HABERLER>İŞ DÜNYASI
24 Nisan 2019 Çarşamba - 21:04

Yeni başkanlardan İZTO'ya iş birliği sözü

İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis toplantısı 31 Mart seçimlerinin ardından belediye başkanlığı görevine getirilen eski meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bornova ve Urla'da belediye başkanı seçilen eski meclis üyelerinden Mustafa İduğ ve İbrahim Burak Oğuz, görev süreleri boyunca kurumlar arasındaki iş birliğini artıracaklarının sözünü verdi.

Yeni başkanlardan İZTO ya iş birliği sözü

İZTO Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısına geçmiş dönem meclis üyesi olan, Bornova Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İduğ ile geçmiş dönem komite üyesi Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz katıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, meclis toplantısında yaptığı konuşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak başladı. Toplumsal kucaklaşmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Özgener, Türkiye'yi anlatan en iyi kelimelerden birinin dinamizm olduğunu dile getirdi. Gençliğin, kadınların, iş insanlarının, üretimin ve çalışanların dinamizminin gündemi fırsatlara ve kazanca çevirdiğini söyleyen Özgener, "Geçtiğimiz ayın başında normalden daha uzayan bir seçim süreci yaşadık. İzmir de seçimini yaptı. Yeni Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile İzmir Ticaret Odası olarak birlikte çalışmaktan, projeler ve eserler ortaya koymak için mutluluk duyacağız. Seçimle ilgili itirazlar ve tartışmalar sürüyor olsa da gelecek 4,5 yıl halkımızın görev verdiği insanlar çalışmalarını sürdürecek. Son yıllarda çok sık yaşadığımız seçimlerin ardından bu geniş süreyi gündeme alamadığımız bazı sorunlara odaklanarak geçirmenin doğru olacağı görüşündeyiz. Özellikle ekonomide adımları atılan yapısal reformların hızlı bir şekilde uygulamaya geçmesi ve olumlu sonuçlarını vermesi en büyük beklentimiz" dedi. 10 Nisan'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Paketi'nin iş insanları için önemli olduğunu belirten Mahmut Özgener, eğitim, tarım ve özellikle turizm konularında yakın gelecekte ciddi atılımlar yapılacak olmasının memnuniyetini yaşadıklarını kaydetti.

İDUĞ: BURASI BENİM YUVAM
Bornova Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İduğ, İZTO meclisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek görev süresi boyunca kurumlar arasındaki iş birliğine önem vereceğini dile getirdi. İduğ şöyle konuştu:

"Bana çok büyük enerji verdiniz. İzmir'de barış var. Mahmut Başkanın seçildiği günden itibaren kurumlar arasında iş birliği başladı. Birlikte iş yapma ustalığı bu dönemde başladı. Kurumların aynı dili konuşması büyük bir sinerji. İzmir Ekonomi Üniversitesi önümüzdeki 5 yıl içinde diploma fabrikası değil de istihdam fabrikası olacak. Burası benim yuvam. Bizim beslenme alanımız İZTO'dur. Burası önemli bir parlamentodur. Gerek Ekonomi Üniversitesi gerek buradan hiçbir zaman ayrılmayacağım."

URLA'DA ULAŞIM VE OTOPARK
İZTO'da komite ve meclis üyeliği görevlerinde bulunan Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz da Urla'nın son yıllarda parlayan yıldız haline geldiğini söyledi. İlçenin gelecekte daha da önemli bir yere sahip olacağını belirten Oğuz, "Kalkınmanın yerelde başlayacağına inanıyorum. Ekonominin gelişmesi için iş birliklerinin önünü açmalıyız. Urla'nın kalkınması ve geleceğe taşınması için çalışacağız. Hepinizi 26- 27 ve 28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Enginar Festivali'ne davet ediyorum" dedi. Bir meclis üyesinin Urla'da trafiği rahatlatmak için yapacağı çalışmaları sorması üzerine konuşmasına devam eden Oğuz, ilçeye talebin artmasıyla nüfus yoğunluğunun da arttığını belirterek "Urla'da eksikler var. Otopark ve ulaşımla ilgili eksikleri biliyorum. İskele pazar yerinde yoğunlaşma var. İtirazlar yüzünden 12 günlük bir gecikmeyle göreve başladım. Festivalin ardından pazartesi konuyla ilgili çalışmalara başlayacağım. Alternatif yol çalışmaları ve otopark projelerini hızlıca hayata geçireceğiz" diye konuştu. Oğuz son olarak Urla İskelesi'nde uygulanabilecek marina projesi ile ilgili şunları söyledi:

"Balıkçı barınağını genişletemiyoruz. Çünkü doğal SİT alanı. Bununla birlikte Çeşmealtı'nda 'yap-işlet-devret' modeliyle hayata geçirilebilecek bir alan var. Gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişime geçerek konuyla ilgili detaylı bir inceleme yapacağız."(DHA)

 
Gençlerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı!
 
Uruguay 'Tosun'un mallarına el koydu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gelincik 25 Nisan 2019 Perşembe 03:07

bir yakınım burada güvenlik görevlisi. yazık çocukları taşeron olarak çalıştırıp kuru asgari ücret veriyorlar. ticaret odası için 15-20 kişiye kadro vermek nekadar zor olabilirki? sonuçta devlet memuru almıyorsunuz. söyledikelrine göre 15 senelik taşeron olarak çalışan güvenlik personelleri mevcut. şunlara baksanız izmirin en zengin isnaları bunlar!!

Yorumu oyla      6      5  
sezarın hakkı sezara 25 Nisan 2019 Perşembe 02:55

İZTO ne yanar döner bir kurumdur yahu. seçim öncesi akp li vekil,bakan ve belediye başkanı adayları buradan çıkmıyordu. hatta mahmut atilla kaya sürekli Mahmut beyin yanındaydı. şimdi kimse ugramıyor. işler ters dönüpte büyük fark gelince CHP li belediye başkanları meclis toplantılarına çagrılır oldu. pes vallahi reisten hızlı dönüyorlar.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş insanlarının koltuklarına çocuklar oturdu
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Kamu bankaları için Hazine Bakanlığı'ndan yeni hamle
Kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi için 3,3 milyar ...
Egeli sanayicilerden çağrı: Bu son olsun!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ...
 
Elektronik ticaret 3 ayda yüzde 64 büyüdü
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi, ...
Diyarbakır’da Torbalı rüzgarı
Torbalı Ticaret Odası’na bağlı işinsanlarından oluşan heyet; Şanlıurfa ...
Zeytin ve zeytinyağı ihracat şampiyonlarına ödül
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin (EZZİB) 2018 yılı olağan ...
 
Hem Mardin hem Torbalı kazansın
Şanlıurfa’dan sonra Mardin’e geçen Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetinin ...
Torbalı Ticaret Odası'ndan Şanlıurfa ziyareti
Güneydoğu’ya çıkarma yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetini karşılayan ...
Egeli ihracatçılardan Çin timi!
Türkiye’nin en fazla dış ticaret açığı verdiği iki ülkeden biri olan Çin’e ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva