HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2019 Cuma - 17:26

Yarışı kaybeden Uğurlu’dan 2024 hedefi: Hiç şüpheniz olmasın ki...

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde seçim yarışını CHP’li rakibine karşı kaybeden AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan açıklama geldi. Uğurlu, “2024 yılında ittifak ne olur, adayı ne olur bilmem ama şundan hiç şüpheniz olmasın;  2024 yılında Kemalpaşa tarihinin en büyük oy farkıyla Cumhur İttifakı düştüğü yerden ayağa kalkacak” dedi.

Yarışı kaybeden Uğurlu’dan 2024 hedefi: Hiç şüpheniz olmasın ki...

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde beş yıldır başkanlık koltuğunda oturan AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu seçim sonuçlarına göre yarışı kaybetti. İtiraz ve oy sayımları nedeniyle yarışı kazanan CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı bir dönem aradan sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı. Henüz mazbatasını seçim kurulundan almayan Karakayalı tebrikleri kabul ederken Başkan Uğurlu da açıklama yaptı.

Uğurlu, seçimin hemen ardından hakkında ortaya atılan, “ilçeyi terk etti, yurt dışına gitti” iddialarının doğruyu yansıtmadığını söyledi. Uğurlu, “Seçimin hemen ardından bizim buradan gittiğimiz söylendi. Ben bir yavrumu Kemalpaşa’da toprağa verdim. Dedem ve anneannem de burada yatıyor. Son nefesimizi verdiğimizde biz de Kemalpaşa’da defnedileceğiz. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bir yere gittiğimiz yok. Dün bir arkadaşım beni aradı ve ‘başkanım İsrail’e gitmişsiniz’ dedi. İsrail’de ne işim var? Vaktim olsa Mekke’ye giderim. Yalan yanlış asparagas haberler var. Biz başı dik, gururlu, onurluyuz. Bize inananların başını eğecek hiçbir şey yapmadık. Biz insanların hayalleriyle oynayanları takip edeceğiz. Siz de bize destek verenler olarak öyle yapın” dedi.

Kemalpaşa’da yeni bir dönemin başladığını ve mücadeleye devam edeceğini söyleyen Uğurlu, “Bu gününe kadar sahada bir olan Arif Uğurlu bundan sonra sahada yüz olacak, bin olacak. Biz 2009 yılında seçimi kaybettiğimizde o zaman ‘çalışacağız ve seçimi alacağız’ demiştik.  2024 yılında ittifak ne olur, adayı ne olur bilmem.  Ama şundan hiç şüpheniz olmasın 2024 yılında Kemalpaşa tarihinin en büyük oy farkıyla Cumhur İttifakı düştüğü yerden ayağa kalkacak. Elbette ki bu süreçteki yanlışlarından, eksikliklerden ders çıkartacağız. Suçu başka bir yerde aramayacağız. Önce ben olmak üzere hepimiz mukayese edeceğiz. Şapkayı önümüze koyacağız. Ve ‘nerede yanlış yaptık’ diyeceğiz.  Biz yeni dönemde Kemalpaşa’da 17 meclis üyesi ve ilçe başkanlarımızla bu güne kadar nasıl geziyor isek yine halkın içinde dik, gururlu olacağız. Bu milletin yüzüne bakacak hakkımız var. Siyaset bir maratondur. İnişler, çıkışlar vardır. Seçimi kaybedişi yeni bir sıçramanın iki adım geriye gidişi olarak görüyoruz.  Siyasette veda yoktur. Bu yeni bir sürecin Fatiha’sıdır, besmelesidir. Seçimi kuru kuruya yerel bir seçim olarak görmedik. Bunu beka, varoluş meselesi olarak gördük. Seçilen arkadaşlarımızın önemli sorumlulukları olacak. Ben hepsinin emrindeyim” ” diye konuştu.

SATILIK MECLİS ÜYESİ YOK!
Uğurlu, meclis üyesi ve dağılımları hakkında da konuşurken, “ Sonuçları değerlendirdiğimizde meclis üyelerinin Cumhur İttifakı’nda olduğu görünüyor. Kontenjan meclis üyeleriyle birlikte 17 meclis üyesi bizde, 14’ü de Millet İttifakı’nda.  Bizler bundan sonra da eser bırakan herkesin yayında olduğumuzu belirtirken Millet İttifakı’nın meydanlardaki sözlerinin tek tek takipçisi olacağız.  Gerek Kemalpaşa’mızın en büyük sorunu olan imar meselesi, gerekse diğer konuları yakından izleyeceğiz. Belediyeden personel çıkarmayacaklarını ve 5 bin artı personel alacaklarını söylemişlerdi. Tapu sorunlarını takip edeceğiz. Biz, 30 yılda yapılması gereken işleri 5 yılda yaptık. Siyaseten mücadele ettiklerimiz bile bizim eser siyasetimizi inkar etmediler. Bir belediye başkanının ismi yaptıklarıyla unutulmaz, dağlara taşlara isim yazdırarak değil. Bundan sonraki süreçte Rıdvan Karakayalı ve ekibinin yaptıkları her iyi şeyin yanında olacağız. Yapmadıklarının da karşısında duracağız, takip edeceğiz.  Cumhur İttifakı’nın 17 meclis üyesi var. Hepsi de şerefli insanlardır. İçlerinde bir tane satılık meclis üyesi yoktur” dedi.

GERÇEK DAVA ADAMLARI GÖRDÜK
Uğurlu, seçim döneminin bir turnusol kağıdı görevi de gördüğünün altını çizdi. Uğurlu, “Biz bu dönem gerçek dava adamlarının kimler olduğunu da gördük. Bu sözüm yanlış anlaşılmasın. Diğer siyasi partililer elbette kendi partilerine sahip çıkarlar. Cumhur ittifakına ‘benim partim’ dedikten sonra duruşlarını bozanlar adeta kendilerini deşifre etmişlerdir. Milletimizin de bu tabloyu asla unutmamasını istiyorum.  Üzülmek, gevşemek yok” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERİ ÇIKARTTI MI ?
Başkan Uğurlu, seçimi kaybettikten sonra belediyeden  “300 işçi çıkartıldığı” iddialarına da yanıt verdi. Uğurlu, “Aklı selim hiçbir belediye başkanı seçimi kaybetti diye belediyeden işçi çıkartmaz. Biz, işçilerimizin durumlarını bundan sonra takip edeceğimizi söylerken niye çıkartalım. Kemalpaşa Belediyesi’nde geçici süreyle alınmış işçiler vardı. Bu arkadaşlarımızın görev süreleri doluyordu. İŞKUR’dan geldikleri için saha çalışmalarında görev almışlardı. Süreleri doldu. İlçe başkanlarımız söz verilen 5 bin işçinin de takibini yapacaktır” dedi.

Uğurlu itirazlar nedeniyle resmi olmayan sonuçlara Kemalpaşa’da seçimi Rıdvan Karakayalı kazandığını belirtirken kendisini aradığını ve tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

 
CHP’nin İzmir vekilleri 'İstanbul' nöbetinde
 
Alaçatı Ot Festivali'ne yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hanefi colak 6 Nisan 2019 Cumartesi 12:15

Yorumunuz.meclis çoğunluğunu alıp başkanlıkta kaybediyorsanız i da ayrı bir olay.yani öz eleştiri yapmak lazim

Yorumu oyla      4      5  
Hanefi colak 6 Nisan 2019 Cumartesi 12:13

Çalışanlara tepeden bakan egosu yüksek ne kadar idareci varsa kaybetmeye mmahkumdur.mecluste

Yorumu oyla      4      5  
Yürrrü 5 Nisan 2019 Cuma 19:37

Anca gidersin.......

Yorumu oyla      4      5  
ali 5 Nisan 2019 Cuma 18:30

Ah başkanım, Ankara'ya koşmak yerine milletin kalbine koşsaydınız böylemi olurdu.REİS'i yine çok üzdünüz.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin İzmir vekilleri 'İstanbul' nöbetinde
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, oy sayımının devam ettiği ...
Bolu'nun yeni belediye başkanı CHP’li Özcan Kuran’a el basıp yemin etti
Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, belediye binasında düzenlenen ...
New York’ta doğdu, Torbalı’dan meclis üyesi oldu!
1978 yılında ABD’nin New York şehrinde dünyaya gelen Sıla İlgi Akkaş, ...
 
İmamoğlu'ndan oy sayısı ile ilgili yeni açıklama
İstanbul'da itirazlar üzerine 15 ilçede daha geçersiz oylar yeniden sayılıyor. ...
Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Anıtkabir' tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
CHP'den İstanbul'daki son durum ile ilgili açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul’da şu ana kadar sayılan ...
 
CHP'li Bakan: Mağlubiyeti hazmetmelerini tavsiye ediyorum
CHP İzmir Milletvekili Bakan, "Torbalı’daki mağlubiyeti hazmetmelerini ...
Yıldırım: Aradaki fark belli oranda azaldı
İstanbul'daki oy sayımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, ...
CHP’li Yücel' den AK Parti'ye 'Torbalı' cevabı: Hedef Erdoğan’ı kandırmak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Mazbata alım töreninde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva