HABERLER>EKONOMİ
4 Mayıs 2016 Çarşamba - 10:50

Yarım milyarlık Folkart Time görücüye çıktı

Folkart Yapı, yeni karma yaşam projesi Folkart Time projesini tanıttı. Ofis, konut, okul ve alışveriş imkanlarını bir arada barındıran yarım milyarlık projenin tanıtımında konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni yatırımlarla ilgili önemli mesajlar verdi.

Yarım milyarlık Folkart Time görücüye çıktı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de Folkart Tower başta olmak üzere yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Folkart Yapı, Bornova’da yeni projesini görücüye çıkardı.

YARIM MİLYARLIK YATIRIM
Sancak Ailesine ait Saya Holding kuruluşu olan Folkart, Bornova’da yeni yaşam merkezi projesini tanıttı. Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi, Ağaçlıyol mevkiinde gerçekleşecek Folkart Time projesinde, konut, ofis, alışveriş ve yeme içme alanları yanı sıra bir de kolej yer alıyor. Temel olarak konut, ofis, cadde mağazaları ve kolej şeklinde 4 farklı fonksiyonun bir arada olacağı Folkart Time Projesi ile İzmir’e 500 milyon lira değerinde bir yatırım yapılacak.

ÖNCE HAYAL EDİYORUZ SONRA RESMEDİYORUZ  
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart’ın faaliyetleri hakkında konuştu. Yaptıkları yatırımlarla sadece İzmir’de değil Türkiye’de dikkat çektiklerini söyleyen Sancak, en büyük inşaat firması olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi.

Sancak, “Hedeflerimize doğru ilerlerken, artık aynı anda birçok proje için çalışma kararlılığındayız. Çünkü ekip olarak, çok sayıda projeyi birlikte yönetme yeteneğine sahibiz. Organizasyonumuzu, bu yönde çok daha güçlendirdik. Bu adımları atarken, sürekli hayaller kuruyoruz. Hayallerimize inanıyoruz. Büyük ressam Van Gogh’un bir zamanlar dediği gibi; önce ‘resmi hayal ediyor’ sonra ‘hayallerimizi resmediyoruz.’ Hayallerimiz arasında İzmir’den yola çıkarak; Londra, New York gibi küresel kentlerde büyük projeler gerçekleştirmek de var; Avrupa’nın en yüksek, en estetik binasını, İzmir’de yapmak da. Bunları en kısa sürede mutlaka gerçekleştireceğiz. Çünkü hayallerimiz bizim öncümüz” diye konuştu.  

BU ŞEHRE KARŞI SORUMLULUK DUYUYORUZ
Yatırımların İzmir merkezli yapıldığını söyleyen Sancak, “Biz İzmir’e, bu muhteşem kentin geleceğine çok inanıyoruz. İzmir, Türkiye’de geleceğin yıldız şehridir. Gün gelecek, tüm olumlu özellikleri, güzellikleriyle, tarihsel mirasıyla; İzmir dünyanın dikkatini üzerine çekecektir. Bu nedenle her işimizde, İzmir’i öne çıkarıyoruz. Bu şehre karşı sorumluluk duyuyoruz” dedi.

ZAMAN ÇOK DEĞERLİ
Yeni projenin tasarlanma aşaması hakkında bilgi veren Sancak, “Biliyorsunuz, modern gündelik hayatımızda, hepimiz zamanı iyi kullanmakla ilgili, temel bir kaygı taşıyoruz. Yoğun iş programımıza, trafikte yitirilen saatler, bitmeyen toplantılar, uzak mesafeler ekleniyor. Bu nedenle bazen gündelik hayatta tıkanıyoruz. Yani hepimiz için zaman kavramı çok değerli. Zamanı doğru yönetmek ise hepimizin hedefi. Yeni projemize, bu anlayış ile yaklaştık. İzmirliler için ‘zamanı’ merkezine alan; değer verdiğimiz her şeyi bir arada bulabileceğimiz, karma bir proje gerçekleştirmek istedik. İşte böylece, İzmir’e yeni soluk kazandıracak, yeni cazibe merkezi olacak, ‘Folkart Time Projesi’ ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

2018 EYLÜL’DE TAMAMLANACAK
Mesut Sancak, ”Folkart Time’ın diğer projelerimizden temel farklarından biri, içinde 1500 kişilik bir kolejin bulunması. Hayatımıza birer armağan olan çocuklarımız, bu kolejde öğretim hayatlarını sürdürebilecekler. Uzun süreli servis yolculukları yapmayacaklar. İsteyenler ofisini Folkart Time içine taşıyarak, aynı alanda iki adım ötedeki evinde yaşayabilecek. Tüm aile zaman kazanacak. Yaşam kalitesi daha çok yükselecek. Çocuklar evlerinin yanı başlarındaki koleje devam edebilecekler. Projemizin 2018 yılının Eylül ayında tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

FRANSIZ YÖNETMENDEN REKLAM FİLMİ
Projenin tasarlanması, planlanması ve tanıtılması için özel olarak çalıştıklarını söyleyen Sancak, “Folkart Time projesinin reklam filmi de, projenin kendisi gibi çok özel oldu. Film, ünlü Fransız yönetmen Julien Seri tarafından İzmir’de çekildi. Reklam filminin aksiyon sahnelerinin hazırlanmasında tehlikeli gösterilerin dünyaca ünlü ismi Romuald Sunny da  görev aldı. Çekimleri altı gün süren reklam filmi için, başta Lozan Meydanı olmak üzere, İzmir'in çeşitli yerleri kullanıldı. Aksiyon filmleri tadındaki çekimlerde, ‘İzmir’ vurgumuza yeniden dikkat çekmek isterim. Folkart, İzmir’de kuruldu ve bu güzel kentten, tüm dünyaya yayılma hedefiyle ilerliyor” şeklinde konuştu.

SIRA ÇEŞME’DE
Folkart olarak yeni yatırım hedefinin Çeşme’de olduğu ifade eden Sancak, ”Bizim için 2016 yılı, Folkart Time ile birlikte yeni projelerin başlangıcıyla taçlandıracağımız bir yıl olacak. Özellikle Türkiye’nin gözbebeği Çeşme’de, yeni sürprizlerimize hazırlıklı olun. Biz tüm farklılıkları, yaşam kalitesini yükseltme hedefiyle; en iyi, en güzel, en kaliteli, en estetik, en çevreci olanla harmanlayıp sunuyoruz.  Bu nedenle sizleri şaşırtmayı hep sürdüreceğiz” dedi.   

ÇEŞME BODRUM’U GEÇECEK
Çeşme yatırımları hakkında bilgi veren Sancak, “Şu an Çeşme’de devam eden 5 projemiz var. Çeşme bizim için çok önemli. Geleceğine çok inandığımız bir yer. Yapılacak yatırımlar ve otoyol projesiyle 5 sene içerisinde Çeşme, Bodrum’u geçecek. Bu sene sonuna kadar 10’a ulaşmak istiyoruz. Sonraki sene bu yatırımlar daha da artacak” ifadesini kullandı.

Çeşme yatırımlarında turizm ve otelcilik faaliyetlerine giriş yapacaklarını söyleyen Mesut Sancak, ”Çeşme’de turizm yatırımları düşünüyoruz. Bunun için uzun süredir çalışmalarımız var. Otelcilik faaliyetlerimiz var. Arayışlarız devam ediyor.

ZAMANI ÖN PLANDA
“Şimdi senin zamanın” sloganıyla start alan Folkart Time, ‘zaman’ kavramını özellikle öne çıkarırken, hayatın akıp giden saatlerini kişi ve ailesi için kullanmaya imkân sunacak. Sosyal kullanımlar, yeşil doku, spa, havuz, spor alanları gibi özellikler Folkart’ın doğal standardı olarak projede yer alacak.

PROJEDE NELER VAR?
Folkart Time, 27 bin 400 metrekarelik alanda, 120 bin metrekare inşaat alanında karma bir proje olacak. Ev, ofis, kolej, alışveriş ve sosyal alanları bir araya getirerek, proje sakinlerine zaman kazandıracak. Folkart Time; 37 ila 335 metrekare arasında değişen balkonlu ya da balkonsuz stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks olmak üzere; 369 konut, 271 ofis, 46 ticari birim ile açık/kapalı havuz, spa, fitness merkezi ve kapalı otoparkla zamanı verimli kullandıracak. Proje’de; meyve ağaçları, limon, selviler ve fıstık çamları yer alacak.

İSTANBULLU BİLE İZMİR’İ TANIMIYOR
Toplantının soru cevap bölümünde İzmir’deki yatırımlarda yabancı potansiyeli hakkında soruları yanıtlayan Sancak, “İzmir yabancılar konusunda çok şanssız. İstanbul’da bile İzmir tanınmıyor. Ben İzmir’in geleceğine çok inanıyorum. İzmir - İstanbul otoyolunun bitmesiyle İzmir önemli bir ivme kazanacak. Şu an yaptığımız projelerde yurtdışı yüzde 1-2 düzeyinde, İzmir yüzde 80 civarında olacak” dedi.

BASMANE ÇUKURU YATIRIMI
Basmane Çukuru yatırımları hakkında konuşan Sancak, ”İzmir’de toplam 4 milyar TL yatırım yaptık. Basmane Çukuru’nun devreye girmesiyle birlikte önemli bir yatırım gerçekleştireceğiz. Basmane Çukuru bir İzmir projesidir. Onun için planlanmasını da İzmirlilere sunacağız. İzmir’in kanayan yaralarından biri olan Basmane Çukuru’nun duvarlarında her an bir çökme yaşanabilir. 18 yıldır bekleyen bir sorunu çözme kararı aldık. Ben oradan gelecek arsayı, mal varlığını hiç düşünmüyorum. Bizim İzmir’e karşı bir sorumluluğumuz var. Bütün İzmir kamuoyu bizim arkamızda” ifadelerini kullandı.

DIŞARIDA KÖTÜ BİR ALGI VAR
Sancak, “Dışarıda algı çok kötü. ‘İzmir’de yatırım yapılmaz, orada bürokrasi var, belediye ruhsat vermiyor’ gibi bir algı hakim. Ondan dolayı kimse gelmiyor. Örneğin Basmane Çukuru… Orası bir arsa ama yarattığı algı çok büyük. Bu algı önemli firmaların yatırım yapmasını engelliyor. Ama bunun böyle olmadığını biz kendimiz yaparak görüyoruz. Ben buradan diğer firmalara sesleniyorum, gelin İzmir’e yatırım yapın” şeklinde konuştu. 

 
Çavuşoğlu: AB vize için sözünde durmalı
 
Soygun bahanesiyle dolandırıcılık yapan kız tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Mayıs 2016 Perşembe 08:58

İbiza'mı? :)))))) güleceğim yoktu. Sayfiye kasabası çeşme'mi? :))))

Yorumu oyla      11      5  
5 Mayıs 2016 Perşembe 08:31

Onceki yazan arkadasin kiskanclik ve hazimsizligi beni güldürdü cesmede termal var cesmede herşey var catlayin umarim ibiza gibi olur

Yorumu oyla      11      5  
5 Mayıs 2016 Perşembe 06:54

Çeşme, Bodrum'u hayatta geçemez. Bodrum uluslararası üne sahip tarihi bir marka. Aynı Didim gibi. Çeşme ise sadece izmirlilerin haftasonu sayfiye kasabası olmaktan öteye gidemez

Yorumu oyla      11      5  
Atilla 4 Mayıs 2016 Çarşamba 20:12

ne değerli insanlar şu sancaklar ya, kendilerinden çok İzmirlileri düşünüyor.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 4 Mayıs 2016 Çarşamba 14:13

NE YAPARSAN YAP, AŞK İLE YAP.

Yorumu oyla      11      5  
4 Mayıs 2016 Çarşamba 11:42

Bölgedeki sanayi alanları kaldırılmalı. Şehrin çok içinde kaldılar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız FM'den turizm hamlesi: Mavi Yıldız
İzmir’de yaklaşık 16 yıldır faaliyet gösteren Yıldız FM bünyesine turizm ...
Et sektörünün lideri: Döner
Türkiye’de döner pazarının yaklaşık 1,5 milyar TL büyüklüğünde ve restoran ...
Yarım asırlık piliç devinin kapısına kilit vuruldu!
Temeli 1967 yılında Bolu’nun Mudurnu ilçesinde atılan Türkiye’nin ilk ...
 
İzmir Dubai vitrinine çıktı!
İzmir Ortadoğu’nun en büyük turizm fuar ı olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin ...
Bakanlıktan üç ilçeye RES, Karaburun’a çiftlik vizesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üç ilçeye yayılan RES projesine ve Karaburun’da ...
İzmir’in gıda devi iflas eşiğinde!
Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle darboğaza giren sanayiciler listesine ...
 
İzmir Hali’nde yasaklardan sonra fiyatlar fırladı!
Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için 15 Nisan'da ...
İzmir’de kardeş fuarlara tam not!
Profesyonel ve son tüketiciye yönelik olarak düzenlenen sağlıklı fuarlar ...
Enflasyon dibe vurdu: 3 yılın en düşüğü
Enflasyon Nisan'da yıllık bazda sert düşüş yaşadı. Nisan ayında TÜFE yüzde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva