HABERLER>GÜNCEL
5 Kasım 2012 Pazartesi - 16:52

Yıldırım’ın ‘sahte rapor’ soruşturmasına takipsizlik!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Askerlikten kurtulmak için hile yapmak' suçundan geçen Şubat ayında takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.

Yıldırım’ın ‘sahte rapor’ soruşturmasına takipsizlik!

İZMİR - Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun 'Sahte çürük raporu tanzim ederek, kendisi yerine yeğeni O.Y.’yi askeri hastanedeki heyetin huzuruna çıkarttığı' iddiasıyla başlatılan soruşturmada savcılık, 'Yetkisizlik' kararı vererek dosyayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti. Sahte çürük raporu alarak askerlikten kaçtığı iddia edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 21 Mart'ta bedelli askerlikten faydalandığı ortaya çıkmıştı. 21 Mart 2012'de Metris Cezaevi'ndeyken 30 bin lira ödeyip bedelli askerlik yaptığı öne sürülen ve ödemeyi avukatı Abdullah Kaya aracılığıyla gerçekleştiren Yıldırım, askerlikten muafiyet hakkı elde ettiği belirtilmişti. Yıldırım'ın bedelliden faydalandığı iddiası spor kamuoyunu karıştırdı.
 
Diyarbakır'ın Ergani İlçesi nüfusuna kayıtlı, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Futbol Kulübü Başkanı 60 yaşındaki Aziz Yıldırım, hakkında Baransu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Yıldırım'ın 1983'te İzmir Kemeraltı Askerlik Şubesi'nde, '4 yaşındayken düştüğü ve sağ bacağında kısalık olduğunu' belirterek, sahte çürük raporu aldığı öne sürülmüştü. Yıldırım'ın askeri hastanedeki muayeneye, kendisi yerine yeğeni O.Y.'yi gönderdiği iddia edilen dilekçede, bu raporların ardından 4 Kasım 1983'te askeri heyetin Yıldırım'a 'Askerliğe elverişli değildir' raporu verdiği, böylece Yıldırım'ın askerlikten muafiyet kazandığı aktarılmıştı. Söz konusu heyet raporunun altında Prof.Dr. Oktay Karakaş'ın yanı sıra 11 ayrı ismin ve Ege Ordu Komutanlığı adına da Kıdemli Albay Nuri Akkaş'ın 'Uygundur' imzası bulunduğu kaydedilen dilekçede, Yıldırım'ın kendisi yerine yeğenini sağlık heyetinin karşısına çıkararak, çürük raporu aldığı ve 'Resmi evrakta sahtecilik' suçunu işlediği savunulmuştu. Bu eylemleri kamu görevlileriyle gerçekleştirdiği gerekçesiyle Yıldırım'ın “rüşvet” suçunu da işlediği öne sürülen dilekçede, Yıldırım'ın askerlikten hukuka aykırı bir şekilde muafiyet kazandığı için de 'Askerlik Kanunu'na muhalefet' suçunu işlediği iddia edilmişti.
 
Özellikle Yıldırım’ın cezaevindeyken bedelli askerlik yaptığının ortaya çıkmasının ardından 'çürük raporuyla' ilgili dosyanın İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na yeni gönderilmiş gibi kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Olayı araştıran DHA muhabirleri bu gelişmelerin 2012 yılı başlarında olduğunu ortaya çıkardı. Mehmet Baransu'nun şikayet dilekçesinin İstanbul'dan İzmir'e gelmesi üzerine, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Atilla Erdem, dosyayı Aziz Yıldırım'ın doğum yeri olan Diyarbakır'ın Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı da suç yerinin İzmir olduğunu belirtip, dosyayı tekrar İzmir'e gönderdi. Tüm belge ve evrakları toplayan İzmir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Atilla Erdem, 25 Şubat 2012'de Aziz Yıldırım, hakkında 'Askerlikten kurtulmak için hile yapmak' suçundan 'Takipsizlik' kararı verdiği ortaya çıktı. Takipsizlik kararını veren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Atilla Erdem'in son kararnamede Van'a tayini çıktığı ve tayin edilen yere gitmeyip, emekli olduğu belirtildi. (Bahri KARATAŞ/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem Profesörü Ercan İzmir’in fotoğrafını çekti
Yazarımız Gönül Soyoğul, ‘kentsel dönüşüm tabanı’ olarak değerlendirilen ...
İzmirli şehit polis Koç’a veda…
Elazığ’da yol kontrolü sırasında kamyonun çarpması sonucu şehit olan polis ...
Başbakanlıkta panik: Üç el silah sesi!
Bakanlar Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken Başbakanlık önünde silah ...
 
Türk gemisinde 3 bin kaçak silah!
Yemen'e giden bir Türk gemisinde ele geçirildiği açıklanan 3 bin parça ...
Kordon’da fetva timi!
İzmir Kordonu farklı kültürleri buluşturmaya devam ediyor. Kordon'un son ...
Hakkında yazılan kitaba ‘canhıraş feryat ediyor’
Fettullah Gülen, hakkında yazılan bir kitaba çok kızdı ve suç duyurusunda ...
 
‘Türk bayrağı’ yakıldı kavgası: 12 gözaltı
Hatay'da Türk bayrağı yakıldığı iddiası ortamı gerdi. Karşıt görüşlü öğrenciler ...
Şemdinli’de terör sivilleri vurdu: 1 çocuk öldü
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi girişinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında ...
Hırsızlara not: Çalınacak eşya kalmadı!
Konya'da evine 4 kez hırsız giren kişi, ikinci kat penceresine, ''Bu binada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva