HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2013 Cumartesi - 15:41

Yıldırım’dan Bergama’dan mesajı: Artık siyasette 4T var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti hükümetinin vatandaşın istemediği hiçbir şeyi halka dayatmayacağını belirterek, “Artık 3T siyasetinden 4T siyasetine geçtik. Önceden ’Topuk-Tekme-Tokat’ siyaseti varken, artık ’Tek Vatan-Tek Millet-Tek Bayrak-Tek Devlet’ anlayışı var” dedi.

Yıldırım’dan Bergama’dan mesajı: Artık siyasette 4T var!

İZMİR -  AK Parti’nin ‘karınca modeli’ kapsamında dış ilçelerde çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu hafta Bakırçay Havzası’na yapılan ziyaretlere bir dizi program için İzmir’de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası bölgesindeki köylerin vatandaşlarıyla bir araya gelip, muhtarlarından sorunlarını dinleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında, iktidarları döneminde Türkiye'nin her tarafını yollarla donattıklarını belirtti.

Yolları bölünmüş hale getirerek daha güvenli kıldıklarını, hava yolunu yaygın kullanılır hale getirdiklerini anlatan Yıldırım, "Yolları böldük, milleti birleştirdik. Türkiye bugün bu noktaya geldiyse, yollar sayesinde geldi, hava yolunun halkın yolu olması sayesinde geldi" dedi.

AK Parti hükümetinin vatandaşın istemediği hiç bir şeyi halka dayatmayacağını kaydeden Yıldırım, “Artık 3T siyasetinden 4T siyasetine geçtik. Önceden ’Topuk-Tekme-Tokat’ siyaseti varken, artık ’Tek Vatan-Tek Millet-Tek Bayrak-Tek Devlet’ anlayışı var. Buraya nasıl geldik? Ülkemizdeki 72 milyon vatandaşın ay yıldız bayrağı altında toplanmasıyla geldik. Bakın 30 yılda ülkemizde terör nedeniyle 400 milyar para harcanmış ve 30 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Sadece 400 milyar lira ile iki tane İzmir ve 400 tane Boğaz köprüsü ve 20 bin kilometre otoyol yapılabilirdi. Bu yüzden vatandaşlarımız tahriklere kapılmayıp hükümetimizin uyguladığı barış sürecini izleyip destek versinler. Şimdi bizlere soruyorlar pazarlıkta terör örgütüne ne taviz verdiniz? Size samiyetimle söylüyorum Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu halkın istediği dışında asla bir şeyi kabul etmez. Bu 11 yıldır böyle oldu” dedi.
     
TERÖRLE MÜCADELEYE HARCANAN 400 MİLYAR DOLAR
Bakan Yıldırım, Türkiye'nin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini ve terör nedeniyle insanlarını yitirdiğine işaret ederek, terörün, insanlara husumet ve acıdan başka bir şey kazandırmadığını vurguladı.

Terörle mücadeleye ayrılan kaynakların ülke kalkınmasında kullanılması durumunda, Türkiye'nin daha farklı yerde olacağını dile getiren Yıldırım, "400 milyar dolarımız gitti. Ne demek biliyor musunuz- İzmir gibi iki tane daha İzmir yapar, 400 tane boğaz köprüsü yapar, 20 bin kilometre otoyol yapar. Ne var bunun sonunda- Acı, şehitlerimiz, gazilerimiz ve yanan yürekler" diye konuştu.
Yıldırım, iktidarları döneminde terörle mücadeleyi tavizsiz biçimde sürdürdüklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Bu ülke, bin yıldır bu topraklarda beraberdir, 75 milyon kardeştir. (Ay yıldızlı bayrağımızın altında tek ülke, tek millet, tek devlet olarak, bir ve beraber olarak yaşayacağız) dedik ve bunun asla ve asla tartışılmasına izin vermedik. Terör örgütü ve onun destekçileri, 'ayrı devlet, federasyon, yerel özerklik' dedi, olmadı. Şimdi ne dediler- Demokrasi içinde çözüm. Şimdi olması gereken yere geldiler ama bu kolay olmadı. 75 milyon insanın ay yıldızlı bayrağını göklerde dalgalandırmasıyla oldu. Şimdi artık her türlü husumetin, acının, yaşadıklarımızın üzerine bir çizgi çekeceğiz, yeniden kucaklaşacağız. Çanakkale'de, Malazgirt'te, Sarıkamış'ta olduğu gibi, tekrar kucaklaşacağız, birbirimizle kardeş olacağız. Bu süreç başladı, gidiyor."

     
ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ ŞÜPHELER
Binali Yıldırım, çözüm süreciyle ilgili bazı kişilerin aklında "Ne söz verdiniz, hangi pazarlığı yaptınız, bunun arkasında ne var-" sorularının olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sizin de aklınızda bu sorular olduğunu düşünüyorum. Olabilir de çünkü 35 yıldır bu mücadele devam etmiş. Bu mücadelenin en çetin safhalarına bakın, yaşananlara bakın. Şunu açıkça söyleyeyim ki Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi, hiç ama hiçbir şekilde milletin düşüncesinin dışında bir pazarlığın, bir ilişkinin içerisinde olmadı, olamaz. 780 bin kilometrekare vatan toprağında biriz beraberiz, tek milletiz, bizim birliğimizin beraberliğimizin sembolü de şu ay yıldızlı bayrağımızdır. Buna itirazı olanla bizim işimiz olmaz. 'Bu ülke sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak birlikte yaşayacağız' diyen herkese gönlümüz açık. Onun için hiç kimse, işi oraya buraya çekip, yakalanan bu barış ve huzur ortamını bozmaya çalışmasın, kimse şehit cenazeleriyle kendine siyaset alanı oluşturmasın."

Türkiye'nin barış sürecine girdiğini söyleyen Yıldırım, "Ülkemizde insanların ölmesi, şehitlerin gelmesinin ne kadar birliğimizi beraberliğimizi sıkıntıya soktuğunu, gayet iyi gördük. Bu gelişmenin arkasında birtakım art niyetler aramak, birtakım gizli anlaşmalar olduğunu öne sürmek, bu ülkeye hizmet değildir. Bu ülkeye hizmet, sağlanan bu barış havasını desteklemektir, nihayetine getirmektir" dedi.
     
BÜYÜKŞEHİR YASASI HAKKINDA…
Binali Yıldırım, Büyükşehir Yasası'yla ilgili bilgi vererek, yasayla birlikte büyükşehir sınırları içinde yaşayanların oranının, yüzde 80'i bulduğunu kaydetti.

Yeni yasayla hizmet ve planlamadaki uyumsuzlukların giderileceğini belirten Yıldırım, yasayla birlikte pozitif ayrımcılık uygulanacak köylere yatırım için belediyelere, belli oranda bütçe ayırma yükümlülüğü getirildiğini anlattı.

Binali Yıldırım'a, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir Milletvekilleri de eşlik etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kimse size inanmıyor. 28 Nisan 2013 Pazar 21:41

"Apoyla görüşenler şerefsizdir." diyen kimdi? Başbakan değilmi idi? Şimdi PKK ile anlaşıp PKK'li katillerin elini kolunu sallyarak yurt dışına çıkmalarına göz yuman kim? Kapalı kapalı ardında APO'ya af çıkarma , politika yapma sözü veren kim? Bu milleti aptal mı sanıyorsunuz?

Yorumu oyla      12      5  
private35 28 Nisan 2013 Pazar 15:09

TC yi tabelalardan indiren siz, bayrağı 9 eylülde astırmayan siz, Kürtçeyi eğitim dili haline getirmeye çalışan siz, kalkmış 4T den bahsediyor.Bu otu anca senin koyunların yer.

Yorumu oyla      12      5  
sak 28 Nisan 2013 Pazar 11:52

Aptullah Öcalan ,başbakan yardımcısı,Murat Karayılan güneydoğu asayiş sorumlusu hangi tek bayrak .Türk Ordusunun kahraman subaylarını sahte delillerle içeri attınız bununla övünüyorsunuz,badem bıyıklarınızla pişmiş kelle gibi sırıtıyorsunuz.Bakanlığın kaç kişinin ölümüne sebep oldu onu anlat.Limanları,tersaneleri,yolları,fabrikaları sattınız yetmedi şimdi kökünden ülkeyi satıyorsunuz.

Yorumu oyla      14      6  
private35 27 Nisan 2013 Cumartesi 18:27

izmirde başkasını söyleyemezsin zaten.

Yorumu oyla      22      11  
30 YILDIR TÜRKİYEYE KAOS ve ŞEHİT KANI , ANALARIN GÖZ YAŞINI AKITANLARIN... 27 Nisan 2013 Cumartesi 18:01

BU ESER...C.H.P. nin M.H.P. nin İP in, TİP in. Velhasıl topyekün HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASININ Eseri...yani TEKMİLİ BİRDEN ERGONOKONCULARIN Eseri...Bunlara oy veren sade vatandaş artık herşeyin farkında. BUNLARIN TOPUNU BİRDEN SANDIGA GÖMECEK...

Yorumu oyla      22      16  
İZMİRLİ... 27 Nisan 2013 Cumartesi 16:46

Yolları mı böldünüz, ülkeyi mi, sizi gidi ayrancılar sizi...

Yorumu oyla      29      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den miting gibi Kınık çıkarması
Kınık ve köylerinde yapacakları çalışmalar öncesinde ilçe halkı ile sabah ...
Çiçek’ten CHP’ye yazı: Genç’i uyarın
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ...
Erdoğan’dan sürece karşı duruşa ‘İmam-Hatip’ kontrası!
Çözüm sürecine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, ''Bu süreçte hiç sesi ...
 
Ve o sözler yargıya taşındı: Şahin’den Genç’e dava
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, kendisine “Atatürk bu Cumhuriyeti ...
Erdoğan’ın Danışmanı’ndan ‘çekilme’ mesajları…
Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 'Çekilme sırasında askerin ...
Kandil'in istediği yasa Meclis’e geldi
Kandil ve İmralı’nın Anayasa ile yasalardaki değişiklik taleplerinin ilk ...
 
Günaydın’ın İzmir’le buluşmasına rötar darbesi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, SODEV’in paneline 2 saatlik rötar nedeniyle ...
Bakan Çağlayan Denizli'de: Kırmızı çizgilerimiz belli
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Denizli İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği ...
Güler’den sert tepki: AKP Kürdistan ebesi!
AKP’nin PKK-BDP ile birlikte emperyalizmin hizmetinde olduğunu belirten ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva