HABERLER>YAŞAM
19 Kasım 2019 Salı - 10:09

Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı

Pazar günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter, Levent'te, Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı

Ailesinin, yakınlarının yanı sıra çok sayıda tiyatrocu ve oyuncunun katıldığı törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, söz konusu Yıldız Kenter olduğunda sözlerin yetersiz kaldığını söyledi.

Büyük sanatçıların kendi branşlarıyla ilgili geriye bıraktıklarına bakıldığında onların tam bir yansımasının görüldüğünü belirten Ersoy, "Neşet Ertaş hala türküleriyle aramızda, Ara Güler fotoğraflarından bize bakmaya devam ediyor, Abidin Dino resimlerinde renk renk yaşamaya devam etmekte. Tiyatro dediğimizde de ilk önce Yıldız Kenter akla geliyor." ifadesini kullandı.

"Emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Tiyatro denildiğinde ilk olarak Yıldız Kenter'in ve sahne performansının akla geldiğini kaydeden Ersoy, "Türk tiyatro sahnesi her açıldığında onun sözlerini, onun mimiklerini öğrencilerinde görmeye devam edeceğiz. Tabii ki biz onun emanetine sahip çıkmaya, onları taze tutmaya yaşatmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ailesinin de uygun bulduğu bir proje kapsamında Devlet Tiyatroları oyunlarının Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenebileceğini, Kenter Tiyatrosu'na destek olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Ersoy, "Yıldız Kenter hanımefendiyi saygıyla anıyorum Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.

"Onun varlığı bize daima güç verdi"

Sanatçının torunu Müşfik Uzun, "Hepiniz onu bir şekilde tanıyorsunuz, belki öğrencisi belki izleyicisi belki de iş arkadaşı olarak. Ben ise bugün torunu olarak size anneanne Yıldız Kenter'i anlatmak istiyorum." dedi.

Anneannesini hayatı boyunca çok sevdiklerini, Kenter'in de kendisinden ve kardeşinden desteğini eksik etmediğini anlatan Uzun, "Yaşamımızdaki tüm önemli kilometre taşlarında hep yanımızda hep arkamızdaydı. Onun varlığı bize daima güç verdi ve her zaman bize olan sevgisini çokça hissettirdi." ifadesini kullandı.

Kenter'i her zaman çok özleyeceklerini vurgulayan Uzun, "Bize aşılamaya çalıştığı şeyler hep güçlü olmak, zorluklar karşısında hiçbir şekilde yılmamak ve azimli olmaktı. Yani kendi yaşam felsefesiydi. Hayattan, öğrencilerinden hatta kendinden beklentisi son derece yüksek bir insan olarak biz torunlarından da başka türlüsünü istemesi düşünülemezdi." şeklinde konuştu.

Tilbe Saral, Mehmet Birkiye, Zeynep Oral ve Genco Erkal gibi isimlerin de ünlü tiyatrocuyla anılarını paylaştığı törene sanat camiasından isimlerinin yanı sıra çok sayıda tiyatrocu ve oyuncu da katıldı.

Törenin ardından Yıldız Kenter'in tabutu, alkışlar eşliğinde taşınarak cenaze namazının kılınacağı Levent Afet Yolal Cami'ye doğru yola çıktı.

 

Yıldız Kenter için bugün öğle vakti Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi. Törene tiyatrocular, oyuncular ile Kenter'in yakınları, sevenleri ve çok sayıda kişi katıldı. Kenter için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Helallik istendi. Kenter, Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi. (AA)

 
Karşıyakalı kadınlara şiddet eğitimi 
 
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Köse: Karı-koca arasına girenler iblisin askerlerdir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı'nın acı günü
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın babası Esat Karakayalı ...
İzmirli tiyatrocu oyuncusu hayatını kaybetti
Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Jale Birsel'in 92 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. 
Kenter için cenaze töreni programı belli oldu
91 yaşında yaşamını yitiren sanatçı Yıldız Kenter, yarın toprağa verilecek.
 
Yaşar Büyükanıt'ın eşi hayatını kaybetti
Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bir süredir kanser tedavisi ...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı'nın acı günü
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın babası Esat Karakayalı hayatını kaybetti.
Usta oyuncu Yıldız Kenter hayatını kaybetti
Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter, akciğer rahatsızlığı nedeniyle ...
 
Sema Pekdaş’ın acı günü
Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş’ın, 92 yaşındaki babası Halil Altay yaşamını yitirdi.
Yıldız Kenter yoğun bakıma alındı
Türk tiyatrosunun duayen ismi Yıldız Kenter, yoğun bakıma kaldırıldı.
O köpeği vali sahiplendi
Muş'un Bulanık ilçesinde, belediye personeli tarafından eziyet edilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva