HABERLER>MAGAZİN
7 Aralık 2017 Perşembe - 08:34

Yeşilçam’ın ustalarına boş salon şoku

Hatay'da bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Antakya Film Festivali'nin Onur Ödülü sahipleri Nuri Alço, Selda Alkor ve Tuğrul Meteer, ödüllerini boş salonda aldı. Yeşilçam’ın usta isimleri, ödüllerini alırken boş salondan ötürü duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Yeşilçam’ın ustalarına boş salon şoku

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ansam Kültür Derneği-Fotofilm Sanat Merkezi’nin birlikte organize ettiği 5'nci Uluslararası Antakya Film Festivali'nin açılışı, Hatay Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Festivalin açılış töreninde Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Selda Alkor ile Tuğrul Meteer'e onur ödülü verildi. Törene Hatay protokolünden Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı.

BOŞ SALONU GÖRÜNCE ÜZÜLDÜLER
Yaklaşık 500 kişilik olan Hatay Kültür Merkezi'ndeki törene yaklaşık 50 kişinin katılması, Yeşilçam'ın usta isimlerini üzdü. Festivalde yaşam boyu onur ödülüne layık görülen usta oyuncu Selda Alkor, festivalin yeterince tanıtımının yapılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Törene gelmeyenlerin güzel bir geceyi kaçırdığını söyleyen Alkor, "Sayın Valim ve yetkili olan herkesten önümüzdeki sene, bu güzel kentin festivalini memleketin en ücra köşesine kadar duyurulmasını istiyorum. Neden bu güzel olayın, bu sanatsal işin içinde olmasınlar, neden gelmesinler, niye gelip filmleri seyretmesinler? Belki bir defa kendileriyle karşılaşacağız. Niye burada olmasınlar? Ben şahsen çok üzüldüm. Keşke herkes duyabilseydi. Zaten duysalardı buralar tıklım tıklım olurdu. Bizim isimlerimizi duyanlar zaten koşarak gelirdi'' diye konuştu.

ALÇO: BELEDİYE BAŞKANI'NIN DAHİ HABERİ YOK
Yaşam boyu onur ödülü alan bir başka usta isim Nuri Alço ise, törene katılımın az olmasının yeterince tanıtım yapılamamasından kaynaklandığını söyledi. Hatay'ın sinema ve sinema sanatçısını çok seven bir halkının olduğunu aktaran Alço, şöyle devam etti:

"Ama ne yazık ki reklamların yapılmaması, afişlerin görünmemesi. Kimsenin böyle bir festivalden haberi yok. Belediye başkanının dahi haberi yok. Olsa kendisi de muhakkak burada olurdu. Sadece ön sıra var, zaten bizim İstanbul'dan gelen grup. Onun dışında çok az kişi var. Çok üzücü bir olay. Türk Sineması’na verilen değer böyle değildi. Burada seneye çok görkemli, böyle Antalya, Adana gibi çok büyük bir festivali halka hediye edeceğimizin şimdiden sözünü aldık yetkililerden. Böyle sinema sanatçılarına böyle bir halk yakışmıyor, dolduramadık tek sırayı bile. Ama gelmiş olduk, böyle olsun bu seferlik, inşallah devamı olmaz. Diğer gelecek arkadaşlar buradan mutlu ve memnun ayrılırlar. Çünkü bu kadar yol geliyorsak biz sanatçılara verilen değer daha başka olmalı diye düşünüyorum. Böyle konuştuğum için de özür diliyorum. Hepinize de bu olaydan dolayı teşekkür ediyorum.''

 
Bozdağ'dan 'bedelli askerlik' sorusuna yanıt
 
Kışlada cinayet! Miğferle dayak öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ebru Gündeş'in yılbaşı gecesi ne kadar alacağı belli oldu!
Bir çok ünlü isim 2018'e sahnede girecek. Yıl boyunca şarkıları ile kulüp ...
Şener Şen şikayetçi oldu
Yavuz Turgul’un yönettiği “Yol Ayrımı” filmi ile 7 yıl aradan sonra seyirciyle ...
Acun Ilıcalı'dan SMS açıklaması
Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Survivor' isimli yarışmada geçtiğimiz ...
 
Seda Sayan’ın sürpriz platonik aşkı
7 kez evlenen Seda Sayan, Murat Karabova ile olan ilişkisini bitirdikten ...
Burak'tan Fahriye'ye bir jest daha
Bir giyim markasıyla 2.5 milyon TL’ye anlaşan Burak Özçivit, Fahriye Evcen’in ...
Swissotel'de çocuklar yararına panayır
Swissôtel Büyük Efes, 2018’de sevdiklerini özel hediyelerle mutlu etmek ...
 
Mustafa Sandal boşanıyor mu?
Mustafa Sandal ve Emina Sandal'ın evlilikleri çatırdamaya başladı. İkilinin ...
Ebru Gündeş, Zarrab ile ilgili kararını verdi
2010 yılında Reza Zarrab'la evlenen Ebru Gündeş'in boşanma kararı aldığı öğrenildi.
Kıvanç'tan Tanem'e destek
Köpekleri Django ve Pamuk komşuları tarafından katledilen Tanem Sivar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva