HABERLER>SAĞLIK
14 Nisan 2013 Pazar - 12:14

Yaşama küsmedi, direndi ve ayağa kalktı

İzmir'de, 29 yaşındayken yakalandığı parkinson hastalığı ile mücadele eden ve doktorunun başarılı müdahalesiyle bağımlı olduğu yataktan kurtulup ayağa kalkmayı başaran Mehmet Kelçe, azmiyle diğer hastalara örnek oldu. Kelçe'yi yaşam savaşında yalnız bırakmayan eşi Gülnur Kelçe de, parkinsonla ortak mücadele için internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kurduğu grupla Türkiye'deki hastaları bir araya getirmeyi başardı.

Yaşama küsmedi, direndi ve ayağa kalktı

İZMİR - Tekstille uğraşan, şu an 46 yaşında olan Mehmet Kelçe, 17 yıl önce, sağ kolunu kullanamamaya başladı. Bakışları değişen, vücut dengesi bozulan Kelçe'nin muayenesinde parkinsona yakalandığı saptandı. İlk yıllar ilaçla yaşamını devam ettirmeye çalışan Kelçe, bir süre sonra rahatsızlığı ilerleyince yatağa bağımlı hale geldi. 1 yıl boyunca yakınlarının yardımına muhtaç hale gelen Kelçe, 2008 yılında Prof.Dr. Sertaç İşlekel'in, beynine pil takmasıyla kendine geldi. Pil yardımıyla vücut hareketleri normalleşen, titremesi en alt düzeye indirilen Kelçe, ayağa kalkmayı başarınca yeniden hayat buldu.

Zor günlerin ardından çok özlediği sokaklara çıkmaya başlayan, saatlerce yürüyen, düğmelerini yardım almadan iliklemeyi başaran Kelçe, azmiyle diğer hastalara da umut oldu. Bu mücadelesinde onu yalnız bırakmayan hayat arkadaşı ev hanımı Gülnur Kelçe de, boş durmayıp kendileriyle aynı mağduriyeti yaşayanların ortak mücadelesi için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir grup kurdu. Halen 300 üyesi bulunan grupta, parkinson hastalığıyla nasıl mücadele edileceği, sıkıntıların neler olduğu paylaşıldı, zaman zaman uzman doktorların da yorumlarıyla katıldığı sanal toplantılar yapılmaya başlandı.

"PİLLE HAYAT DAHA RAHAT"
Türkiye'de aynı hastalığı yaşayan yaklaşık 100 bin hastaya örnek olan Mehmet Kelçe, sağ kolunu daha önce kullanamadığını, sorunun sağ ayağına da sirayet ettiğini söyledi. Kalçe, "Daha sonra hiç ayağa kalkamamaya başladım. Beyin pili takıldıktan sonra normal hayatıma geri döndüm. Ameliyattan önce dışarı çıkamıyordum ama şimdi dışarı çıkıp geziyor, yemeği kendim yiyebiliyorum. En önemli tuvalete kendim gidebiliyorum. Eğer ilaçlar yeterli gelmiyorsa bir an önce parkinson hastalarına beyin pilini tavsiye ediyorum. O zaman insanın hayatı daha rahat hale geliyor" dedi.

TOPLANTI YAPACAKLAR
Parkinson hastalığıyla mücadele edenlere Facebook'ta kurduğu grupla önderlik eden Gülnur Kelçe ise, "Bizim için çok sordu. Ailemizi de çok etkiledi. Ama biz yılmadık bu hastalığa savaş açtık, sıkıntılarımızı da aştık. Bir şeyler yapılması gerektiğine inandım, bir grup kurdum. Şimdi hastalar kendilerini daha güçlü hissediyorlar. En azından motivasyonlarını yükselttik. Cumartesi günü de uzman doktorlarımızın katılımıyla Türkiye'deki bazı parkinson hastalarını biraraya getireceğiz. Dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaşacağız" diye konuştu.

"TEDAVİ EDİLEBİLECEK BİR HASTALIK"
Ameliyatı yapan Prof.Dr. Sertaç İşlekel de, parkinson pili konusunda önemli bir aşamada olduklarını söyledi. günümüzde 100 bine yakın parkinson hastası olduğunu hatırlatan Prof.Dr. İşkesel, "Giderek de ülke olarak yaşlanıyoruz. 15-20 yıl sonra bu sayı 200 bine ulaşacak. Toplumlarda parkinsonla ilgili farkındalık arttırılmalı, hastaların daha bilinçli hale getirilmesi de sağlanmalı. Tedavi edilebilecek bir hastalık olduğu mutlaka bilinmeli" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Simit' kadınlar için faydalı çıktı!
Kadınların bel kısmında oluşan yağların ve göbeğin yanlara taşmasının ...
Sutyen hakkında bildiğiniz her şeyi unutun!
Yapılan yeni bir araştırma, sürekli sutyen kullanımının memelerin erken ...
Tıp tarihinde bir ilk: Ve Derya hamile kaldı
Antalya'da dünyada ilk kadavradan rahim nakli yapılan 23 yaşındaki Derya ...
 
Çok konuşulacak iddia: İzmir’in kızları çirkinleşiyor mu?
İzmir'deki Park Sima Sağlıklı Zayıflama Merkezi Genel Müdürü Gülşen Altın, ...
''Uzun yıllar vatandaşlık beklemiş biri olarak…''
Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesine "T.C."nin yeniden eklenmesini değerlendiren ...
Türkiye'de bir ilk: İzmir'deki acil serviste X-Ray!
Sağlık personeline uygulanan sözlü ve fiziki şiddet her geçen gün tırmanırken ...
 
Ve bakanlık ‘T.C.’de geri adım attı: Logo döndü!
Sağlık Bakanlığı, logosundan 'T.C.' ibaresini kaldırmıştı. Günlerdir tartışılan ...
Tüp bebeğin babası hayatını kaybetti
Tüp bebek yönteminin öncüsü İngiliz fizyolog Robert Edwards 87 yaşında hayatını kaybetti.
Hamilelikte alınan kaç kilo fazla?
Hamilelikte alınan fazla kilolar kadınların bir numaralı kâbusu. Son yıllarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva