HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2017 Cumartesi - 14:24

‘Yıldırım’ talimat: İZBAN Kınık Projesi yola çıktı

İZBAN’ı Bergama’dan sonra Kınık İlçesi’ne kadar götürecek 15 kilometrelik güzergahın proje çalışmalarına başlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla eklenen yeni hedef için 160 milyon TL ek kaynak ayrılacak.

‘Yıldırım’ talimat: İZBAN Kınık Projesi yola çıktı

EGEDESONSÖZ - İzmir’de şehir içi demiryolu ulaşım ağı İZBAN Kuzey’de Bergama’ya Güney’de ise Selçuk’a uzuyor. Şimdilik Aliağa ve Torbalı arasında çalışan trenler Bakırçay Havzası için büyük öneme sahip yeni ihale ile Kınık’a kadar gidecek.



Aliağa’dan Bergama’ya kadar 50 kilometrelik güzergah için 21 Mart’ta firmalardan teklifler alınırken hattın Kınık’a uzatılması konusu da netleştiriliyor. TCDD Genel Müdürlüğü, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretinde müjdesini verdiği yeni güzergahı Bergama’dan Kınık’a uzatmak için proje hazırlıklarına başladı.

İHALEYE EKLENECEK
Toplam 800 milyon TL’ye mal olacak olan Aliağa-Bergama arasındaki İZBAN hattı Kuzey’deki ilçeleri kent merkezi ile bağlayacak. Bergama’dan Kınık’a kadar gidecek olan 15 kilometrelik yeni yol için ise 160 milyon TL ek ödenek ayrılacak. TCDD, Aliağa-Bergama arasındaki hattı yapacak olan şirkete yüzde 20 iş artışı imkanı sağlayarak Kınık güzergahını da yaptırmayı planlıyor. Şimdilik son ihalenin içine iş artışı yöntemiyle girmesi beklenen yeni yol iki yılda tamamlanacak.

BAŞKAN’DAN ZİYARET
Başbakan Binali Yıldırım’ın Kınık ziyaretinde gündeme getirdiği yeni güzergahın sözünü aldıktan sonra meclis kararıyla aldığı fahri hemşerilik beratını veren Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer TCDD. 3 Bölge Müdürü Selim Koçbay’ı ziyaret etti. Bergama-Kınık arasında yapılacak olan yeni hattın güzergahı, geçiş noktaları ve durakları gibi konular konuşuldu. TCDD’de bu konuda hummalı çalışmanın sürdüğü belirtilirken genel müdürlüğün konuyu yakından takip ettiği bilgisi de başkana verildi. Başkan Doğruer, çalışmaları nedeniyle TCDD yetkililerine teşekkür etti.

MESAFELER KISALIYOR
Şehirlerin en önemli sorunlarının başında ulaşım geldiğini belirten Başkan Doğruer, günde 400 bine yakın yolcu taşıyan İZBAN’ın Kınık’a kadar gelmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Konuyla ilgili yapılacak 160 milyon TL’lik yatırımın Kınık Belediyesi’nin 25 yıllık bütçesine denk geldiğini anlatan Başkan Doğruer, Başbakan Binali Yıldırım’a Kınıklılar adına sonsuz teşekkür ettiğini belirtti. Doğruer, “İZBAN çok önemli bir görev üstleniyor. Raylı sistem bugün hem güvenli hem de konforlu bir şekilde vatandaşların evlerine, işlerine gitmesine olanak tanıyor. Bergama-Kınık arasında bir demiryolu ağı yok. Tamamen yeniden bir güzergah belirlenecek. Biz, göreve geldikten sonra geçen 3 yıllık zaman diliminde karayoluyla ilgili de önemli çalışmalar yaptık. Kınık-Bergama arası mesafe duble yol ile 15 dakikaya düştü. Ayrıca yine 15 dakikalık kısa bir süreyle Kınık’tan Soma’ya gidebiliyoruz. Kuzey’de Menemen-Aliağa-Bergama ve Kınık ilçeleri rahatlıkla birbirine bağlanacak. Kınık’ta yaşayan vatandaşımız trene bindiğinde kısa süre içinde Konak’a, Karşıyaka’ya Alsancak’a Kordon’a gelebilecek. Kınık’ın doğal güzelliklerini ve ortamını tanımak isteyen İzmir’in merkezindeki vatandaşımız bize kavuşabilecek. Karayoluyla 2 saat süren mesafe daha da kısalacak” dedi.

Başkan Doğruer, Kınık Organize Sanayi Bölgesi’nin hareketlendiğini de belirtirken üniversitenin kurulmasıyla ilçenin daha da ileri bir noktaya taşınacağını söyledi. Doğruer,  TOKİ, hastane ve doğalgaz altyapı inşaatlarının hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

 
Bakan Özlü İzmir’de açıkladı: 125 bin KOBİ’nin kredisi hazır
 
İzmir'de Balkanlıların 'Hayır' buluşması
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Mart 2017 Pazar 14:15

Şehir içini tamamen yeraltına almak bu saatten sonra mümkün değil. Karşıyaka ve Şirinyer tüneli uygun değil.

Yorumu oyla      11      5  
26 Mart 2017 Pazar 13:13

11:40'a ; Sanırım raylı sisremleri kendinize göre bşr standart ile değerlendiriyorsunuz. Sistemler yerin altındamı üstündemi olduğuna göre isimlendirilmez. O zaman size göre newyork londra berlin'de siztemin çoğu metro değil! İzban metro standartlarınsa bir işletmedir. Sayın başbabanım; önce bergama'ya bir başlayın, sonra selçuk'u bir bitirin, belediyenin selçuk istasyonları biteli 1 yıl oldu. Daha önemlisi, siz İzban'a emek vermiş bir kişi olarak, tcdd'nin izbana yaptığı engelleri lütfen kaldırın, seferler daha sık olsun. İzban'ı metro standardından tek eksiği 12 dakikalık sefer aralığıdır. Taş koyunca aferin bekleyenler yüzünden. Saygılar

Yorumu oyla      11      5  
metroya cevirmek gerek 26 Mart 2017 Pazar 11:40

ŞEHİR İCİNDEKİ MENEMEN- MENDERES ARASI YERALTINA ALINIP METRO OLARAK KULLANILSIN. selcuktan menderese , kınıktan da menemene kadar banliyo olarak kullanılsın. İzmir trafigi 50 yıl ileri gider.

Yorumu oyla      12      6  
Atilla Kamar 26 Mart 2017 Pazar 09:56

İzban % 50 ortaklı değil mi. Ortağın ile görüşüp beraber bilgi vermen gerekmez mi. Bu referandum için erken açıklanmış ve gerçekleşmesi bu iktidara ve bu belediyeye nasip olmaz. Aynen Çandarlı balonu gibi.

Yorumu oyla      14      5  
sezo 26 Mart 2017 Pazar 02:29

Valla TCDD nin sinyalizasyon problemi bitmeden izban hiç bir zaman tam sefer aralığı ile çalışamıyacak. TCDD seferlerini de çıkarmak mümkün değil. Bunun dışında izban müthiş faydalı. geçen gün istanbul uçağına yetişmek için izban kullandım . optimum tarafına geldiğinde o trafiği görünce insan iyiki izban var diyor. 10 dak. sonra havalimanı nın içindeydim.

Yorumu oyla      14      5  
Hüsam Çavuş 25 Mart 2017 Cumartesi 18:41

Kiraz'ın ne eksiği var. Oraya da çek bir İZBAN:

Yorumu oyla      13      5  
25 Mart 2017 Cumartesi 17:03

Kınık projesi çok gerekliydi. Selçuk-Kınık buralarda yoğun yolcu var. 960 milyon da zaten çerez parası. Büyük ihtiyaç 😀

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'na anlamlı ziyaret
Karabağlar’da bulunan Kemal Tarım Dinlenme Evi sakinleri, kendilerine ...
Bucalılardan Başkan Piriştina'ya ücretsiz çay teşekkürü
Eski Bucalılar en genç Başkan Levent Piriştina’ya da belediye kafe ve ...
Halk toplantıları tam gaz: Akpınar Atakent’e seslendi
Her hafta farklı bir mahallede Halk Toplantıları düzenleyen Karşıyaka ...
 
İzmir'in tarihi projesi ikinci kez ihaleye çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka'da inşa edilecek, projesi ...
Bu mekan Bornova’nın Çınarları için!
Son üç yılda Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe ve Diyet Kafe olmak ...
Sığacık-Samos seferleri yola çıkıyor!
Seferihisar Sığacık Teos Marina ve Samos Karlovassi Limanları arasında ...
 
İzmir'in 3 ilçesi susuz kalacak!
İZSU, hat yenileme ve arıza onarım çalışmaları kapsamında, Çiğli, Karabağlar ...
Selçuk mesaisi: Vatandaş sordu, Başkan yanıtladı
Başkan Kocaoğlu, Selçuk’u ziyaret ederek proje ve yatırımlarını anlattı. ...
İzmir'in dört bir yanı çiçek açacak!
Bahar yüzünü gösterdi; İzmir rengarenk çiçeklerle donatıldı. Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva