HABERLER>GÜNCEL
5 Eylül 2017 Salı - 11:26

Yargıtay Başkanı'ndan FETÖ davaları açıklaması!

Yeni adli yıl açılış töreninde konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, FETÖ yargılamalarına ilişkin, "Görevimiz, duyguyla ön yargıyla davranmak değil, insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden objektif delillere göre karar vermektir" dedi.

Yargıtay Başkanı ndan FETÖ davaları açıklaması!

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yeni adli yıl açılış töreninde konuştu.

Yargıtay Konferans Salonu'ndaki törene Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Yargıtay Başkanı Cirit, FETÖ yargılamalarına ilişkin, "Bizim görevimiz, duyguyla, coşkuyla, ön yargıyla davranmak değil, Türk hukuk sisteminin son yıllarda büyük bir başarı ile yükselttiği insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden objektif delillere göre karar vermektir'' ifadesini kullandı.

Yargıdaki FETÖ yapılanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Cirit, şöyle konuştu:

"Tamamen bir güven mesleği olan hakimlik ve savcılık mesleğini icra edenlerin yaklaşık 1/3'ünün terörist faaliyetlerin odağında yer alması, halkın gözünde yargıya olan güveni elbette sarsacak bir durumdur. Toplumun en çok güven duyması gereken meslek mensuplarının bir terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket etme ihtimali dahi, tek başına bir toplumun şaşkınlık ve sarsıntı yaşamasına yeterlidir."

"ADALETTEN BAŞKA BORCUMUZ YOK"

Cirit, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından görevden alınarak hakim karşısına çıkan eski yargı mensuplarına dair, şunları kaydetti:

"Emanete ihanet ederek, kamu görevini ve özellikle yargı yetkisini belli bir örgütün amaçları doğrultusunda kullananlara adaletten başka bir borcumuz bulunmamaktadır. Bu kişilerin, adil bir şekilde yargılanması, hukukumuzda öngörülen cezalara çarptırılması ve sarsılan kamu düzeninin yeniden tesisi kuşkusuz sağlanacaktır."

TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELERE ÇAĞRI

Terörle mücadelede bütün devletlere görev düştüğüne işaret eden Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletler, özellikle silah ve mühimmatın terör örgütlerinin eline geçmesini önleyici tedbirler almak zorundadır. Bu önlemleri almamak, teröre açıkça destek vermekle eşdeğerdir. Ancak teröre destek veren ülkeler, bu silahların bir gün kendilerine çevrileceğini bilmelidir. Teröre doğrudan ve dolaylı destek veren ülkelerin, uluslararası sözleşmelere ve uluslararası hukuka uygun davranmalarını bekliyoruz."

Cirit'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gelecek yıl 150. kuruluş yıldönümü kutlayacak Yargıtayımız bugün olduğu gibi yarın da ülkemize fedakarca hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Adalet bayrağının onurla taşınmasında payı olan ve emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum. Adalet toplumla devlet arasındaki manevi bağdır. Büyük medeniyetler adaletle yükselmişler adalet güneşinin sönmesiyle yok olup gitmişlerdir. Vicdan kavramının günümüzde iyi bilindiğini ve uygulandığını söylemek güçtür. Açlık yoksulluk ve çocuk yaştaki askerlerin görüntüleri bu yüzyılda vicdandan ne kadar uzaklaştırıldığını göstermektedir. Suriyeli Aylan bebek ve 16 aylık Arakanlı küçük Muhammed'in fotoğrafı insanlığın 21. yüzyılda kaybettiği vicdanın resmidir. Bugün ülkemiz dünyanın vicdanını tek başına temsil etmektedir. Bugün bazı devletlerin teröre verdiği destek bilinen bir olgudur.

Terörle mücadelede bütün devletlere görev düşmekte olup, devletler özellikle silah ve mühimmatın terör örgütlerinin eline geçmesini önleyici tedbirler almak zorundadır. Bu önlemleri almamak, teröre açıkça destek vermekle eşdeğerdir. Ancak teröre destek veren ülkeler, bu silahların bir gün kendilerine çevrileceğini bilmelidir. Teröre doğrudan ve dolaylı destek veren ülkelerin, uluslararası sözleşmelere ve uluslararası hukuka uygun davranmalarını bekliyoruz. Teröre karşı mücadele ülkemizin en doğal hakkıdır.

(FETÖ yargılamaları) Bizim görevimiz, duyguyla, coşkuyla, ön yargıyla davranmak değil, Türk hukuk sisteminin son yıllarda büyük bir başarı ile yükselttiği insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden objektif delillere göre karar vermektir.

Kanun kaçaklarını iade etmeyen devletlerin öncelikle kendilerini hukuka saygı duyması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Firari FETÖ üyelerinin iade edilmemesi yargılamalarda bazı gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemektedir.

Emanete ihanet ederek, kamu görevini ve özellikle yargı yetkisini belli bir örgütün amaçları doğrultusunda kullananlara adaletten başka bir borcumuz bulunmamaktadır. Bu kişilerin, adil bir şekilde yargılanması, hukukumuzda öngörülen cezalara çarptırılması ve sarsılan kamu düzeninin yeniden tesisi kuşkusuz sağlanacaktır.

Tamamen bir güven mesleği olan hakimlik ve savcılık mesleğini icra edenlerin yaklaşık 1/3'ünün terörist faaliyetlerin odağında yer alması, halkın gözünde yargıya olan güveni elbette sarsacak bir durumdur. Toplumun en çok güven duyması gereken meslek mensuplarının bir terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket etme ihtimali dahi, tek başına bir toplumun şaşkınlık ve sarsıntı yaşamasına yeterlidir.'' (NTV,AA)

 
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması.. Tarih verdi...
 
Şeytan, Çaykur Rize'ye bileniyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dürümlü saldırısını düzenleyen terörist öldürüldü
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda bir PKK'lı terörist öldürüldü. ...
Yabancılar mahalleye girmesin diye...
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nin Çiftlik Koyu’nda bulunan 53 haneli Ilgın ...
Bu yanıtla 1 milyon liralık burs kazandı!
İstanbul (Erkek) Lisesi’nden bu yıl mezun olan 19 yaşındaki Şeyda Takiş, ...
 
FETÖ elebaşının artıklarını yemişler!
FETÖ'nün GATA'daki yapılanmasına ilişkin iddianamede, örgüt üyesi tabip ...
İzmir'de şaka gibi olay! Dolandırıcılar 'avanak' çıktı!
Dolandırıcılar, 4 bin 420 lira dolandırdıkları Fevzi Açıkgöz’ün hesabına ...
İzmirliler dikkat! Defterdarlık'tan kritik dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Defterdarlığı hazine mallarının satışı ve kiralama gibi işlemlerde ...
 
Türkiye, Rusya, İran... Fırat Kalkanı'nda ikinci perde...
Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin kuzeyindeki istikrarsızlıkları ...
Sevgilisini yer bildiriminden buldu! Gece kulübünü kana buladı
Kendisini aldatan Ufuk D.’yi yer bildirim uygulaması Swarm’dan bulup gittiği ...
İzmir'de korkutan yangın!
Buca İlçesi'ndeki ormanlık ve makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva