HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2017 Pazar - 14:11

Yıldırım: Yine tutturmuşlar çatı aday, kapı aday…

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu.

Yıldırım: Yine tutturmuşlar çatı aday, kapı aday…

İşte Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

Bugün günlerden vuslat. İşte beklenen, özlenen an geldi. Hoş geldin sayın Cumhurbaşkanım. 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Desteğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu ki Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız.

AK Parti meşalesini ateşleyen bu ışığı yakan değerli kurucular kurulu üyelerimiz, partimizin lokomotifi bu kutlu davanın yükünü omuzlarında taşıyan çok değerli MKYK üyelerimiz, ülkemizin kalkınması ve büyümesi için saygın ülkeler arasında yerini almasını sağlayan bütün Meclis Başkanlarım, Başbakanlar, bakan arkadaşlarım, milletimizin temsilcisi sesi, yüreği, vicdanı olan çok değerli milletvekili arkadaşlarım, partimizin bel kemiği teşkilatlarımızın çok değerli mahalle temsilcileri, ilçe başkanları, il başkanları, yöneticileri, yerel kalkınmanın mimarı belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz il genel meclis üyelerimiz, kadın kollarımızın çok değerli mensupları kongremize hoş geldiniz. Partimizin enerjisine enerji katan gençlik kollarımızın başkanları, sizler sayesinde AK Parti her daim genç kalacak, dinamik olacak. 

Bizim kongremiz bayramdır. Ama bu sefer ayrı bir bayram, ayrı bir şölen yaşıyoruz. Bu salonda bugün yalnızca bir kongre yapmıyoruz. Aynı zamanda değişimin lideriyle milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz. 

AK Parti’de kongre demek, daha da güçlenmek demektir. Bu ülkeye bu millete hizmet demektir. Birlik beraberliğimizin artarak devam etmesi demektir. Sizler bu erdem zincirinin birer halkasısınız. Bu birliği oluşturan AK Partililer, sağ olun var olun.

Bildiğiniz gibi mübarek üç aylar içerisindeyiz. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği ramazan ayı yaklaştı. Ülkemize ve tüm İslam alemine ramazanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Buradan yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu ayın bereketinden feyz alarak, gece gündüz vatandaşlarımızla hem hal olmanızı istiyorum. AK Parti’nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşü, meşakkatli zorluklarla dolu oldu. Dünya emsali görülmemiş bir azim kararlılık dirayet hikayesini AK Parti’de gördü.
 
Neler yaşamadık ki neler, neler yaşatmadılar? Aramıza nifak sokmak isteyenler olmadı mı? Oldu. Bizi bize düşürmek isteyenler olmadı mı? Oldu. Ama dönüp dolaşıp o nifak tohumlarını kendi tarlalarına ektiler. Kaderin üzerinde de bir kader vardır, işte onlar bunu unuttular. 

Bizim partimizde makam mevki derdi olmaz. Partimiz milletin derdine derman olur. AK Parti herhangi bir siyasi parti değildir, milletin partisidir. 

"ZOR BİR YIL GEÇİRDİK"

Milletçe zor bir yıl geçirdik. Ülkemiz kurtuluş savaşı günlerinden bu yana ilk kez bu kadar hainin bir araya geldiği, oyunlar kurduğu bir dönem yaşadı. Ama hiç endişeniz olmasın. Bize o oyunları, sizlerle birlikte bozduk.

 65’nci hükümetin henüz ikinci ayı bile dolmamışken 15 Temmuz gibi karanlık bir geceyi bir işgal girişimini yaşadık. Asker kılığına girmiş, gözü dönmüş teröristler, milletimizin ülke savunması için ödediği vergilerden alınan tanklar, helikopter ve uçaklarla milletin üzerine bombalar yağdırdılar. Egemenliği milletten almak için TBMM’yi bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın millete yaptığı ülkenize demokrasinize sahip çıkın çağrısıyla birlikte milyonlar oldunuz. Bir gece içinde bir demokrasi destanı yazdınız. Kahraman Türk milleti bir kez daha yedi düvele kendini gösterdi. Kim olduğunu gösterdi. Tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden milletin elinden ay yıldızlı bayrak düşmedi, ezanlar, salalar dinmedi.

Bayrağımıza milletimize devletimize sahip çıkarken şehit olan bütün kardeşlerimizi buradan bir kez daha rahmetle şükranla anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Vatan sizlere minnettardır. 

Mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazları da en titiz şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeleri yaptık, hayata geçirdik. İtirazları inceleme komisyonları bütün başvuruları titizlikle değerlendirecek, bu komisyon aynı zamanda itiraz sahiplerine yargı yolunu da açmış olacak. 

"TERÖRLE MÜCADELEYİ TAARRUZ ANLAYIŞIYLA SÜRDÜRÜYORUZ"

Ülkemizin önemli sorunlarının başında hala terör belası geliyor. Kimse terörle yaşamaya alışamaz, alıştırılamaz. Dünya üzerinde aynı anda en az üç terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke yoktur. Terörle kol kola giren, teröre destek veren kim varsa er yada geç kaybedecektir. Bu mücadele silahların üzerine beton dökülünceye kadar sürecektir. Terörle mücadelemizi savunmayla değil, taarruz anlayışıyla sürdürüyoruz.

Gün geçmiyor ki sınırın karşı tarafından ülkemize bombalar, füzeler düşmesin, teröristler sızmasın. Fırat Kalkanı operasyonuyla sınırlarımızın ötesinden gelen terör tehdidini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına aldık. Burada Türkiye olmadan masa kurulamaz, siyaset üretilemez. PKK, YPG, PYD’nin aynı olduğunu artık bütün dünya biliyor. Kendilerinin de inkar etmediği bu gerçeği dost bildiğimiz ülkeler tarafından artık görülmesini bekliyoruz. Terörü teröristle yok edemezsiniz. Milletin birliği vatanın bütünlüğü için mücadele eden, bu uğurda hayatını kaybeden bütün şehirlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. 

"TÜRKİYE’NİN BİR ANA MUHALEFETİ YOK"

Ana muhalefet partisi demokrasinin vazgeçilmezidir. Ülkemiz o kadar sağlam ve istikrarlı bir iktidara sahip ki, bu temel unsurun eksikliğini millet hiç hissetmiyor. Onların iktidar anlayışı filan yok. Zaten Türkiye’nin bir ana muhalefeti de yok. Kendileri de bal gibi biliyor ki, kısır çekişmelerin çözümü anayasa değişikliğidir. Türkiye büyüyor, gelişiyor ama büyüyen Türkiye’ye bu elbise dar geliyordu. Türkiye ana muhalefete rağmen bu elbiseden kurtuldu ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasıyla kabul edildi. 

Daha şimdiden Cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday… Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz, kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet kararına saygı göstermeyenlere, gönül kapısını da, çatısını da bacasını da kapatır.

‘Darbeye karşıyız’ deyip, Türkiye’yi yıllarca darbe anayasasına mahkum ettiniz. Bunların derdi ülke millet değil. Tek derdi AK Parti. Bizim tek derdimiz de memlekettir, millettir. 

Bir yandan işgal girişimini bertaraf ederken, diğer yandan da darbe kalıntısı vesayetçi anayasadan ülkemizi kurtardık. (Hürriyet)

 
Türkiye’nin en neşeli festivalinin adresi Barbaros
 
AK Parti MKYK'da liste dışı kalan isimler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte AK Parti'nin yeni MKYK listesi
AK Parti olağanüstü kongresinde yeni MKYK aday listesi okundu. İşte AK Parti'nin MKYK listesi:
AK Parti’de yeni ‘A Takımı’: İzmir ve Ege’den kimler var?
AK Parti’nin 3. Büyük Olağanüstü Kongresi’nde Erdoğan, görevi yeniden ...
'Genel Başkan Vekilliği Binali Yıldırım için getirildi'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 'Genel Başkan Vekilliği ...
 
Numan Kurtulmuş'tan 'kabine değişikliği' sorusuna yanıt
AK Parti'deki MYK ve MKYK değişikliklerinin olacağını hatırlatan Kurtulmuş, ...
MHP İzmir sandık başında: 5 ilçede ne sonuç çıktı?
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı 20 Mayıs 2017 Cumartesi ...
CHP'li Bakan'dan Sağlık Bakanı'na 'Büyük Taklitçi' sorusu
Mayıs ayının, dünyada Lyme farkındalık ayı olarak kabul edildiğine dikkat ...
 
CHP'den açıklama: AK Parti Kongresi'ne gidecekler mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, yarın yapılacak ...
CHP İzmir'de iki isimden kongre kararı: Aday olacaklar mı?
CHP İzmir'de ilçe kongreleri için iki isimden önemli açıklamalar geldi. ...
Abdullah Gül'den flaş kongre kararı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın Ankara'da yapılacak Ak Parti'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva