HABERLER>SAĞLIK
13 Ağustos 2017 Pazar - 14:57

Yeterince su içmemek şişmanlatıyor!

Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, suyun insan vücudu için önemine dikkat çekerek, yeterince su içmemenin de şişmanlamaya yol açtığını söyledi.

Yeterince su içmemek şişmanlatıyor!

Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, suyun insan vücudu için önemine dikkat çekerek, yeterince su içmemenin de şişmanlamaya yol açtığını söyledi.

Altınyunus Otel'de, 'Alkali Beslenerek Mutlu Olduğunuz Kiloya Ulaşmak' konulu bir söyleşi yapan Gül Kaynak, alkali beslenmede suyun önemine vurgu yaptı. Kaynak, şöyle dedi:

"Yeterince su içmezsek şişmanlarız. Bu kadar basit. Hafif susuzluk bile metabolizmamızı yüzde 3 oranında yavaşlatır. Vücudumuzun susuzluk işaretlerine gözümüz o kadar kapalıdır ki, susadığımızda acıktığımızı zannedip hemen ağzımıza yiyecek bir şeyler atarız. Yani, yeterince su içmezsek, gereğinden fazla yeriz. Ayrıca yeterince su almazsak, vücut elindeki suyu tutar, kendimizi şişmiş ve rahatsız hissederiz, ayrıca olduğumuzdan daha kilolu görünürüz. Vücudumuzdaki ödemi atmanın en kolay yolu daha fazla su içmektir."
 

"ALKALİ YİYECEK VE İÇECEKLER YÜZDE 75 ORANINDA TÜKETİLMELİ"
Sağlıklı beslenme için asidik yiyeceklerin yüzde 25, alkali yiyeceklerin ise yüzde 75 oranında tüketilmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kaynak, tüm et çeşitleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, ekmek, makarna, beyaz undan ve buğdaydan yapılmış tüm işlenmiş yiyecekler, beyaz şeker, ketçap, mayonez, kahve, siyah çay, alkol ve hazır meyve sularının asidik yiyecek ve içecekler olduğunu söyledi. Asidik yiyecek ve içeceklerin tüketiminin yüzde 25'i geçmemesi gerektiğinin altını çizen Gül Kaynak, çiğ yeşil yapraklı sebzeler, baklagil ve tahılların filizleri, buğday, arpa gibi bütün filizlendirilmiş çimler, yeşil sebzelerin suyu, limon, satsuma, greyfurt, karpuz, çiğ ve suda bekletilmiş badem, avokado ve tüm yemeklik otların yüksek alkali içeren yiyecek ve içecekler olduğunu belirterek sağlıklı beslenme için yüzde 75 oranında tüketilmesinin önemine dikkat çekti.

"MEYVELER ÇOK ŞEKER İÇERİR"
Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, meyvelerin her ne kadar vitamin, mineral ve lif açısından çok zengin olsalar da, aynı zamanda çok şeker içerdiğini söyledi. Kaynak, meyvelerden alınan tüm vitamin ve minerallerin sebzelerden de alınabileceğini ifade etti. Kaynak, limon, satsuma, greyfurt gibi turunçgiller cinsinden meyvelerin tüketilmeden önce asidik pH değerine sahip olsalar da yendiğinde vücutta alkali etkisi yaptığına dikkat çekti.

"DUYGULAR DA ALKALİ YA DA ASİDİK ETKİ YAPAR"
Yiyecek ve içecekler kadar duyguların da asidik ya da alkalik etkiler yarattığını da anlatan Kaynak, kıskançlık, nefret, korku, öfke, stres, yorgunluk, uykusuzluk, hareketsizlik, sigara, uzun süre televizyon veya bilgisayar başında kalmak ve susuzluğun asidik etkiler yaptığını söyledi. Kaynak, iyi yüreklilik, sevgi, minnet, mutluluk, kahkaha, dinlenme, egzersiz, pozitif düşünce, derin nefes alma, meditasyon ve yeterli alkali su içmenin alkali duygular ve aktiviteler olduğunu anlattı. Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak'ın söyleşisinin ardından, katılımcılara, Altıyunus Otel görevlilerince hazırlanan karışık sebze suyu ikram edildi.(DHA)

 
Karşıyaka'da Harun'a tam not
 
Büyükşehir 200 tonluk yükten kurtuldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Ağustos 2017 Pazar 15:40

Günde 45 dakika yürüyüş , 2-2,5 litre arası "su" ( çay, kahve , ayran ... değil ) , sağlıklı beslenme ( protein , sağlıklı karbonhidrat, yağ ) , alkol ve sigaradan uzak bir yaşam yaşayan insan ideal kilosunda kalır. Sabah kalkıp börek, çörek yiyip sağlıklı kalınmaz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de liseli gençten yardım çığlığı: Okumak istiyorum!
İzmir'de beynindeki tümör nedeniyle 5 ay önce ameliyat olan 17 yaşındaki ...
İzmir'de sendikadan sosyal medya yorumlarına tepki
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, basın açıklaması yapan Sağlık Sen İzmir 2 ...
Hastane bahçesinde Kızılay'a bağış
İzmir'in Menemen İlçesi'nde, Menemen Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen ...
 
İzmir'de doktorlar dava açtı, nöbet ücretlerini aldı
Türk Sağlık Sen Üniversite Şubesi tarafından açılan davada üst mahkeme, ...
Kalbi duran İzmirli antrenöre hayat kurtaran müdahale
İzmir'de kalbi duran 58 yaşındaki eski antrenör Türkay Sayılıev, Buca ...
O iş kolları kanser saçıyor: İzmir rakamları korkuttu!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Meslek Hastalıkları Bilim Dalı ...
 
DEÜ Onkoloji Enstitüsü, yurtdışında ülkeyi temsil ediyor
Kanser alanında uzmanlaşmış bilim insanı yetiştiren Türkiye'deki yetkili ...
Kök hücre bağışçı sayısı çeyrek milyona yaklaştı
Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla Türkiye ...
İzmirli tamirci kilo aldığını sandı: Bakın ne çıktı!
İzmir'de son zamanlarda vücudundaki şişliği "kilo" zanneden 41 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva