HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2016 Salı - 18:47

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme, İzmir'e müjde!

Başbakanlık Ofisi’nde medya temsilcilerini ağırlayan ve ardından STK'larla bir araya gelen Başbakan Yıldırım kente önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu'na 'başbakan' göndermesi yapan Yıldırım, "Bu yıl içerisinde çevreyolunun Çandarlı'ya kadar kalan 60 kilometresinin ihalesini yapacağız" dedi.

Yıldırım dan Kılıçdaroğlu na gönderme, İzmir e müjde!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı için geldiği İzmir’de kent medyasıyla ilk kez buluştu.

Seferihisar’da bu yıl ilk kez uluslararası çapta düzenlenen tatbikatı izledikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havalimanından Uganda’ya uğurlayan ardından önce İzmir Valisi Mustafa Toprak sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ağırlayan Başbakan Binali Yıldırım medya temsilcilerini Konak Meydanı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde ağırladı.

İZMİRLİLER UZAĞI GÖRDÜ!
Toplantıda söze “Durumumuzda ufak bir değişiklik oldu. Sorumluluğumuz arttı” diyerek başlayan Başbakan Yıldırım, “İzmir’e ve Türkiye’ye karşı daha da sorumlu olduk, bunun bilincindeyiz. Sorumluluğumuzu yerine getirmek için çabalıyoruz. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. İzmir daima aklımızda… İzmir olmadan Türkiye eksik kalır. Biz seçim döneminde ‘İzmir, Türkiye’ye lazım’ demiştik. Hatta ‘İzmir’e başkan lazım’ dedik ama İzmirlilerin o gün uzağı gördüğünü daha iyi anlıyoruz” dedi. 

Başbakan Yıldırım, “Beni bu göreve taşıyan İzmirlilere çok teşekkür ediyorum. En büyük katkı İzmir’indir. Bana güvendiler, ağır ve büyük bir sorumluluk yüklediler. İzmir tarihin her döneminde önemli olmuştur. Düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’dir. Demokrasinin yeşerdiği, kurtuluş meşalesinin yakıldığı kenttir” diye konuştu.

“Siyaseti yaparken İzmir’e hizmet amacını güttük” diyen Başbakan, “Kısır çekişmelerden, polemiklerden uzak kaldık. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız, az konuşup çok iş yapacağız. Zaten benim tabiatıma uygun bir iş…” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık Ofisi’nin daha aktif kullanılacağını söyleyen Yıldırım, “Elimizden geldiği kadar önem vereceğiz. Kanaat önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını buraya davet edeceğiz. Şuanda ofisle ilgili siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum. Gelmesek bile bizim adımıza burada işler yakından takip edilecek” dedi.

Başbakan, ‘İzmir için yeni projeler var mı?’ sorusuna ise “Biraz daha merak edilmesini bekliyorum. Zamanı geldiğinde konuşacağım. Projeler gerçekleşmeden anlatmak zarar verir. Olgunlaşsın” yanıtını verdi.

BUNDAN GÜZEL BİRŞEY OLAMAZ!
Yıldırım kentte başbakan seçilmesi yönünde büyük destek oluşmasını ise “Bir fani için bundan güzel bir şey olamaz. Onur verici bir durum… Omuzlarımdaki sorumluluk arttı. Böyle kalabilmenin kolay olmadığını biliyorum ama mücadele edeceğim” sözleriyle değerlendirdi.

EVDE KURAL: İTAAT ET, RAHAT ET!
Başbakan olması sonrası ailesinin bu durumu nasıl karşıladığı ve nasıl etkilendiği sorusuna yanıt veren Yıldırım, ‘ev konusunda’ uyguladığı kuralı da esprili bir şekilde dile getirdi. Yıldırım şunları söyledi: Eşim sıfatlara ve pozisyonlara itibar eden birisi değildir. Yeni statüsüne alışacak gibi görünmüyor. Sade, sıradan vatandaş gibi yaşamayı seviyor. Bakan eşiyken kısıtlamaları vardı, şimdi daha arttı… Güzel duygular ama alışık değil… Benim prensibim belli… İtaat et, rahat et! Ne olursan fark etmiyor. Torunlarımın durumu da ayrı… Gittiğimiz yere getirecekler. Fırsat bulursak görüyoruz. Enerji kaynağımız… Bize yeniden hayat veriyorlar.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU
Terörle mücadele konusundaki kararlı mesajlarını yineleyen Başbakan, bir soru üzerine, “Bir terör örgütü ‘Devleti böleceğim, çocukları öldüreceğim, vatanı parçalayacağım’ diyorsa ve bunun siyasi uzantıları da destek veriyorsa devlet olarak gerekeni yapacağız. Ne zaman bu tavırlarından ve çabalarından vazgeçerler ancak o zaman operasyonlar bitecek. Sivil vatandaşlarımız öldürmekten vazgeçirene, polis ve askerlerimizi öldürmekten vazgeçirene kadar operasyonlara devam edeceğiz. Kürtlerin PKK sorunu var! Sorunu çözmek boynumuzun borcudur” açıklamasını yaptı. Yıldırım konuya paralel olarak HDP’li belediyeler hakkında da “Kimse halk bize oy verdi, biz de istediğimiz gibi belediyecilik yaparız diyemez. İnsanları öldüren teröre destek veriyorlar. Millet bunun için oy vermedi. Yasal ve idari düzenlemeleri yaparak çalışacağız” ifadelerini kullandı. 



TEŞKİLATLARIN DURUMU 
Yıldırım toplantıda AK Parti teşkilatlarında bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği sorusuna da yanıt verdi. Başbakan, “Burada taşlar İl Başkanı’na gidiyor. O da yanımda… Eğer illerde ve ilçelerde zafiyet varsa vekillerimizle il ve ilçe başkanlarımızla konuşur, gereğini yaparız” diye konuştu.

Yıldırım sağlık konusunda da önemli bir açıklama yaptı. Kuzey, güney, doğu ve batı genel sekreterliği uygulamasından vazgeçileceğini duyuran Yıldırım, “Yönetim tek merkezde olacak. Sağlık Bakanıyla görüştüm gereğini yapacağız. Hizmetleri yavaşlatan bu sistemi kaldıracağız” dedi.

Başbakan son olarak yine bir soru üzerine Çeşme Otoyolu’nda herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmeyeceğini dünyada bu yolun standartlarında yolların 10 kat fazla ücretlendirildiğini söyledi.

İZMİR’İN STK GELENEĞİ ÇOK GELİŞMİŞTİR
Başbakan Yıldırım Başbakanlık ofisinin ardından Kaya Termal’de kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım Başbakanlık Ofisi’ndeki görüşmelerinin ardından Balçova Kaya Termal Otel’e geçerek burada sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Başbakan burada yaptığı konuşmada, “Demokrasilerde iki anahtar kurum vardır. Biri STK’lar biri siyasi partilerdir. Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin gelişmesinde olmazsa olmaz bir rolü vardır. Siyasi hayatımızda partilerden sonra gelen en önemli kurumlardandır. Sizler toplumun ortak aklını vicdanını oluşturuyorsunuz. Yönetime yol gösteriyorsunuz. Biz AK Parti olarak sürekli iş birliği içinde olduk bundan böyle de olmaya devam edeceğiz. Demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesine katkı vermenizi çok ama çok önemsiyoruz. Toplum bütün alanlarda örgütlendiği oranda güç kazanır. İzmir’in sivil toplum geleneği çok gelişmiştir. Bu gelenekle bütünleşmeyen siyasilerin bu kentte başarılı olmaları mümkün değildir” dedi.

HİÇ SÖYLEMEDİĞİ SÖZÜ ATFETTTİLER!
“Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde en fazla önem verdiği yerlerden biri İzmir’dir” diyen Yıldırım, “Hiç söylemediği sözü ucuz siyaset adına cumhurbaşkanımıza atfettiler, ona haksızlık ettiler. İzmir tarihin her döneminde önemli bir şehir olmuştur. İzmir her şeyin ötesinde işgali de bütün Anadolu'ya duyuran bir şehir olmuştur. Bununla da kalmamış, İzmir genç Cumhuriyetimizin ilan edildiği şehir olmuştur. O zaman dünyayı tanıyan, ticareti bilen şehir İzmir'di. O yüzden iktisat kongresi burada toplandı” diye konuştu.

ÇÖZÜM TERÖR ÖRGÜTÜNÜN…
Terörle mücadele konusunda da mesajlar veren Başbakan, “Milletim rahat olsun. Bu terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkaracağız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar bizim kalbimizin en münteha yerindedir. Bu ülkenin birliğinin teminatı şehitlerimizdir. Bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Bana, ‘Çözüm süreci ne olacak? , terör operasyonları ne zaman bitecek?’ diye soruyorlar. Açıkça söylüyorum; bu operasyonların bitmesi için gerekli şeyler vardır. Katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri göz kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya, korucuya silah doğrultup şehit etmekten vazgeçerse, ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde vatandaşımız huzur ve güven içinde tam olarak yaşarsa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur. Eğer bu terör örgütü boş hayallerin peşinde devam ederse, ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçmezse operasyonlar asla ve asla bitmez. Bunun açık seçik bilinmesi lazım. Çözüm terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME
Yıldırım STK’larla buluşmada da İzmir’e özel mesajlar gönderdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir gönderme yaptı. Yıldırım, “Her şeyden önce bu onurlu görevin gelmem, bu ağır sorumluluğu yüklenmem için her şeyi İzmir’e sizlere borçluyum. Bunun için teşekkür ediyorum. İzmir beni belediye başkanı seçmedi. Demek ki uzağı görüyor İzmirliler. Bir teşekkürüm daha var. Ana muhalefet partisi lideri İzmir başbakan çıkaracak demişti, onu da mahcup etmediniz” şeklinde konuştu.

İZMİR BENİM GÖZBEBEĞİM
Başbakan şunları söyledi:  65’inci hükümet güvenoyu alınca teşekkür konuşmasında dedim ki; ‘Ben ve arkadaşlarım 79 milyonun hükümeti olacağız. Ben hepsinin başbakanıyım’ dedim. Ama şunu herkes kabul etsin, İzmir benim göz bebeğim. Buna da herhalde milletimiz hoş görüyle bakar diye düşünüyorum. Çünkü bu şehir bize çok destek verdi. Bunun için İzmir’i kalkındırmak demek Türkiye’yi kalkındırmak demektir. Belediye başkanlığı adaylığında hep onu söyledim; İzmir Türkiye’ye lazım dedim. İzmir’e başkan da lazım dedim, başkanı seçtiniz. Ama bugün 1 Kasım seçimlerinde önce konu İzmir’e hizmet olunca tüm parti beklentilerimden kurtulacağız ve İzmir’in konularını el birliğiyle çözeceğiz dedim. Bunun şahidi Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Bu yönde çalışmalara başladık. Daha fazlasını da yapacağız. Bugün kendisiyle konuştuk bu önemi konuları zaman içinde duyacaksınız. Gereğini yapacağız. Sıfatlar gelip geçicidir, önemli olan hoş seda bırakmaktır. Bu güzel şehir için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.

İZMİR’E MÜJDE VERDİ
Kente yapılan projeler hakkında da bilgilendirme yapan Başbakan, İzmir’e bir de yol müjdesi verdi.

Yıldırım şöyle konuştu: İzmir’de neler yaptık, neler yapmadık bunun detayını girmek istemiyorum. Geçenlerde bir milletvekili ‘İzmir’e bir şey yapılmadı’ deyince bazı şeyleri hatırlatmanın yerinde olacağını düşünüyorum. 14 yılda 30 milyon üzerinde destek ve yatırım yaptık. Bu az denebilir. Ama en azından ortada böyle bir yatırım var. İzmir 2002’de 3 milyarın altında ihracat yapan bir şehirdi geçen yıl tüm olumsuzluklara rağmen 8 milyarın üstünde ihracat gerçekleştirdi. Bu büyümeye devam ediyor demektir. Belki daha fazla büyümesi lazım... 2002’den bu yana yaklaşık 9 bin yeni derslik yaptık 14 bin TOKİ konut yaptı. 445 bin dönüm arazi suyla buluştu bolluk bereket oldu. 80 milyon üzerinde fidan diktik. 27 baraj, gölet sulama tesisi yapıldı. Gördes barajı İzmir’in su ihtiyacı için çok önemli. Büyükşehir’in de katkıları var. İzmir’in su problemi çözüldü. Ege Gelişim Projesi’yle önümüzdeki 12 yıl içinde 25 milyar tutarının üzerinde tesisler yapılacak. Bunun planlamasını da yaptık. 200 yataklı Tire, 15 yataklı Urla 400 yataklı Karşıyaka Çiğli devlet hastanesi olmak üzere 14 hastaneyi bitirdik. İzmir’de 30 ambulans vardı 155 ambulansa çıktı. 14 yıl önce İzmir’de 401 km bölünmüş yol vardı bu miktarı 657 km’ye çıkarmış bulunuyoruz. İzmir’i Balıkesir’e, Manisa’ya, Aydın’a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük hayatları, milleti, gönülleri birleştirdik.  Milletvekilimizin birinin haberi olmamış. Ben onun haberi olsun diye söylüyorum; İzmir’e Türkiye’nin en modern, güzel havalimanını yaptık. Yolcu sayısı 2 milyon civarındaydı bugün 12 milyonu geçti. Konak Tüneli açıldığından bu tarafa 10 buçuk milyon İzmirli kullandı. ‘Konak Tüneli işe yaramaz’ diyenlerin kulağı çınlasın! İZBAN büyükşehir belediyesiyle birlikte yaptık. Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük raylı toplu taşıma sistemidir. Torbalı’ya kadar gittik. Selçuk’ta inşaat devam ediyor. Bu yıl içerisinde çevreyolunun Çandarlı'ya kadar kalan 60 kilometresinin ihalesini yapacağız. Böylece kuzey-güney hattındaki trafiği çözeceğiz.

 
ABD'den Avrupa'ya seyahat uyarısı!
 
Ünlü mankene Erdoğan'a hakaretten hapis!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Cengiz Kurt 1 Haziran 2016 Çarşamba 07:47

Başbakanlığınız İzmirlinin değil malum kişinin seçimidir.

Yorumu oyla      11      5  
misafir 1 Haziran 2016 Çarşamba 06:18

Çiğli Eğitim ve araştırma hastanesi açıldı açılmasına ama henüz bitmeden açılmış.boya tadilat işleri daha bitmemiş Lcd ekranlar yok hastalar ekmek kuyruğuna girer gibi sıraya giriyorlar (Malesef Acil servisin durumu bu en azından) Hastaneye girişte Yön levhaları henüz konmamış.Her şey karombole ...

Yorumu oyla      11      5  
Ertan 31 Mayıs 2016 Salı 20:33

Konak tüneli dogru bi proje fakat topal bi proje tünelden gelip çiğli yönüne veya ucan yoldan gelip gaziemir yönüne gitmek istediğimizde kaza yapmamak mucizelere kalıyor. Üç yönden gelen yolu dikine kesip gideceğimiz yöne geçebiliyoruz. Yanlış planlamanın ışık vb gibi aksiyonlarla acil çözümlenmesi gerekli canların yanmaması için...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ofiste sürpriz görüşme: Yıldırım ve Kocaoğlu ne konuştu?
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurladıktan sonra Konak’taki ...
Demirtaş: Ben yanlış yaptım deyip istifa etmeli
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çay toplayan ...
Havaalanında İzmir hatırası: Kocaoğlu da Erdoğan’ı uğurladı
Efes 2016 tatbikatını izlemek için dün gece kente gelen Cumhurbaşkanı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alışacaklar!
Erdoğan, üst yargı kurumları başkanları ile çay toplamasına yönelik eleştirilere ...
Yüksel’den Yıldırım’a: Yap da görelim!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ...
Kılıçdaroğlu 'Yargıtay'ı İzmir'e davet etti!
Bazı Yüksek Yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılmasına ...
 
İzmir’de Başbakan’a ‘Ayalon’ muamelesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir’e gelen Başbakan ...
Sertel’e Genel Merkez’den yeni görev
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Genel ...
CHP Konak’tan tiyatrolu ‘başkanlık’ protestosu!
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı AK Parti hükümetinin getirmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva