya başladı. Portakal, “Onca yıl çalıştım, bana bir şey kalmıyordu. Artık ben kendim için üretiyorum" dedi.

Armağan Portakal, 1992 yılında başladığı çalışma hayatında İzmir ve İstanbul'da Türkiye'nin önemli firmalarında pazarlama bölümlerinde üst düzey yöneticilik yaptı. Plazalardaki yoğun çalışma hayatına bir nokta koymaya karar veren Armağan Portakal, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde satın aldığı araziyle, hayatında yepyeni bir döneme başladı. Üzerinde zeytin ağaçları bulunan araziye 'genç güçlü' anlamına gelen 'Torlak Çiftliği' adını koyan Portakal, yıllardır sürdürdüğü şehir hayatından tarım ve toprak hayatına geçiş yaptı. Armağan Portakal, ilk olarak var olan zeytinlerin yanına yenilerini dikti. Tavuk yetiştirip arıcılık yaptı. Geleneksel yöntemlerle yaptığı reçelleri güneşte pişirip olgunlaştıran Portakal, Urla'nın özel sakız türü enginarını da yine Ege usulü dörde bölüp yapraklarıyla konserve kurdu. Sadece elle ve belli miktarda ürettikleri ürünleri de, kendisine ait 'Torlak Çiftliği' sitesinden pazarlamaya başladı.

'YENİ ÜNVANIM ÇİFTÇİ'

Çiftliğinde yaptığı üretimi ve kuruluş öyküsünü anlatan Armağan Portakal şunları söyledi:

“Gıda sektöründe 1992 yılından beni çalıştım. Ben hep kendime ait ürün yapmak istedim ama pazarlamada bütün emeğinizi bir başka markanın, firmanın ürününe veriyorsunuz. Ben kendime bir şey kalmasını istedim. Bu çiftlikte idealimdeki oldu, bu benim bütün emeğim. Bana ait bir şey. Bu güne kadar bir sürü ünvan taşıdım ama şimdi 'çiftçi' ünvanını elde ettim. Tabi ki gurur duydum. Çünkü toprak insana büyük güç veriyor, özgüven veriyor. Bereketli, sizden hiçbir şeyi sakınmıyor. Sizden isteği doğal bir bakım. Yaptığım işlerin içinde bir Nirvana bu durumum."

KENDİ MARKASINI YARATTI

Çiftlikte yetiştirip ürettiği mamüller için pazarlamadaki deneyimini kullanan, hayalindeki gibi kendi markasını yaratan Armağan Portakal, "Ürünlerimizi de internet sitesinden pazarlıyoruz. İnternetten hesap numarasını vermiyorum. Müşteriyle birebir iletişim kuruyorum" dedi. Üretimden arta kalan zamanlarda atölye çalışmaları da yaptığını kaydeden Armağan Portakal şunları anlattı:

“Toprağın bereketini gördükten sonra zihinde üretsin istedim. Zihnimizi geliştirecek, bedenimizi geliştirecek nefes atölyesi, kitap okuma atölyesi, pilates atölyesi oldu. Çiçekle sohbet atölyesi kurduk. Bunları tabiattan ilham alarak yapıyoruz, az kişiyle yapıyoruz. Her birimiz daha keyifli ayrılmak için yapıyoruz. Rezervasyon yaptıran genelde 6 kişilik atölyeler bunlar. Atölyeden sonra Ege sofrası kuruluyor, sohbet muhabbet oluyor, keyifli bir paylaşım oluyor, zihinler üretiyor, beden üretiyor."  (DHA)

 

 
Sevdiklerinizin bu haftası nasıl geçecek merak ediyor musunuz?
 
Yazın ideal kiloda kalmanızı sağlayacak 7 öneri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kiraz hasadında yüzde 20 artış var
Türkiye'nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden olan ilk hasadın yapıldığı ...
Ege'nin zeytinyağı 'dünya starı' oldu
Zeytin ve zeytinyağında kalitenin yanı sıra tasarımlarıyla da Türkiye’nin ...
Egeli zeytin üreticilerinden hükümete prim çağrısı
Bu yıl ihracatta rekorlar kıran zeytincilik sektörü, ihracatta rekabetçiliğin ...
 
Gurme İzmir Fuarı'ndan en anlamlı çalışma
GURME İZMİR-EKOLOJİ Fuarı’nda başvuran katılımcı ve ziyaretçiler  adına ...
Gurme İzmir Fuarı raporu: Sektörden büyük ilgi!
Gurme İzmir fuarları bu yıl toplam katılımcı sayısını 361’den 460’a yükseltirken ...
Çilek üreticisinde Rus pazarı sevinci
Rusya pazarında yasaklı ürünler arasında yer alan çilekte ihracat engelinin ...
 
Domates fiyatları ne zaman düşecek?
Manisa'daki domates üreticileri, zam şampiyonu domatesin fiyatlarındaki ...
İzmir'de o sektör hızla yayılıyor: Aylık kazancı şaşırtıyor!
Urla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe ekonomisine büyük ...
Domateste rekolte düştü, İzmir'de fiyatlar uçtu!
İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'daki hallerde türüne göre kilogramı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva