HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2018 Cumartesi - 10:01

Yıldırım’dan o proje için mesaj: İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz, statlardan ağzımız yandı!

Körfez Geçiş Projesi özelinde konuşan Yıldırım, “Biz her türlü hazırlığı yaptık. İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz. Bizim statlardan ağzımız yandı. İzmir’e stat yapmak için adeta ot yoldurdular. Ama Alsancak, Göztepe yapılıyor, Karşıyaka da yapılacak"dedi. İZBAN'ın Kiraz'a uzatılacağını söyledi.

Yıldırım’dan o proje için mesaj: İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz, statlardan ağzımız yandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’dan oluşan 6 bankanın genel müdürlerinin hazır bulunduğu İzmir’de gerçekleşen Nefes Kredisi imza ve tanıtım toplantısına katıldı.

Balçova Kaya Termal’de gerçekleşen programda ayrıca Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri, TOBB Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener, iş dünyasının temsilcileri yer aldı.

İZMİR BİZİM ŞEHRİMİZ
Başbakan Binali Yıldırım programda birbirinden önemli mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım, “Dün gönül dostumuz Bosna’daydım. Önemli temaslarımız oldu. Bugün de ayağımızın tozuyla güzel İzmir’deyiz. İzmir bizim şehrimiz. İzmir benim milletvekili olduğum şehir. İzmir Anadolu ile Balkanların bululma noktası. İzmir cumhuriyet tarihimizin kalkınma hamlesinin başladığı şehir. İzmir İktisat Kongresi, Atatürk’ün İzmir’de topladığı kongredir. Türkiye’nin bugünlere gelmesinin yolunu açan kararlar İzmir’de verilmiştir” dedi.

2017’DE KENDİ REKORUMUZU KIRDIK
“Şimdi de İzmir’den iş dünyasına müjdemiz var” diyen Yıldırım, “Dünyanın en fazla büyüyen ülkesiyiz. Altını çize çize söylüyorum. Türkiye 2017’de dünyada en fazla büyüyen ülkesi oldu. Kendi rekorumuzu kırdık. Uygulanan politikalarla özel sektörü ve kamu sektörüyle büyümeye kalkınmaya devam edecek. İkinci Nefes Kredisi… Niye ikinci? Birinciyi geçen yıl yapmıştık. Attığımız bu adımlar küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin nefes almalarını sağlayacak. Bildiğiniz gibi bugüne kadar bizim bir önceki adımızla bir sonraki adımımız aynı olmuyor. Hiçbir zaman patinaj yapmadık, yerimizde saymadık. Hiçbir zaman gittiğimiz şehirlere eli boş gitmedik. Her yerde eserlerimizle var olduk. Her yerde kalıcı eserler yaptık. Daima büyüme ve kalkınma dedik. Bu projenin hayata geçmesi için gayret gösteren, çalışma gösteren başta TOBB başkanına ve yurdun her tarafındaki üyelerine, bankalara şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DE KOBİ’LERE MÜJDE: KREDİ HACİMİNİ 7 BUÇUK MİLYARA ÇIKARDIK
Yıldırım, “Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’undan fazlası küçük ve orta ölçeklidir. İstihdamın da üretimin de ihracatın da yükü KOBİ’ler üzerinde. Gerçekten üreten, istihdam sağlayan KOBİ’ler ihracatımıza anlamlı katkı sağlıyor. KOBİ’lerin sesi fazla çıkmıyor. Sessiz sedasız üretiyorlar. 7.4’lük büyümenin arkasında KOBİ’ler var. Ancak nimet dengesine bakıyoruz, durum pek de öyle değil. Bu kadar iş yapan KOBİ’ler Türk kaynaklarından en fazla yüzde 30’una sahip. KOBİ’ler için ne yapsak azdır. Fazlasıyla hak ediyorlar. Yeni dönemde kredi hacmini 7 buçuk milyara çıkarıyoruz. Hayırlı olsun. Kafadan atmıyorum, arkadaşlara sordum, olur dediler. 6 ay ödemesiz bir buçuk yıl yaptık” dedi.

GEÇEN SENE ‘TÜRKİYE BU KRİZİ KALDIRAMAZ’ DİYENLER MOSMOR OLDU!
Yıldırım, “Geçen sene 7.4 büyüme sağlandı da nasıl oldu? Kendi kendine olmadı. Birçok tedbir aldık. Zor geçeceğini biliyorduk. KGF sistemini devreye soktuk. Yani hazine alınan kredilerin bir kısmına garanti veriyor. Bu şekilde 221 milyar kredi kullanılmış. Ne oldu? İşletmeler büyüme planlarını, üretim planlarını gözden geçirdi. İşlerini büyüttüler. Bunun üzerine ayrıca bizim 290 bin işletmeye KOSGEB imkanı sağladık. Orada faiz yok. daha cazip. 690 bin müteşebbise kredi sağladık. Zaten 1 milyon üyesi var TOBB’un. Yarıdan fazlası, yüzde 70’ine destek vermişiz. Toplamında 243 milyar imkan sağlamışız. Ekonomiye birden bu miktarın girmesi ne demek? Çarkların dönmesi, üretimin artması, ihracatın artması, daha fazla insanımızın aş bulması demek. Bu sene ne olacak? Geçen sene Türkiye bu krizi kaldıramaz diyenler mosmor oldu. Bunların kötü alışkanlıkları bitmez. Bozuk plak gibi başa alıp aynı şarkıları söylüyorlar. Türkiye 2018’de bu işin içinden zor çıkar. Sipariş raporlar, değerlendirmeler. Bunların hepsi bize yabancı değil. Tanıdık sesler, yüzler. Şartlarımızın çok kolay olmadığını biliyoruz. Biz büyük bir mücadele veriyoruz. Bölgemizdeki mazlum ve mağdur insanların hamisi olarak mücadele ediyoruz.  Hiç merak etmesinler. Türkiye ekonomisi sürdürülebilir büyümeye devam edecek. Ekonomiyi soğutun! Sırtındaki teri soğutursan hasta olursun. Üretmeye devam edeceğiz. 2018’e ait küçük bir müjde veriyorum. Aldığımız kararları da önümüzdeki hafta halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.  

BAŞBAKAN İZMİR İÇİN RAKAMLARLA KONUŞTU!
İzmir özelinde gerçekleşen yatırımları sıralayan Yıldırım, “İzmir’in büyümesi, İzmir’in hak ettiği yeri alması, marka şehir olması, küresel bir markaya dönüşmesi için 15 yıldır hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Birkaç rakam vermek de yarar var. 2006’da İzmir’de bir yılda yapılan kamu yatırımı miktarı 480 milyon, bugün 2017’nin gerçekleşen rakamlarına göre 2 milyar 700 milyon. 480’den 2.7’ye çıkmış. 6 kat artmış. Ulaşımda 16 yılda toplam yatırım miktarı 45 milyarın üzerine çıkmış. Bu sadece kamu. Toplam yatırımı görmek istiyorsan bunu sekiz ile çarpman lazım. Çünkü özel sektörün de var. İzmir gibi bir dünya şehrinde özellikle hava ulaşımında geçmişle kıyaslanmayacak şekilde önemli bir gelişme sağlandı. İç hatlar terminalini 18 ayda yaptık. 16 senede İzmir’de 410 kilometre bölünmüş yol yaptık. Böylece iki katının üzerine çıktı. Şimdi artık İzmir’i düşünün. İzmir’in tüm illere bölünmüş yol bağlantısı var. İzmir’den İstanbul’a otoban bağlantısı var. İzmir İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak. Ulaşımın ne hale geldiğini görün. Ulaşım ve alt yapıda Türkiye son 15 yılda 20 kademe atladı. İzmir çevre yolu bitti. Onunla da kalmadı. Çiğli’den Çandarlı’ya kadar otoyol yapıyoruz. Toplam 80 kilometreden fazla. Bornova’dan başlayıp Kemalpaşa’ya giden, Belkahve viyadüğünü herhalde İzmirliler görüyordur değil mi? Bunlar hep son yıllarda yapıldı. Hızlı tren projesi de devam ediyor. Uşak’a kadar geldik. İzmir hem başkente hem İstanbul’a komşu oluyor. Bir günde Türkiye’nin 3 büyük şehrini ziyaret edebileceksiniz. Bugün Ödemiş’te çok güzel bir hastane açılışı yapacağız. Özelliği nedir? Suda doğum. 300 yataklı güzel, modern bir hastaneyi Ödemiş’e kazandırıyoruz. 20 Nisan’da İzmir’e söz verdiğimiz gibi Alaçatı Havalimanı ihalesini yapıyoruz” dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞ İÇİN: İZMİR’İN HAZIR OLMASINI BEKLİYORUZ, STATLARDAN AĞZIMIZ YANDI, BİZE OT YOLDURDULAR!
Yıldırım, “Türkiye’deki sanayi üretiminin neredeyse yüzde 10’unu İzmir karşılıyor. İzmir’de açılan işletme sayısı yüzde 21 arttı. Ekonomi iyi gitmiyor diyenlere selam olsun. İzmir çıkışlı ihracat yüzde 22 artmış. Türkiye ortalamasının iki katı. İzmir’in burada da farkı çıkıyor. İzmir 68 bin insana ilave iş sağladı. İstihdamda da büyük başarısı var. İzmir üretiyor. Kadın istihdamında Türkiye’de bir numara. İzmir’e de bu yakışır. Bu oranları daha da yukarı taşımalıyız. İzmir çıtayı daha yukarıya çıkarma kapasitesine sahip. Dünyada en hızlı büyüyen metropol şehir İzmir. Engeller ortadan kalktı. İzmir artık çalışıyor, üretiyor. İzmir’de nefes kredisi ve KGF kredilerinden 29 bin işletmemiz yararlandı. Bu da ne anlama geliyor? Yaklaşık 18 milyarlık KGS ve nefes kredisinin bu kadarı İzmir’de kullanıldı. Yeter mi? Yetmez. İzmir’i, Türkiye’yi zenginleştirmeye devam edeceğiz. Yerli otomobil için iş dünyasına TOBB camiasına teşekkür ediyorum. Bu hayırlı işte biz de varız diyen bankaları da tebrik ediyorum. Gönlümüz isterdi ki daha fazla özel banka bu kervana katılsın. Ama onlar pişman olacak. Bir daha fırsat gelsin diye bekleyecekler. Halkapınar-Otogar Metrosu’na da bu sene başlıyoruz.  İzmir’in çılgın projesi var. Körfez geçiş projesi. Biz her türlü hazırlığı yaptık. Talipliler de hazır. İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz. Bizim statlardan ağzımız yandı. İzmir’e stat yapmak için adeta ot yoldurdular. Maalesef çeşitli engellemeler bugün de devam ediyor. Ama biz kararlılıkla yürüyoruz. Alsancak, Göztepe yapılıyor, Karşıyaka da yapılacak. Hiç merak etmesinler” diye konuştu.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR UYGULAMA
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Nefes Kredisi hayırlı olsun. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Ülkemizde 3 buçuk milyon KOBİ var. KOBİ’ler firmaların yüzde 99’unu, istihdamın yüzde 73’ünü, yatırımların yüzde 55’ini, ihracatın yüzde 58’ini oluşturuyor. Tüm alanlarda ekonomiye verdiği katkı itibariyle yüzde 50-70 arasında büyüklüğe sahip. Fakat bunların krediden aldığı pay yüzde 26. Finansmana erişim büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Hükümetimizin son dönemde yaptığı hamlelerle finansmana erişim sorunu çözülmüştür. Geçen sene sistemi büyüttük ve arttırdık. Geçtiğimiz yıldan bu yana 400 bin KGF kapsamında kredi verildi. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir uygulama. Burada bir başarı var. Türkiye geçen sene 1 milyon 600 binin üzerinde istihdam oluşturdu. Bankalar da artık gerçekten kredi veriyor. Bu önemli bir konu. Bu enflasyonu düşürmemize yarıyor. Önce tek haneye düşürdükten sonra finansmana erişim çok daha iyi noktaya varacak” ifadelerini kullandı.

SİZLER ÇALIŞACAKSINIZ BİZLER YOLUNUZU AÇACAĞIZ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Dünyada marka olmaya aday İzmir’de bu toplantının gerçekleşmesine vesile olduğunuz için başbakanımız size teşekkür ediyorum. Her zaman üreticiye destek oldu. Gezi Parkı Olayları’ndan beri Türkiye üzerinde oynanan oyunları hep beraber boşa çıkardık. Türk ekonomisine ayar çekmeye çalışanlara karşı sektör temsilcilerimiz onlara ayar çekti. Türkiye 2017 yılında gerçekten dünyayı kıskandıracak şekilde 7.4 büyüme yaşadı. Biz üretenin, çalışanın yanındayız. Biz Türkiye’de istihdam, aş sağlayanların yanındayız. Sizler çalışacaksınız bizler yolunuzu açacağız” açıklamasında bulundu.

KOBİ’LER KAZANACAK TÜRKİYE KAZANACAK
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün 2017 yılında başlattığımız nefes kredisini devam ettirmek için bir araya geldik. Artık daha güçlü yürüyoruz. KOBİ’lere 5 milyar liralık kredi hacmi açtık. Kısa sürede 30 bin KOBİ bunu kullandı. Başbakanımızın liderliğinde başlattığımız nefes kredisini bugün yürütüyoruz. Oda, borsalarımızın yönetim kurullarına, bankaların genel müdürlerine teşekkür ediyorum. Geçen sene olduğu gibi bugün de bizlere moral vermek için bu imza törenini başbakanımız himayesine aldı. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Yüzde 85’i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. KOBİ’ler kazanacak Türkiye kazanacak. Yatırım yapanlar her zaman kazandı. Türkiye her zaman hedeflerine ulaştı. Biz her zaman en iyi bildiğimiz işi yapacağız. Bu salondaki güç birliği oldukça daha çok başarılara imza atacağız” dedi.

BALÇOVA’DAN HELİKOPTERLE ÖDEMİŞ’E GEÇTİ
Başbakan Yıldırım, Balçova’dan helikopterle Ödemiş’e geçti. Yıldırım burada Ödemiş Devlet Hastanesi açılış töreninde kurdele kesti. Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımların özetinin sunarken bir de Küçük Menderes Bölgesi’ne müjde verdi.  Yıldırım, Ödemiş ve Tire’ye Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yem katkı maddeleri için fabrika yapılacağını duyurdu. Yıldırım ayrıca bu iki ilçeye süt fabrikalarının da inşa edileceğini müjdeledi.

Yıldırım şunları söyledi:

İZMİR SEN BÜYÜKSÜN BÜYÜK DÜŞÜN
Açılışını yaptığımız bu hastane52 milyona mal oldu. Helal olsun. İlkleri gerçekleştiren İzmir bugün nerede? Hak ettiği yerde mi? İzmir’e küçük düşünmek, durmak yakışmaz. İzmir’i Türkiye, Ege, dünya duysun. İzmir sen büyüksün büyük düşün. İzmir’de gözünüzün gördüğü ne kadar önemli yatırım varsa AK Parti döneminde yapıldı.

KÜÇÜK MENDERES’E MÜJDE!
16 yılda güzel İzmir’imize 45 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Ödemiş de bundan nasibini aldı. Süt desteğinden hayvancılık ve sulama desteğine kadar birçok desteği gerçekleştirdik. Süt üreticilerimize sadece geçen sene 43 milyon destek verdik. Ödemiş’e doğalgazı getirdik mi? Sulama tesislerini yapıyoruz. En güzel barajları yaptık. Okullar, hastaneler inşa ettik. İşte bugün açılışını yaptığımız hastane muhteşem oldu. Şimdi 92 kilometre Torbalı-Ödemiş-Kiraz yolunu da tamamlıyoruz. Osmanlı’dan bu tarafa el değmemiş demiryolu hattını yeniledik. Şimdi de elektrikli ve sinyalli hale getiriyoruz. Bununla da bitmiyor. Ödemiş-Kiraz demiryolu yapımına başlıyoruz. Organize sanayi bölgesini tamamladık. Buradan bir müjde daha veriyorum. Tarım Kredi Kooperatifi yem katkı maddeleri üretimi için Ödemiş’i seçti, fabrika kuruyor. İthal edilen ve 100 milyonu bulan yem katkı maddeleri artık yerli olarak Ödemiş’te üretilecek. Böylece yem fiyatları da aşağıya düşmüş olacak. 50 bin ton kapasiteli depolama alanını da burada yapacağız. Böylece Menderes Ovası’ndaki çiftçi kardeşlerimizin ürettiği hububatı buradan satın alacağız. Fabrika içinde 100 kardeşimize de iş ve istihdam sağlanacak.  Bu yem fabrikasından bir tane de Tire’ye yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Tire’yi de ihmal etmiyoruz. Ayrıca Tire ve Ödemiş’te süt fabrikaları da kurulacak. Beydağ’ı unutmuyoruz. Tren geliyor. Aydın yolunun projesini yapıyoruz.

“TETANOZ VE DİFTERİ AŞISINI 2019’DA TÜRKİYE’DE ÜRETECEĞİZ”
Konuşmasında sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan da bahseden Başbakan Yıldırım, önceliklerinin hep insan olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Sağlık hizmeti almak hepimizin en temel hakkıdır. Devletin görevi vatandaşa en iyi sağlık hizmetini vermektir. İnsanımıza gelişmiş sağlık hizmeti vermek için büyük bir değişim, dönüşüm başlattık. Sağlık alanında çok önemli değişiklik ve dönüşüm yaşadık. 16 yıl önce 18 bin olan yatak sayısını 108 bine çıkardık. 481 olan acil servis sayısını 2 bin 137’ye, 600 olan ambulans sayısını 4 bin 921’e çıkardık. İşte hizmetin adı bu. Artık vatandaş hastaneye gitmeden randevu alabiliyor. Avrupa’nın tamamından fazla 6. seviye dijital sağlık hizmeti veriyoruz. Bebeklerimiz için, çocuklarımız için dünyada ilk kez karekod destekli aşı takip sistemini hayata geçirdik. Engelsiz sağlık iletişim merkezi ile engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimindeki tüm engelleri ortadan kaldırdık. Artık Ödemiş’te çekilen bir tıbbi görüntü ülkenin her yanında görüntülenebiliyor. Tetanoz ve difteri aşısını 2019’da Türkiye’de üreteceğiz. Tüketilen her kutu ilacın yüzde 80’ini kendimiz üretiyoruz. Tıbbi görüntüleme cihazı üretimi ile, ilaç üretimi ile birlikte yerli sanayimize 6 milyar 900 milyon katkı sağlamış olacağız. İlaç sanayimiz ve diğer teknoloji ürünleriyle global güç haline geleceğimize inanıyorum. Her ne yapıyorsak sizlerin rızası ve duası için yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam ve sağlık kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz.”

ÖDEMİŞ KONGRESİ
Başbakan Yıldırım, AK Parti Ödemiş 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, İzmir'in 30 ilçesine selam göndererek başladı. 

"Güzel İzmir'e, Türkiye'ye sevdalıyız, 81 vilayetimizi aynı duygularla seviyoruz. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Lideri Recep Tayyip Erdoğan milletin adamıdır." ifadelerini kullanan Yıldırım, AK Parti'nin umudun adı olduğunu söyledi.

Salondaki coşkunun da bu umudun ispatı olduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir tıpkı Çanakkale gibi düşmanın bu topraklara ayak basmasına izin vermedi. Bu mukaddes ülke bize yeniden vatan olmuşsa burada en büyük pay İzmir'indir, İzmir'in efelerinindir. İzmir'in ufkunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in kalkınma hamlesini de güzel İzmir'den başlattı. İzmir bir dünya şehridir." dedi.

Salondakilerin "Başbakan bizi Münbiç'e götür." tezahüratı üzerine Binali Yıldırım, "Kongremizi yapalım işimizi bitirelim sonra nereye gideceksek beraber gideriz." diye konuştu.

Yıldırım, İzmir'in doğu ile batıyı buluşturan bir şehir olduğunu dile getirerek, "Bu heyecan İzmir'in her köşesine yayılıyor. Gençler İzmir'in geleceği için gece gündüz çalışmaya hazır mısınız, İzmir'de yeni bir sayfa açacak mıyız, mazeret üretenleri sandıklara gömecek misiniz?" dedi. 

ZEYTİN DALI HAREKATI
Türkiye'nin Afrin'de bugünlerde destanlar yazdığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kahraman Mehmetçiklerimiz bütün terör örgütlerini Afrin'den söktü attı. Oradaki insanlara huzur geldi, barış geldi, kardeşlik geldi. Ben bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, canını veren, Fırat Kalkanı'nda, Afrin'de ve 15 Temmuz alçak darbe girişiminde canını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli kardeşlerim herkes şundan emin olsun, geleceği bundan sonra inşa ederiz. Merak etmeyin kahramanlarımız orada destan yazıyor, ihtiyaç olursa 81 milyon hep beraber gideriz.

Terör örgütüne hak ettiği dersi verince, Türkiye yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerini bir bir etkisiz hale getirince bazı ülkeler bunlara sahip çıkmaya başladılar. Telaşa kapıldılar. En son olarak Fransa diyor 'Siz bu terör örgütlerinin üzerine fazla gitmeyin, gelin sizi barıştıralım'. Senin ne haddine ey Macron, sen nasıl terör örgütü ile Türkiye'nin arasını bulmaya çalışırsın, bu yetkiyi sana kim verdi, sen bir NATO ülkesi değil misin, bir NATO ülkesine karşı teröristleri nasıl savunursun? Sen onu sarayında kabul edebilirsin ama bu topraklarda terörün adı bile olmayacak, kökü kazınacak bunu böyle bilesin. Onun için değerli kardeşlerim, ister yanımızda olsunlar, ister olmasınlar Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve bu topraklarda inşallah terör değil, kardeşlik yürüyecek, kardeşlik büyüyecek. Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

Binali Yıldırım, AK Parti'nin ilçe kongrelerini süratle yaptığını, İzmir il kongresini de hep birlikte gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Ondan sonra 2019'a hazır mıyız gençler, yeni bir destan yazmaya hazır mısınız, sandıkları hınca hınç doldurmaya var mısınız?" dedi. 

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME ORANI 
İzmir'de sabah saatlerinde "Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım Toplantısı" yaptıklarını aktaran Yıldırım, binlerce KOBİ'ye kredi imkanı, kaynak imkanı sağlayacak projeyi başlattıklarını söyledi.

İşletmelerin ihtiyacı olan kaynağa uygun şartlarda erişeceğini anlatan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Piyasa faizinin yarısına düşürülen bu kredi ile işlerini daha da büyütecek, işletme kredi ihtiyaçlarını giderecekler. Biliyorsunuz perşembe günü Türkiye'nin 2017 yılı büyüme oranı açıklandı, 7,4... Türkiye bir zamanlar 7,4 şiddetinde depremle hatırlanırdı şimdi 7,4 büyüme ile hatırlanacak. Elhamdülillah 7,4 büyüme sıradan bir büyüme değil, dünyada bir numara, bir numara... Türkiye'ye de bir numara olmak yakışır değil mi kardeşlerim... Çin'i de Hindistan'ı da hepsini solladık geçtik. 2018'de de hiç merak etmeyin Türkiye'nin yolu açık, geleceği aydınlık... 2023 hedeflerimize kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. İzmir'den başlatıyoruz yürümeyi de..." 

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde yürüdüğünü vurgulayarak, "İnşallah milletimizin duası ve desteğiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, hatta ilerisine geçecek çalışmaları kararlılıkla yapıyoruz." dedi.

Yıldırım, yaptıkları yatırımların, hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini belirterek açılışını yaptıkları Ödemiş'teki hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Salondakilerin "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklindeki tezahüratı üzerine Yıldırım "Biz sadece Rabbimizin önünde eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz." karşılığını verdi.

Yıldırım kongrede bir görev değişimi yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugüne kadar hizmet eden ilçe başkanlarımız var, onlara, arkadaşlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bayrağı devralacak Şerif Delibalta'ya başarılar diliyorum. AK Parti'de bayrak değişimi başka türlü olmaz. Hani bayrak yarışı yapılıyor ya, 4x400 metre. Ne oluyor? Bayrak elindeki gidiyor yolda bekleyene veriyor. Ondan sonra bayrağı alan koşuyor, kalan süreyi, zamanı tamamlıyor. Bizde böyle değil. Bayrağı veren de bayrağı alan da koşmaya devam ediyor. Durmak yok yola devam."

Kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile milletvekilleri de katıldı.

ÖLDÜRÜLEN OKUL MÜDÜRÜNÜN EVİNİ ZİYARET ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ödemiş İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından, geçen aralık ayında öğrencisi tarafından pompalı tüfekle okulda öldürülen Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in eşi Ümmü Kökmen ile oğulları Doğukan Kökmen ve Egehan Kökmen'i evlerinde ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, eve gelişinde kendisini sokakta bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ardından eve girip, Kökmen ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım, evden çıkarken de apartmanın kapasında bekleyen vatandaşlardan Asım Kuydere'nin kucağındaki 7 aylık kızı Yağmur Kuydere ile diğer çocukları sevip, onlara oyuncak hediye etti.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Tire İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Başbakanlık otobüsüyle Ödemiş'ten ayrıldı.

İZBAN’I ÖDEMİŞ’TEN KİRAZ’A UZATIYORUZ
Başbakan Yıldırım daha sonra Tire İlçe Kongresi’ne geçti. Yıldırım burada, “İzmir benim memleketim. İzmir'in benim gönlümde ayrı bir yeri var. Burada büyük eserlere imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. 16 senede güzel İzmir’e 410 kilometre bölünmüş yol yaptık. İzmir’in yol ağını ikiye katladık. İzmir’i, Balıkesir’e, Manisa’ya, Aydın’a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. İzmir’e İZBAN raylı sistemini kazandırdık. Şimdi İZBAN’ı Ödemiş’ten Kiraz’a uzatıyoruz. İzmir’in bir uçtan bir uca ulaşımını sağladık. Kemalpaşa bağlantısını bitirdik” mesajlarını verdi.

TİRE’Yİ İLK YEREL SEÇİMLERDE GERİ ALACAĞIZ
Teşkilata seslenen Yıldırım, “Tire’deki yerel emaneti ilk seçimde geri alacağız. Teşkilat 2019’a hazır mı? Gençleri, kadın kolları ezber bozmaya hazır mısınız? Gelecek zaferin altına imza atacak mısınız? 2019 yerel seçimlerinden sonra inşallah cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifakla Türkiye’yi dünyaya şikayet eden, sırtını terör örgütlerine dayayanlara karşı bu milli mutabakatla cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Bu ülkeye sevdayla bağlı olan herkesle bizim ittifakımız var. Gece demeden gündüz demeden çalıştık ülkemizi bugünlere getirdik. Türkiye’yi, İzmir’i, Tire’yi mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşıp gezeceğiz. Çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız. Türkiye’nin geleceği için önümüzdeki seçimler ne kadar önemli diye tek tek anlatacağız. Gönüllere gireceğiz. Gerisi zaten kendiliğinden olacak” dedi. (Haber Merkezi, AA, DHA)

 
Karatay'dan ilginç kuyruk yağı yorumu
 
Korkunç ihmal: Bir levha, 8 ölü!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ödemiş 1 Nisan 2018 Pazar 07:24

Ödemiş’e İzban gelmiş bizim neden haberimiz yok hala kara tren millet aykta gidip geliyor bu İzban nerden geçiyor sorması ayıp 40 yıldır Ödemiş’te yasıyorum. İzban görmedik daha yol bitmedi

Yorumu oyla      10      5  
TC misafir 31 Mart 2018 Cumartesi 23:18

Körfez geçişini yap işlet devret ile yapacaksın geçmişte ilgili projenin geçtiği haberlerde işletmecinin maliyetini ancak 25 yılda amorti edebildiğini bir çok kez ifade ettim. Benzer durum Osmangazi köprüsünde yaşanıyor, peki ne oldu orada? araç geçişi yetersiz olduğundan devletin kasasından neredeyse bu kısa zamanda bir köprü parası daha çıktı bu da yetmezmiş gibi bir haberde otomatik ödeme sistemlerinin arızalı olduğunu gerekçe göstererek vatandaşlardan nakit para aldıklarını öğrendik yani otomatik geçiş sistemlerinde para karayolları genel müdürlüğüne gidip sonra işletmeciye ödeniyordu bu sayede para peşin kırmızı meşin sistemine geçmiş oldular paraları da sıcağı sıcağına alıyorlar. Körfez geçişinde de aynısı olacak ve hatta daha da fazlası. Çünkü garanti geçiş sayısıyla o hattı kullanan araç sayısı arasında dağlar kadar fark var izdenizin yayınladığı sayılara bakarsak yaklaşık günlük araç sayısı 2 bin, geçiş yapıldığında iyimser olarak 10 bin diyelim taahhüt edilen sayı 50 bin! Evet değerli arkadaşlarım, işin çevresel boyutunu bir kenara bırakırsak bu aradaki fark olan geçmeyen 40 bin aracın parasını ödemeye hazır mısınız? Körfez geçiş ücreti dolar bazlı olarak belirlenmiş 2016 da yapılan toplantıdaki görsellerde bunu açıkladılar. İşin özü şu ki, asgari ücretliden bile kesilen vergilerle o geçmemiş araçların parası ödenecek, sağlığa, eğitime, istihdama ve güvenliğe ayrılacak olan paralar birilerinin cebine akacak işin garip tarafı bunun şakşakçıları da eksik olmuyor geçmeyen her araçtan komisyon alacaklar galiba bunun başka mantıklı bir açıklaması da yok.

Yorumu oyla      11      5  
realist 31 Mart 2018 Cumartesi 23:12

ankara- izmir , antalya- izmir otoyolları ne zaman baslayacak. İstanbul-izmir 250 km hız da tren ne zaman yapılacak. İZKARAY Köprüsünün temeli atılacak mı ?

Yorumu oyla      9      5  
Bırakın inşaat sevdasını 31 Mart 2018 Cumartesi 21:47

Pazar ve market fiyatlarına yetişemiyoruz, akaryakıta sürekli zam geliyor hayat pahalılığı canımıza okudu.Hazinede para varsa çalışana ve emekliye zam yapın.Milletin hali perişan, bu kadro ile ekonomi yürümüyor.15 yıldır tek başına iktidarın mazereti olamaz.İster inanın ister inanmayın milletin hali perişan.Anket şirketlerinin rakamları istatistik kurumunun rakamları gibi gerçeği yansıtmıyor.Tabanda çok büyük kayma var.

Yorumu oyla      11      5  
50 bin hastanın ulaşım sorunu var 31 Mart 2018 Cumartesi 20:17

Atatürk eğitim ve araştırma hastanesinde bir günde 14.000 poliklinik 1200 yatan hasta(x2 kat hasta yakını) ve 4000 personel ulaşım sorunu yaşamaktadır. 200 metre mesafede Hatay Metro istasyonu dik yokuş nedeni ile kullanılamamaktadır. Bu Metro istasyonundan yapılacak FUNİKULER HAT ile 50.000 kişinin ulaşımı ciddi rahatlayacaktır. Yeşilyurt semti ulaşımı ise çok rahatlayacaktır.

Yorumu oyla      10      6  
sezarın hakkı sezara 31 Mart 2018 Cumartesi 18:40

İlk olarak stad konusuna değinmek istiyorum! izmir de çok takım var diye bahane ederek butik stadları kakaladınız. Bugün her maçı kapalı gişe olan göztepe için 15.000 lik stadı layık gördünüz. taraftarın ve mehmet sepilin yogun çabaları sonucu kapasite 20.035 e yükseldi. yetmeyecegi belli oldugu için şimdide kapasitenin 27-28.000 lere çıkması için savaş veriliyor. 2. olarka körfez geçiş projesinin üniversiteler tarafından hazırlanan raporlarını açıklayın izmirliye? 1960 lar da karanlıga gömülen körfezi kurtarmak için milyarlar harcandı. körfez geçiş yapılırsa hepsi sokaga atılacak. Projenin yap işlet devret olması da cabası. hiç bir yararı yok. son olarka halen daha yol yaptık diyor sayın başbakan ! delirmemk içten değil!!! dolar 4TL euro 5tl, benzin 6tl ! hala yol yaptık diyor ! dalga geçiyorlar insanlarımız ile.

Yorumu oyla      22      7  
citizen 31 Mart 2018 Cumartesi 16:27

Körfez geçiş köprüsü 40-50 TL olacak ise hiç yapmayın kimse geçmez!

Yorumu oyla      25      8  
Mister No 31 Mart 2018 Cumartesi 15:07

Yapilanlarin cogu Belediyenin. Ne hizmeti görecegiz ? 15 yilda 4,5 Km Metro. Hizmet bumu ? Ikinci Lig takimina 30.000 kisilik Stad , Izmire 15.000 kisilik. Helal olsun.

Yorumu oyla      24      5  
Vatandas 31 Mart 2018 Cumartesi 14:53

Kamu dairelerine gitmek istemiyorum.calisanlarin hitap tarzı çok kotu

Yorumu oyla      20      7  
Nalan Güzelyurt 31 Mart 2018 Cumartesi 14:47

İzmir ak parti sayesinde hizmet gördü hizmet. Hastaneleri havaalanı otoyolları çevre yolları limanları ile izmiri kalkındıran ak parti dir .

Yorumu oyla      13      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bayır’ın paylaşımı istifa getirdi!
 Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşması sırasında ...
İzmir'de onbinlerce öğrenciyi ilgilendiren karar: İkili öğretim kalkıyor!
AK Partili Dağ, "AK Parti olarak eğitimin imar ve ihya olması için ciddi ...
Esnaf birliğinden CHP İzmir'e ziyaret
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Oda ...
 
Kılıçdaroğlu, vekillerle 'ittifakı' tartışacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki milletvekili ve cumhurbaşkanlığı ...
CHP-İYİ Parti ittifakında ilk hamle Bornova'dan!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeme getirdiği İzmir’deki ...
Başkan Şengül'den Otogar Metrosu için açıklama: Konu İzmir ise gerisi teferruattır!
Halkapınar-Otogar Hattı’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ...
 
CHP’li Sertel'den Başbakan'a FETÖ soruları!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Başbakan Binali Yıldırım'dan "FETÖ'cülerin ...
Fransa'ya tepki: Kimsenin haddine değil!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş ...
İYİ Partili Çıray'dan Fransa'ya tepki, AK Parti'ye uyarı!
İYİ Parti Genel Sekreteri  Aytun Çıray, Fransa’ya sert çıktı. AK Parti’yi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva