HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2020 Pazartesi - 09:27

Yazlıkçılardan akın: Virüsten korkan İzmir'e!

Türkiye'de koronavirüs vakasının görülmesinin ardından, okulların tatil edilmesiyle birlikte, tatil beldelerinde yoğunluk arttı. Büyük şehirlerden Çeşme, Urla ve Seferihisar’daki tatil beldelerine gelen yazlıkçılar, yaz gelmeden evlerini açtı.

Yazlıkçılardan akın: Virüsten korkan İzmir e!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüs (Kovid-19) vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından, okulların da tatil edilmesiyle birlikte tatil beldelerinde yoğunluk yaşandı. İzimr’de yazlıkçılar, sezon başlamadan yazlık evlerini açtı, Çeşme, Urla ve Seferihisar’da yoğunluk oluştu.

Çeşme Alaçatı'da dondurmacılık yapan Ahmet Bağcı vatandaşların bölgeyi tercih ettiğini belirterek, "Burası yarımada olduğu için önü tamamen açık ve dolayısıyla havası da oldukça temiz. Burada huzur var. Özellikle hafta sonları çok kalabalıklaşıyor ve yavaş yavaş kalabalığın arttığını gözlemliyoruz. İzmir, İstanbul gibi bölgelerden gelenler var. Koronavirüs konusunda temkinliler. Gelen vatandaşlarımız yazlıklarını açmış vaziyette. Evlerinde huzurlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar" dedi.



'KORKUDAN GELDİLER'
Alaçatı Mahallesi'nde kuş yemi satışı yapan Mehmet Beşir, "Hafta sonu aşırı derecede kalabalıktı. Herkeste bir korku var. Koronavirüsten korkuyorlar. Dezenfekte edici maddeleri kullanırsak kolay kolay virüs buraya uğramaz. İstanbul'dan, Bursa'dan, İzmir'den birçok kişi Çeşme'ye geldi. Birçoğu da koronaviristen korkup, buraya geldi" diye konuştu.

İstanbul'da yaşayan ve Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'ndeki yazlığına gelen Metin Baş ise "İstanbul'dan geldik. Burada bu tarz virüslerin bulunmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Koronavirüsün tüm dünyayı etkilediğini söyleyen ve İstanbul'dan Alaçatı'daki yazlığına gelen Dilek Baş, "Türkiye genelinde koronavirüs konuşuluyor. Umarım hafif olarak atlatırız. Özel anaokulum var ve velilerde ciddi bir panik olduğunu gözlemledim. Hepsi çocuklarını çekmiş durumdalar. Bir kurum sahibi olarak öğretmenlerimi, kurumumu düşünüyorum. Ekonomik anlamda inanılmaz bir yıpranma yaşayacağız. Umarım sağlıklı ve hafif atlatarak geçiririz" dedi.



'AÇIK HAVADA YAYILMADIĞINI DUYDUK'
Koronavirüs endişesiyle Çeşme'ye gelen Güner Gedik de, "Virüsün açık havada yayılmadığını duyduğumuz için soluğu burada aldık. Virüs sebebiyle endişeleniyoruz. Kalabalık ortamlara girmiyoruz. Ellerimizi yıkıyoruz, dezenfektan kullanıyoruz. Evden çıkmıyoruz, çıkacağımız zaman da açık havayı tercih ediyoruz" diye konuştu.

Kalabalıktan uzak durmaya çalıştığını söyleyen Ayşecik Gedik ise şunları söyledi:

"Bugün açık hava olduğu için Çeşme'ye geldik. Şu an burası daha az kalabalık. Çok fazla endişeleniyoruz. Dış ülkelerde gördüğümüz manzaralar bizi ürkütüyor. Kendimizce önlem almaya çalışıyoruz. Evin içini daha fazla dezenfekte ediyoruz" dedi. (DHA)

 
Manisa'da dehşet! Cinayetin arkasından intikam çıktı
 
İzmir'in turizm raporu ve destek çağrısı: Bu yaz kolay geçmez!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emel yılmaz 17 Mart 2020 Salı 18:12

Olayı tatil olarak görüyor milletimiz,corona virüsüne karşı suya sabuna dokun kurallara uy duyarsız kalma..evde kalman gerekiyorsa sağlığımız icin seferberlikte evinde kal.Korkma evde kalmak ile birşey olmaz..

Yorumu oyla      2      3  
Ayşegül 17 Mart 2020 Salı 01:40

Olgu sayısı 47 kişi gün itibariyle, durum çok dikkat edilmesi gereken boyutlarda. Dikkat edilmediği taktirde Üstel (eksponansiyel) artış gösteriyor. Gün gün sayılar 1, 5, 12, 47 dizisi artışın boyutlarının düşük de olsa eksponansiyel olduğunu gösteriyor (bunlar tespit edilebilenler, tespit edelemeyenlerle devasa bir boyut). Virüs değil korkunç olan, insanların vurdumduymaz ve bencil olmaları korkunç. Devlet ne kadar önlem alırsa alsın, bizler devlete ve kendimize yardım etme niyetinde olmazsak hepimizin ailesinden birer ikişer kişinin canı yanacaktır. #corona

Yorumu oyla      2      3  
Adnan bugday 16 Mart 2020 Pazartesi 22:43

Çok lâzımdı herkes evinde kalsa

Yorumu oyla      2      3  
deli bekir 16 Mart 2020 Pazartesi 19:51

yapmayı8n. toplu alanlardan uzak durun. italya gibi olmak istiyorsunuz. yazlığınıza gidiyorsanız yazlıkta kalın. kafelere,parklara dolmayın...

Yorumu oyla      3      3  
Ercan 16 Mart 2020 Pazartesi 14:32

Tam akdeniz toplumu.iğne kendine batıncaya kadar,sonrası malum

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da dehşet! Cinayetin arkasından intikam çıktı
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Caner Güney (31), cinayete kurban giden ...
Dikili açıklarında can pazarı!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında motoru arızalanan botta yardım isteyen 9 sığınmacı kurtarıldı.
Mehmet KARABEL yazdı... Gel de ‘koronayak’ olma!
Mehmet KARABEL yazdı... Gel de ‘koronayak’ olma!
 
Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem
Depremin merkez üssünün, Muğla'nın Datça ilçesine 175 kilometre mesafede olduğu açıklandı.
Çıray ile Kınık arasında “Koronavirüs” polemiği
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ile Kızılay Genel Başkanı ...
Bakanlıktan flaş karar: Yarın saat 10.00'dan itibaren...
İçişleri Bakanlığı: Koronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, ...
 
İzmir'de iş yerinde silahlı saldırı: 1 ölü
İzmir'in Bayraklı ilçesinde iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ...
Çankaya Köşkü'nde corona virüs toplantısı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında, yeni tip corona ...
İdlib'de ilk ortak devriye gerçekleştirildi!
Türkiye ve Rusya, İdlib ateşkes mutabakatının ardından M4 karayolunda ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva