HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2013 Salı - 17:07

Yargıtay Başkanı’ndan Aysal’a kontra: Bilgiyi…

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın, "Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım, şikeden ceza alacak" sözlerini değerlendirirken, "Ünal Aysal bilgiyi, Belçika’dan mı aldı" diye sordu.

Yargıtay Başkanı’ndan Aysal’a kontra: Bilgiyi…

İZMİR - Yargıtay eski başkanı Hasan Gerçeker, Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu'nun düzenlediği, "Hukukta Kariyer Günü" etkinliğine katıldı. Kamuoyunu 2 yıldır meşgul eden şike davasında Tahkim Kurulu başkanlığı yaptığını hatırlatan Hasan Gerçeker, Yargıtay kararının çıkmasının 3-4 ayı geçebileceğini belirtirken şunları söyledi: "İçinden geldiğim için biliyorum, Yargıtay’ın işi gücü çok fazla. Mesela bu sene 900 bin karar çıkmış. Bu korkunç bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde bu yok. Oraya gelen dosyalar da aslında sıra bekliyor. Dosya sayısı çok olduğu için öncelik verilen dosyalar var. Bunlar tutuklu dosyaları olur, memur dosyaları olur, zamanaşımı yakın olan dosyalar olur. Bunun dışındaki dosyalar normal sırasını takip eder. Bazen de toplumda sansasyonel olan, göz önünde olan dosyalar olursa, onlara öncelik verilir. Ama şimdi şike davasında tutuklu kalmadı, yani dosyanın normal sırasını beklemesi gerekiyor. Ama edindiğim bilgiye göre bu dosyaya öncelik tanıyacaklar. Kararın 3-4 aydan önce çıkacağını sanmıyorum."

"AYSAL’A BİLGİ NEREDEN GELDİ"
Galatasaray Başkanı Aysal’ın, "İki sene geçti. Bu mahkemeler sonucunda Aziz Yıldırım ceza yiyecek, Fenerbahçe de ceza alacak” sözlerini de değerlendiren Hasan Gerçeker, dosyaya sözlü müdahale etmenin doğru olmayacağını belirtirken şunları söyledi: "Ünal Aysal o sözleri, Yargıtay’la mı yoksa UEFA ile ilgili mi söyledi? Aynı olaylarla ilgili UEFA’da da dosya bekliyor. Orada disiplin soruşturması sonuçlandırılmış değil. Ama biliyorsunuz Yargıtay’ın kararı ile ilgili de bir şey söylemesi mümkün değil. Hiç kimse bilemez. Onanma şansı kadar bozulma şansı da olabilir. Dosyayı okuyanın dışında bunu bir başkasının bilmesi mümkün değil. Acaba Aysal, UEFA’dan bir bilgi mi aldı diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam o dosyanın raportörü de Belçikalıymış. Ünal Aysal da uzun yılar Belçika’da kaldığı için oradan bir bilgi almış olabilir mi?"
 
"UEFA’DAN TÜRKİYE’YE UYARI GELEBİLİR”

Yargıtay’dan çıkacak kararın ardından UEFA’dan Türkiye’ye uyarı gelebileceğine de dikkati çeken Hasan Gerçeker, şöyle konuştu: “Bir defa bizim verdiğimiz yani Tahkim Kurulu’nun verdiği kararlar kesindir, ama Anayasa’nın 59’uncu maddesi değişti. Bu kararlar zaten eskiden de kesindi, ama Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Yeniden Anayasa değişikliği yapıldı. Ama bu şike ile doping olaylarında uluslararası federasyonlar farklı bir yöntem izliyor. Böyle konularda inisiyatifi kendileri üzerine alıyorlar. Ulusal federasyonlar, eğer işin gereğini yerine getirmezlerse doğrudan doğruya kendi disiplin talimatlarına göre işlem yapabiliyorlar. UEFA, kulüpler hakkında henüz bir karar vermedi. Şikeye teşebbüs, eskiden tam suç sayılıyordu ama artık teşebbüs ve tamamlanmış suç ayrı sayılınca kulüplere ceza verilmedi. Bu aslında 6222 sayılı yasa çıktıktan sonra ilk defa gündeme gelen bir konu ve uygulaması ilk defa olacak. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama şu var; kararın açıklanmasından sonra UEFA’nın da Türkiye’ye karşı bir takım telkinleri ve uyarıları hatta talimatları olabilir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gizli belge’ davası: Eskort kızlardan kritik ifadeler
12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Gizli bilgi ve belge' davasının ...
ATO’dan İzmir’i şaşırtan ilan!
Ankara Ticaret Odası, IMF borcunun sıfırlanması nedeniyle Başbakan Erdoğan’a ...
Gezi Parkı'nda nöbet: Önder’den set, polisten gaz
Gezi Parkı’nda yıkıma karşı sabaha kadar nöbet tutan grup, eylemlerini ...
 
Başsavcılık’tan yanıt: Şakran Cezaevi’nde işkence var mı?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Aliağa Şakran ...
İzmir’de hırsızlık vahşeti: 81 yaşındaki kadını…
İzmir’in Buca İlçesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evine girdikleri ...
Eskişehir Emniyet Müdürü kansere yenildi
Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü.
 
Makendonya göçmenleri piknikte buluştu
Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi’nin her ...
İzmir’de zehir evi: Mutfaktan ölüme davetiye!
İzmir Buca’da, aylardır uyuşturucu şüphelisinin peşinde olan polisler, ...
Reyhanlı’da katliam kayıtları! MİT neden geç haber verdi?
Reyhanlı patlamalarının faillerinin, saldırı öncesine ait görüşme kayıtları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva