HABERLER>SAĞLIK
28 Nisan 2020 Salı - 15:46

Yeni çocuk hastalığında korona bağlantısı endişesi

İngiltere ve İtalya'da küçük yaştaki çocuklarda görülen yeni tür ateşli enflamasyon hastalığı yetkilileri harekete geçirdi. Vaka sayısındaki artışın koronavirüsle olası bağlantısı araştırılıyor.

Yeni çocuk hastalığında korona bağlantısı endişesi

İtalyan ve İngiliz doktorların çocuklarda görülen ateşli enflamasyon ile yeni tip koronavirüs arasında bağlantı olabileceği endişesini dile getirmesinin ardından, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ve İçişleri Bakan Yardımcısı Victoria Atkins de hastalığa ilişkin uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, Birleşik Krallık’ta sağlık sorunları olmayan bazı çocukların nadir görülen ateşli bir hastalık sonucu hayatını kaybettiğini, bilim insanlarının bu hastalık ile COVID-19 arasında bağlantı bulunduğunu düşündüğünü söyledi.

LBC Radyosu'na konuşan Sağlık Bakanı, “Bu yeni hastalığa koronavirüs ve COVID-19'un neden olabileceğini düşünüyoruz, yüzde yüz emin değiliz, çünkü bazılarının test sonucu pozitif çıkmamıştı, bu nedenle şimdi konuyu araştırıyoruz, ama bu durumdan endişe de ediyoruz” dedi. Hancock, “Çok nadir ve vaka sayısının az olmasına rağmen önemli” olduğunu da sözlerine ekledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Victoria Atkins de Sky News televizyonuna yaptığı açıklamada, ebeveynlerin bebeklerde görülen ateşli hastalığa ilişkin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Atkins, "Bu, virüsün ne kadar hızla hareket ettiğini ve etkisinin daha önce görülmemiş türde olduğunu gösteriyor” dedi. Atkins, vaka sayısının az olmasına rağmen durumun dikkatle takip edildiğini kaydetti.

UZMANLAR ARADAKİ BAĞLANTIYI İNCELİYOR
İngiliz ve İtalyan uzmanlar, koronavirüs salgını ile hastaneye yüksek ateş ve şişmiş damarlar ile başvuran bazı bebek ve çocuklarda görülen ateşli enfeksiyon arasındaki muhtemel bağlantıyı araştırıyor. Belirtilerin özellikle Asya'da görülen Kawasaki hastalığınının semptomlarına benzediği belirtiliyor. 5 yaş altı çocuklarda görülen Kawasaki hastalığının, ateş, ciltte kızarıklık, bazı bezlerin şişmesi ve nadir durumlarda kalp damarlarının şişmesi gibi belirtileri bulunuyor.

İngiltere Sağlık Hizmetleri Tıbbi Direktörü Stephan Powis, Pazartesi günü koronavirüs ile ilgili bilgilendirme toplantısında, Kawasaki hastalığına benzeyen belirtiler gösteren bazı vakaların bulunduğunu belirtti. Ancak Powis, bu hastalığın koronavirüs ile bağlantısı bulunduğunu söylemek için henüz erken olduğunu da vurguladı. Powis, yine de bu belirtilerle hastanelere başvuran çocuklara ilişkin raporları istediklerini de sözlerine ekledi.

İTALYA'DA 20'NİN ÜZERİNDE VAKA
Salgının etkili olduğu bölgelerden olan Kuzey İtalya’da görev yapan hekimler de Kawasaki hastalığına benzeyen belirtiler gösteren 9 yaş altı çocuklar arasında vaka sayısının alışılagelmişin üzerinde olduğunu bildirdi.

İtalya’nın kuzeyindeki Bergamo’da bir hastanede çocuk kardiyolojisi doktoru olarak görev yapan Matteo Ciuffreda, geçen ay damar enflamasyonu tanısı konan 20’den fazla vaka ile karşılaştıklarını, bunun bir yıl içinde beklenen vaka sayısından altı kat fazla olduğunu söyledi. Giovanni XXIII Hastenesi'nde görevli hekim Ciuffreda, bu belirtileri gösteren çocukların sadece birkaçının koronavirüs testinin pozitif çıktığını kaydetti. Ciuffrede, Madrid ve Lizbon’da çalışan çocuk kardiyologlarının da benzer vakalarla karşılaştığını aktardı. (DW Türkçe)

 
MSB: 11 terörist etkisiz hale getirildi
 
Eşinin testi pozitif çıkan Başkan Arda’dan teşekkür: İyi dileklerinizle moral bulduk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni umut: Erkek hastalara kadınlık hormonu!
Dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle hastalanan ...
Kadınlar virüse neden daha dayanıklı?
Kadınların corona virüse karşı erkeklere göre daha dayanıklı olmasında ...
Plazma tedavisinde ilk hasta iyileşti!
Plazma tedavisinin ilk kez uygulandığı hasta Malatya'daki Turgut Özal ...
 
'Covid-19' tanı laboratuvarı sayısı 114'e çıktı
Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 44 ilde 73 olan 'Covid-19' tanı laboratuvarı ...
EÜ Hastanesi'nde koronavirüsten ölen hasta sayısı belli oldu
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, şimdiye kadar 1601 hastanın ...
Uzmanından iftar ve sahurda beslenme önerileri
Doç. Dr. Eskici, "İftardan sahura kadar olan zaman aralığında bol sıvı ...
 
Koronavirüste bitkisel ilaçlara talep artıyor!
Madagaskarlı bilim insanlarının geliştirdiği bağışıklığı güçlendirici ...
Güneş, Koronavirüs salgınını yavaşlatabilir mi?
Yeni bir çalışmada ultraviyole ışınların virüsün yayılmasını tamamen önleyemese ...
Bilim Kurulu Üyesi: En ümit var olan İmmün plazma
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva