HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2015 Salı - 17:38

Yıldırım, Başkan’a ‘evinde’ cevap verdi: Kimse 1 Kasım’dan sonra…

DTO Meclisi’ne konuk olan AK Parti İzmir Adayı Binali Yıldırım, Başkan Yusuf Öztürk’ün “1 Kasım’da da tek başına iktidar çıkmazsa tek başına iktidar çıkana kadar seçim mi yapılacak?” sözlerine yanıt verdi: Kimse 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden bir seçim beklemesin. Bizim böyle bir öngörümüz yok…

Yıldırım, Başkan’a ‘evinde’ cevap verdi: Kimse 1 Kasım’dan sonra…

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Eylül ayı meclis oturumunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ı ağırladı.

AK Parti İzmir Adayı Binali Yıldırım oturumda yaptığı konuşmada DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün erken seçim üzerine yaptığı açıklamaları gündeme getirdi.



BUGÜN SORULARIN CEVABINI ARADIĞIMIZ GÜNDÜR
Başkan Öztürk’ün, “Seçimden bu yana 3 ay geçmesine rağmen hükümet kurulamadı. Koalisyon görüşmeleri olumsuz… Seçim hükümeti kurulacak. Büyük ihtimal 1 Kasım’da seçime gidilecek. Görünen o ki bu yılı seçimle geçireceğiz. Bizi kaygılandıran Kasım’dan sonra da tek başına iktidar olmazsa, tek başına iktidar seçilene kadar seçim devam mı edecek?” sözleri üzerine konuşan Yıldırım, “Ağustos ayında neler konuşulmuş diye baktım... Bir kısmında anlatılanlar aslında bugünü anlatan mahiyetteydi. Özellikle Yusuf Öztürk’ün açıklamalar yaptığını gördüm. Yusuf Bey bu gibi genel ülke gündemini ilgilendiren ve denizciliği yakından ilgilendiren konulara temas etmiş. Bugün bu soruların cevabını aradığımız gündür” dedi.
 
SEÇİMİ KİMSE DAYATMA OLARAK ALGILAMASIN
“Denizciliğimiz son birkaç yıldan beri parlak günler geçirmiyor” diyen Yıldırım, 7 Haziran’dan erken genel seçim kararına uzanan süreci konuştu. Kaygıların doğal gördüğünü belirten Yıldırım, “Denizciliğimiz son yıllarda parlak değil. Buna bir de ülkedeki siyasi belirsizlik, istikrar sorunu yüklenince geleceği dönük kaygıların olması doğal. Bunda bir yanlış görmüyorum. İşte biz bugün niye buradayız? Amacımız bu kaygıları ortadan kaldıracak geldiğimiz noktada ülkemizin geleceğe yönelik ufkunu, beklentilerini gerçekleştirme amacıyla şartlar bizi yeniden seçim yapmaya taşıdı. Bu bir gerçek… Bunu kimse dayatma olarak algılamasın. Koalisyon ihtimali doğduğu zaman Cumhurbaşkanımız ‘Herkes egosunu bir tarafa bırakmalı, bir siyasi irade oluşmalı’ diye hedefi koydu. Ama partiler bu uzlaşmada iyi bir sınav veremedi. Baştan reddedenler oldu. Kendini farklı konumlandıranlar oldu. AK Parti ve CHP bir inisiyatif aldı, gayret gösterdi ama neticelenmedi. Bir hükümet formülü gerçekleştiremeyeceğimiz ayan beyan ortaya çıkıktan sonra anayasanın ön gördüğü geçici seçim hükümeti kurulmak suretiyle 1 Kasım’da seçim yapılması kararı alındı. O süreç işliyor” diye konuştu.


 
KİMSE 1 KASIM’DAN SONRA SEÇİM BEKLEMESİN
Yıldırım İzmir için yeni bir aday olmadığına değinirken, seçimin keyfiyet değil bir mecburiyet olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin yönetim kurma meselesini gündemden kaldırması gerektiğini belirten Yıldırım, meselenin artık memleket meselesi olduğunu ifade ederken, “Kimse 1 Kasım’dan sonra seçim beklemesin” dedi.

AK Parti İzmir Adayı şunları söyledi: Önümüzde 33 gün var. Sandığa gideceğiz. Ben de İzmir’den adayım. Ben yeni bir aday değilim. 2011-2015 arası bu güzel şehirde milletvekilliği görevi yaptım. İzmir’e hizmet etmek için gayret ettim. Hatta belediye başkanlığı yarışına da katıldım. Her ne kadar yeteri desteği almasak da İzmirlilerin gönlünde yer ettik. 1 milyona yakın İzmirli oylarıyla destek oldu. O günkü şartları göz önüne alırsak sonuç yabana atılmayacak bir sonuçtu.  Önümüzde kısa bir süre var. Bizim hedefimiz mutlaka ülkede tek başına iktidar hedefidir. Burada bir bencillik olduğunu düşünmeyin. Partim adına yaptığım bir talep değil. Gelişen şartlar böyle. Terörle mücadeledeki durum, ekonomik şartlar bunun keyfiyet değil mecburiyet olduğunu ortaya çıkarıyor. Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değil. Bu çok alışılmış bir şey değil.  Bunun bir anlamı var. Türkiye’nin istikrara öngörülebilirliğe ihtiyacı var. Uluslararası ticaret yapıyorsunuz. Yatırım planları, ticaret, ihracat, ithalat öngörüleri olmaz bir belirsizlik olursa bundan ilk etkilenecek sektör denizcilik sektörüdür. Şimdi o yüzden Türkiye’nin tekrar uzun vadeli, büyümeye endekslenmiş ve istihdama endekslenmiş yeni bir dönüşüme ihtiyacı var. Bizim hedefimiz bu. Bunu güçlü bir siyasi iradeyle sağlayacağız. Seçimden sonra AK Parti tek başına iktidar olmadı, olur ya onun cevabı da şu; Kimse 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden bir seçim beklemesin. Bizim böyle bir öngörümüz yok. Türkiye’nin böyle bir lüksü yok. Tek başına ya da parçalı bir iktidar. Türkiye yönetim kurma meselesini gündemden kaldırıp vatandaşın asıl çözüm beklediği sorunlara yönelmesi şarttır. Mesele artık memleket meselesidir…
 
SEKTÖRLE İLGİLİ DE KONUŞTU
Denizcilik sektörüyle ilgili sorunlara ilişkin de konuşan Yıldırım, “Denizcilikte asla farklı bir durum söz konusu değildir. Yokluğumuzda belki biraz ihmal edilmiş olabilir ama geriye gidiş yoktur. İnsan kaynağını daha da etkin hale getirmemiz gerekiyor. Kazaların büyük çoğunluğu insan kusurundan kaynaklanıyor. İnsana yapacağımız yatırımın sonucu yıllarla sınırlı değildir. Nesilden nesile devam eder gider.  Bu bizim krizimiz değil. Bunu biliyoruz. Bu alanda yapacağımız yatırımlar bugünün ihtiyacı değil. Geleceğe yapılan yatırımlardır. Denizcilikle ilgili tüm olumsuz şartlara rağmen Türkiye uluslararası denizcilik camiasında etkinliğini git gide arttırıyor.  Dünyanın yükünü taşıyan 30 ülkeden 13’üncüsü Türkiye’dir. Tüm sorunlar da takibimizdedir. Güçlü bir siyasi iradenin güçlü bir hükümetten geçtiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Dolar yüzde 30’un üzerinde değer kazandı. Ülke genelinde bunun ne anlama geldiğini düşünün” ifadelerini kullandı.
 
İZMİR BİZE NE DESTEK VERİRSE 10 KATI DÖNER
İzmir için yapılan projelerden bahseden Yıldırım İZBAN örneği verirken yerel ve merkezi iktidarın çatışma algısının arkasına sığınılmaması gerektiğini vurguladı. Önemli olanın İzmir’den seçilmek olmadığını belirten Yıldırım, “Mesele memleket meselesidir” dedi. İzmir’in verdiği desteğin 10 katını vereceklerini de söyleyen Yıldırım, “Türkiye’nin iç hatlarını İzmir’e boşuna yapmadık. Yeni fuar alanına öncekinden az katılım olmuş. Bu şehrin potansiyeli, imkanları daha fazla. Yerel yönetim, merkezi yönetim çekişmesi algısının bir faydası yok. İZBAN’da bu parti demedim inisiyatif aldım şehre kazandırdım. Bundan böyle de şehri ilgilendiren her konuyu arkadaşlarımla beraber Ankara’da bizzat takip edeceğim. Bu mazereti ortadan kaldıracağız. Bunun arkasına da kimse sığınmasın. El birliğiyle bu şehir bir yerlere götürelim. İzmir Türkiye’ye lazım… İzmirsiz Türkiye eksik olur. İzmir beni seçer seçmez ama mesele memleket meselesidir. Güçlü iktidara sahip olmazsak kısa örnek Türkiye’nin nelerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İzmir bize ne kadar güç verirse on katı İzmir’e geri döner” diye konuştu. 


 
7 HAZİRAN’IN VERDİĞİ MESAJI ALDIK
Yıldırım seçim sonrasında mutlaka tek partinin iktidar olması gerektiğini belirtti. Geçmiş dönemde hatalarının olmuş olabileceğini ifade eden Yıldırım 7 Haziran seçimlerinde verilen mesajı aldıklarını da sözlerine ekledi Yıldırım, “Bizim illa biz iktidar olalım gibi bir bencilliğimiz ve derdimiz yok. Ama iktidar olması lazım… Kim yakınsa onu yapın. Karar veren bir iktidar olması lazım. Siz iş adamısınız. Bir saat geç karar verdiğiniz zaman ne olacağını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Karar iradeyle verilir. O da milletin verdiği güçle olur. Gönlünüzde farklı partiler vardır bundan doğal bir şey yok. Bunu anlıyor ve saygıyla karşılıyorum. Ama geldiğimiz nokta memleket meselesidir. Hatalarımız mutlaka olmuştur ama hatalarımızdan ders almasını da biliriz. 7 Haziran’ın verdiğini mesajı da iyi aldık. Nerede yanlış yaptığımızın muhasebesini yaptık. 78 milyonu kucaklayacak şekilde ülkeyi yönetmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ÇOK ŞÜKÜR BAKANIMIZ TEKRAR ADAY OLDU
DTO Meclis Başkanı Geza Dologh ise konuşmasında, “Sayın bakanımız yine çok şükür aday oldu. Geçen sefer de aday olmasını istiyorduk ama parti içindeki durumdan dolayı olamamıştı. Sonrasında Türkiye için hayırlı olmayan bir anlaşmazlık bizim için hayırlı oldu ve tekrar aday oldu. Kendisi çok çalışkan bir bakanımız olduğu için bize zaman ayırabilecek” dedi.

 
Çocuk gelin düğününe 'nişan' savunması
 
6'ncı kattan ölüme atladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mb 29 Eylül 2015 Salı 19:37

İzmir'imin Bakanı izmirimizi büyük köy olmaktan siz ve akparti kurtaracak yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      13      6  
Tek başına is başına 29 Eylül 2015 Salı 18:56

Sayın Bakanımız Binali bey izmiri çok seviyor Güzel İzmirliler de kendisini seviyor ilgi alaka bunu çok iyi anlatiyor. Millet vekili Adayı Mahmut Atilla KAYA ve diğerleri Güzel İZMİR için bir şanstır herşey Güzel İZMİR için dir.

Yorumu oyla      13      6  
Mehmet Emin Yıldız 29 Eylül 2015 Salı 18:22

Sayın bakanımız kemeraltı esnafı olarak daima sizinleyiz ve her zaman size inanıyoruz.... Durmak yok yola devam.... Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah....

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: Çocuklarımız huzur ve barış içinde yaşayacak
1 Kasım seçim çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir milletvekili adayı ...
Erdoğan: Yerli ve milli kimlik nedir açıklıyorum…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’daki mitingimizde yerli olmanın, milli ...
Yıldırım’dan o iddialara foto-yanıt: Hesap vereceksiniz!
Binali Yıldırım, Torbalı temasları sırasında Atatürk’ün fotoğrafının AK ...
 
AK Parti’de Hotar da sahaya çıktı: Muhalefete bombardıman!
Kente hafta sonu gelen ve medya temsilcileriyle buluşmasında gündeme damga ...
CHP’nin 1 Kasım vaatleri: Öğrenciye af, öğretmenlere…
CHP'nin yeni seçim beyannamesinde ekonomik vaat yelpazesi genişliyor. ...
CHP İzmir’de önemli buluşma: Adaylar ilk kez bir arada
İl Başkanlığında düzenlenen programda partiyi 1 Kasım’da sandıkta temsil ...
 
4 partinin yeni sloganları: 7 Haziran’dan bu yana ne değişti?
Türkiye 5 ay arayla ikinci kez sandık başına gitmeye hazırlanırken, haziranda ...
Karataş'tan AK Parti ve CHP'ye 'seçim' çağrısı
MHP İl Başkanı yazılı bir açıklama yaparak, "Gelin, İzmir’in yaşama alışkanlıklarına ...
Demirtaş: PKK'yla rakip de ortak da değiliz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP, PKK’nın yasal kolu mu” ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva