HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2017 Cuma - 13:41

Yıldırım: İslam dünyası açık şekilde ilan etti

Göç ve Uyum Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Yıldırım, İTT'nin Kudüs kararına değindi ve "İslam dünyası bölgede tek taraflı kararlar alınamayacağını açıkça ilan etti" dedi.

Yıldırım: İslam dünyası açık şekilde ilan etti

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Göç ve Uyum Sempozyumu'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yıldırım, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İTT) Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıma kararına değindi. 

"İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'da gerçekleştirdiği tarihi zirveye değinmek istiyorum. Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti, bu karar uluslararası hukuka ve tarihi gerçeklere aykırı bir karardır" diyen Yıldırım şunları söyledi:

"Bu kararla beraber bölgede işgal faliyetleriyle alan genişleten fiili durum yapan İsrail ödüllendirildi. Mazlum Filistin halkı ise bir kez daha cezalandırılmıştır. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu durumu kabul etmeyeceğimizi tüm dünyaya ilan ettik. Bu karar bizim için yok hükmündedir.

İTT toplantısında Doğu Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edildi. Bütün ülkelere de bu kararı desteklemesi için çağrı yapıldı. Bu tarihi bir karardır. Bölgede hiç kimsenin bölge üzerinde tek taraflı, keyfi kararlar almaya hakkı da haddi de yoktur. Bu zirvede İslam dünyası bunu en açık şekilde ilan etmiştir." 

GÖÇMEN İŞLERİ TEK MERKEZE
Mültecilerle ilgili alınan yeni bir kararı da açıklayan Yıldırım, "Bundan böyle göçmen konularının daha iyi koordinasyonu için mültecilerle ilgili yetkiyi Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne devrediyoruz. AFAD ilk etapta karşılayacak, daha sonra Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Daha sonra yapılması gereken işler tek merkezden kontrol edilecek" diye konuştu.

YILDIRIM'IN AÇIKLAMASINDAN ÖNCE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLAR ŞÖYLE:
"Ülkeler göçü engellemek için harcadığı enerjiyi daha çok kaynak üretmeye harcaması gerekiyor. Göç bugün engellenemeyen bir hakikattır. Duvarlar dikenli teller sığınmacı sayısını azaltmıyor.

Akdeniz'de 10 binlerce insan umutla geleceğe giderken soğuk sularda hayatını kaybetti. Türkiye göç açısından artık sadece bir transit bir ülke değildir. hedef ülke haline gelmiştir.

Bu da Türkiye'nin gelişmesiyle ilgili bir durumdur. 1951 Cenevre Sözleşmesi olmadan da zorda kalanlara kapımızı açan bir ülkeyiz. Bir karar daha aldık. Türkiye bütün mazlumların yanında olmuştur, olmaya da devam ediyor.

20 yılda Akdeniz'de 55 bin sığınmacı hayatını kaybetti. Kıyıya adeta cansız insan bedenleri vuruyor. Bugün Akdeniz bir anlamda en büyük insan mezarlığı haline gelmiştir.

Aralık 2017 itibarıyla ülkemizdeki Suriyelilerin 976 bini, okul çağındaki yavrularımızdan oluşuyor. Devlet okullarında, geçici eğitim ve barınma merkezlerinde 612 bin yavrumuza eğitim öğretim veriyoruz. Bu çerçevede, 2016 yılında yüzde 30 düzeyinde seyreden okullaşma oranı, 2017-2018 öğretim yılında yüzde 65 seviyesine ulaşmış bulunuyor.

Mart 2016'da AB ile bir mutabakata vardık. Göçmenler için maddi yardımlar yapılacaktı. Maalesef bu taahhütte AB çok ağır gidiyor. Yardım ister gelsin ister gelmesin. Türkiye kendi imkan ve kabiliyetleriyle darda zorda olanlara kucak açmaya devam edecek.

"Suriye'de işler düzeliyor, yavaş yavaş rayına girmeye başladı. Fırat Kalkanı ile 2 bin kilometrekarelik bir alanı DEAŞ'tan, PKK'dan temizledik ve 75 bin Suriyeli kardeşimiz o bölgeye gitti, yerleşti, normal hayatına döndü." (NTV)

 
Ege'de alevlerin yuttuğu ormanlara 7,000,000 fidan!
 
Ünlü söz yazarı hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Aralık 2017 Cuma 13:51

O İslam dünyası neden Kuzey KIBRIS'I tanımıyor. bir izah etseniz. KIBRIS'ın KUDÜS kadar değeri yok mu ? Bunu bir İslam liderlerine sorsanız KIBRIS konusunda benim yanımda durmayanın, bende KUDÜS konusunda yanında durmam.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Boş ol’ fetvasına tepki
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bir erkeğin “boş ...
Avrupa'dan bir ülke daha Filistin'i tanıyor!
Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, ülkesinin Filistin'i tanıma zamanının geldiğini söyledi.
CHP İzmir’den hangi isim Kılıçdaroğlu’na ‘görevden kaçmam’ dedi?
YDK Üyesi Mahir Polat’ın, il kongresi noktasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu ...
 
AK Partili Kalkan konuştu... Meclis'te gündem 'bor' oldu!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, işlenmemiş Bor madeni, yarı ...
Mehmet KARABEL yazdı... İyi Parti İzmir’in A Takımı’nda kimler var?
Mehmet KARABEL yazdı... İyi Parti İzmir’in A Takımı’nda kimler var?
İnce çok kızdı, Özkan özür diledi!
CHP'nin İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın katıldığı bir canlı yayında ...
 
Bakan'dan bedelli askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Şu an itibarıyla gündemimizde ...
Genelkurmay'da ABD'li komutanlarla üçlü zirve!
Genelkurmay'da ABD'li komutanlarla üçlü zirve gerçekleştirildi.
Kılıçdaroğlu'ndan Ege'de zirve... Belediyelere 'kırsal kalkınma' için talimat!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Doğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva