HABERLER>EKONOMİ
3 Aralık 2016 Cumartesi - 18:18

Yaşar Grubu’ndan Turgutlu’da 50 milyonluk ‘yem’ yatırımı

Manisa’nın Turgutlu ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde, Yaşar Holding bünyesinde 33 yıldır faaliyet gösteren Çamlı Yem Besicilik firması tarafından kurulacak yem fabrikasının temeli atıldı.

Yaşar Grubu’ndan Turgutlu’da 50 milyonluk ‘yem’ yatırımı

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 milyon TL'lik yatırım ile kurulacak yem fabrikasının temel atma törenine Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Tarım Hayvancılık ve Balıkçılık Grup Başkanı Hasan Girenes, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Yaşar Holding'in diğer üst düzey yöneticileri ve sektörün temsilcileri katıldı. Hayata geçirecekleri yeni yatırımdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, "Dünya ve Türkiye ekonomisinin değişkenlik içinde olduğu bu dönemde, Yaşar Topluluğu olarak Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Yatırımı tamamlandığında 50 milyon TL'yi bulacak olan Çamlı Yem Turgutlu Fabrikası'nda büyükbaş yemi ve kanatlı yemleri üreteceğiz. Yaşar Topluluğu olarak, bölgemizin ve ülkemizin çiftçisiyle, süt üreticisiyle, besicisiyle bir bütünüz. Amacımız, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüketici ve müşterilerimize en iyi ürünleri sunabilmektir. 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedeflediğimiz yeni, modern ve verimli fabrikamızla ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkı artarak devam edecek" diye konuştu.

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise "Yaşar Topluluğu olarak dünya için stratejik öneme sahip olan tarım ve gıda, su ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın gelişimi için çalışıyoruz. Bu gelişim için en temel şey yem sektöründe yapılan iyileştirme ve gelişmelerdir. Çamlı Yem'in yeni fabrikasında modern alt-yapı yatırımları ile ülkemiz hayvancılığına değer katacağız" dedi.

"YILDA 350 BİN TON YEM ÜRETECEK"
Yaşar Holding Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Başkan Yardımcısı Hasan Girenes de "2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Çamlı Yem Turgutlu Fabrikası'nın, 57 bin metrekare arazi içinde yaklaşık 19 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Tam kapasiteye ulaştığında yılda 350 bin ton büyükbaş ve kanatlı yem üretimi gerçekleştireceğiz. Fabrikamızda süt yemleri, besi yemleri, keçi ve koyun yemleri, kuzu-buzağı yemleri, hindi yemleri, yumurtacı tavuk yemleri, etlik piliç yemleri, flake ve müsli yemleri ile tam yağlı soya üretimi yapılacak. Dikey ve modern sistemde üretim yapacak olan fabrikamız, enerji verimliliği yüksek ekipman kullanımı ve işletme verimliliğini arttıran fabrika otomasyon sistemleri ile yüzde 15 daha düşük enerji tüketimi sağlayacak. Akıllı tesis özelliklerini taşıyan fabrikamız, son teknoloji ile donatılmış Türkiye'nin en modern yem fabrikası olacak" diye konuştu.

Törene katılan Turgutlu Belediye Başkanı ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin, Yaşar Topluluğu'nu kutlayıp, "Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi olarak yatırımcılarımıza değer veriyor, onları desteklemek için çalışıyoruz. Türkiye'de tarım ve gıda sektörlerine inanan, Turgutlu'yu seçerek bölgemize ekonomik, ticari ve istihdam anlamında katkı sağlayacak olan bu yatırımı yapan Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar başta olmak üzere tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak fabrikanın temeline ilk harcı döküp, nazar boncuğu attı.

İzmir Pınarbaşı'nda yem fabrikası, İzmir Örenaltı'nda organik gübre fabrikası, İzmir Çeşme'de kültür balığı üretim tesisi, İzmir Güzelbahçe'de hindi üretim tesisleri ve Manisa Beydere'de süt besi işletmesi bulunan Çamlı Yem Besicilik'in Manisa Turgutlu'da temeli atılan yeni yem fabrikasının 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. (DHA)

 
İddianameden: Arif Erdem FETÖ'ye 500 bin dolar götürdü!
 
İzmir’de piyangoculardan hipermarket protestosu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Ticaret Odası'nın yeni başkanı belli oldu
Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ...
İTO’dan üyelerine 100 milyonluk nefes kredisi!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, TOBB tarafından düzenlenen “Nefes ...
İzmirli ihracatçılardan THY’ye ‘30 uçak’ çağrısı
Türk Hava Yolları'nın (THY) kış döneminde 30 uçağı park pozisyonuna alması ...
 
'Kredi kartlarındaki puanları kullanın' uyarısı
TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, yıl sonuna yaklaşılırken kredi kartlarında ...
Dünyaca ünlü şefler Fuar İzmir'e geliyor
Fuar İzmir’de düzenlenen 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile ...
ÖTV korkusu tarihi rekor getirdi!
Yılın en önemli ayı olan ‘aralık’a kurdaki aşırı yükseliş ve ÖTV’deki ...
 
5 saatlik EKK zirvesinde tedbirler karara bağlandı
EKK Toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Kamu maliyesi, bankacılık ...
Türk firmasının dev projesini Putin açtı
Türk firması IC İçtaş’ın ana yüklenicilerinden olduğu, St. Petersburg ...
Başkent'te kritik ekonomi zirvesi
Ankara'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Başbakan Binali ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva