HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Şubat 2013 Salı - 15:54

Yargı Ersu Hızır'ı bir kez daha haklı buldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eski Genel Sekreter Ersu Hızır arasında yaşanan yargı süreci tam gaz devam ediyor. Başkan Kocaoğlu’nun “Güvensizlik” gerekçesiyle görevden aldığı Hızır, ardı ardına davalar açmıştı. Danıştay’ın ‘göreve iade’ kararını uygulamayan belediyenin işlemini mahkemeye götüren Hızır, yine kazandı. Hızır’ın, 3,5 yıldır mahrum kaldığı ‘genel sekreterlik’ koltuğuna oturmasının yolu açıldı.

Yargı Ersu Hızır ı bir kez daha haklı buldu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı tartışmalar, dava süreçleri ve karşılıklı açıklamalar ile gündeme gelen eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın göreve iade için başlattığı yargı sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Belediyenin, genel sekreterlik görevine iadesi için engel olarak gösterdiği ‘kademe ilerleme’ cezası kaldırılmıştı. Bunun üzerine soluğu mahkemede alan Hızır, bu davadan da zaferle çıktı. İdare Mahkemesi aldığı son karar ile Hızır’ın önünü açtı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “güvensizlik” gerekçesiyle görevden aldığı Genel Sekreter Ersu Hızır, önce göreve iadesi için dava açtı. Genel sekreterlik makamının haksız yere elinden alındığını ifade eden Hızır, mahkemeye sunduğu dilekçede Kocaoğlu’nun kendisini görevden alan yemek olayının yaşanmadığını ifade etti. Bunun üzerine yapılan araştırma ve inceleme sonrasında savcılık yemeğin yendiğine dair iddialar içeren bir yazı yazdı. Ardından Hızır’ın görevden alınması konusu savcılık iddiası ile dayanağını bulmuş oldu. Bu arada hastaneden sağlık raporu alan Hızır, işe gelmeyince belediye tarafından ‘müstafi’ sayılarak memurluktan çıkartıldı. Büyükşehir Belediyesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde öngörülen "mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi" hükmü doğrultusunda karar verildiği ve Hızır’ın müstafi yani istifa etmiş sayıldığını belirtti. Konuyu yargıya taşıyan Hızır’ın dosyasını inceleyen İzmir 4. İdare Mahkemesi Danıştay kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın uyarısına rağmen görevine başlatılmayan Hızır’ın mağdur edildiğini ifade etti. Bu arada geçtiğimiz günlerde Danıştay, Hızır’ın göreve iade kararının gerekçeli kararını yayınlayarak alınan kararı kesinleştirdi.
 
BİR HABER DE İDARE MAHKEMESİ’NDEN
Büyükşehir Belediyesi, Hızır’ın “beni göreve başlatın” başvurusunu kademe ilerleme cezası vererek durdurdu. Yemek olayının gerçekleştiğini ifade eden belediye Hızır’ın yanlış beyan verdiğini, yemediğini söylediğini belirterek başkanlık makamını yanıltmakla suçladı. Kademe ilerleme cezası verilen kişinin genel sekreter olarak görev yapamayacağı gerekçesiyle Hızır’ı işe başlatmadı. Belediyede uzman kadrosunda görev yapan Hızır, bu konuyu da 3. İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme uzun aradan sonra yaptığı değerlendirmede Hızır’ı haklı buldu. Belediyenin ‘kademe ilerleme cezasının yürütmesinin durdurulması’ kararını verdi. Buna göre daha önce Danıştay kararı makamına iade edilen Hızır’ın önünde hiçbir sorun kalmamış oldu.
 
MADDİ KAYBI İSTEYECEK
Şu anda raporlu olan ve belediyede görevine gitmeyen Hızır’ın avukatı aracılığıyla kısa zamanda belediyenin kapısını çalması bekleniyor. Başkan Kocaoğlu’na “beni göreve başlat” demesi beklenen Hızır’ın ayrıca yaşanan süreç nedeniyle mahrum kaldığı maddi imkanların telafisi için de girişimde bulunacağı ifade edildi. Hızır, önümüzdeki günlerde üç yıllık maaş kaybını da faizleriyle birlikte talep edecek.
 
TÜM DAVALARI KAZANDIK
İdare Mahkemesi’nden alınan karar ile birlikte belediyenin çıkartabileceği bir başka engelin kalmadığını anlatan Ersu Hızır’ın avukatı Gülseren Menek, “Danıştay daha önce zaten göreve iade kararı vermişti. Belediyenin dayanak olarak gösterdiği ‘kademe ilerleme cezası’ da ortadan kaldırıldı. Müvekkilimin yeniden görevine dönmesinin önünde hiçbir engel yok. Belediyeye açtığımız tüm davaları kazanmış olduk. Kaybedilen hiçbir hukuk süreci yok” dedi.
 
YERİNE GENÇ ATANMIŞTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “artık bir araya gelmemiz imkansız” diyerek set çektiği Hızır’a yetkileri verip vermeyeceği ise halen bilinmiyor. Kocaoğlu daha önce Hızır’ın göreve dönme ihtimali ile ilgili soru üzerine, “Bu belediyede en yetkili isim başkandır. Kime isterse yetkiyi verir, isterse de alır” açıklaması yapmıştı. Hızır’ın ardından görevi devralan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in tutuklanması ile birlikte bir süre vekaleten Raif Canbek aynı göreve bakmıştı. Genç’in ev hapsinden çıkışıyla birlikte yeni başladığı görev şimdiden sorun oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aptullah 26 Mayıs 2016 Perşembe 03:03

Ersu Başkan İzmirde tek başına yiğitçe onurlu mücadele verdin. Mahkemeler senin haklılığını tescil etti. Delikanlı adamsın vesselam. Helal olsun. Tebrikler. Başarılar.

Yorumu oyla      11      5  
BELEDİYECİ 13 Şubat 2013 Çarşamba 04:58

BELEDİYEDE ERSU BAŞKAN GELECEK DİYE EMEKÇİLER MUTLU,KOLTUK DERDİNDE OLANLAR ONU İSTEMİYO.MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN,TARTIŞMALAR KAPANSIN ARTIK.SEÇİME AZ KALDI.ÇALIŞANA YUKARDAN BAKAN,BURNU KAF DAĞINDA OLAN AMİR DEĞİL,ERSU BAŞKAN GİBİ MUTEVAZZI EMEKÇİLERLE İÇİÇE AMİRLER LAZIM BİZE.

Yorumu oyla      33      7  
turgut 13 Şubat 2013 Çarşamba 01:17

Hızır severler iş başında ;boşa kürek çekmeyin onun devri bitti..

Yorumu oyla      14      28  
izmir 13 Şubat 2013 Çarşamba 00:15

adalet istiyoruz diye,İzmir'in dört bir yanına afişler astıranlar nerede?

Yorumu oyla      35      7  
izmirli 12 Şubat 2013 Salı 21:59

yargı kararı uygulansın lütfen, adalet herkese lazım

Yorumu oyla      34      7  
didem 12 Şubat 2013 Salı 19:03

Çalışkan,dürüst,disiplinli,Belediye deneyimi yüksek bürokrt olan Hızır'ı hırsla görevden alanlar,o dava kazandıkça uygulamamak için memuriyetine son verdiler,Hızır yine mahkemede kazanınca, disiplin cezası vererek durdurmaya çalıştılar.Anlaşılan Hızır yine Yargıda kazanmış.Hukukçu olarak idari işlemlere imza atanlar hem kendilerini hemde Sayın Başkanı zora sokmuş oldular.Danıştay kararlarını uygulamamak,yasalara aykırı idari işlem yapmanın yasal müeyyideleri ağırdır.Yargı fazla zorlanmamalı.

Yorumu oyla      50      19  
turgut 12 Şubat 2013 Salı 18:15

Yine başladı;ne hırs anlaşılamadı gitti;hem haberdeki yerine Genç bakıyordu ifadesi yanlış,Onu içişleri bakanlığı görevden aldı yerine Pervin hanımı atadı;kendisini tekrar geri gelecekmiş gibi görmesin hayal bunlar hayal..Ne kadroymuş ama bırakmak bilmiyor;

Yorumu oyla      28      48  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Karaburun’u kurtaracak rapor ve tüm detayları
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Karaburun Yarımadası’nın Özel Çevre ...
Basmane Çukuru yine sil-baştan!
İzmir, Basmane’deki dev çukur için yapılan planları tartışırken Büyükşehir ...
Gaziemir'den sigarayı bırakma semineri
Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sigarayı bırakın, ...
 
Bornova Belediyesi CHP'li kadınları ağırladı
Bornova Belediyesi CHP İl Kadın Kolları Teşkilatı'nı ağırladı. Bornova ...
Bergama’dan gazeteci Şakir Süter anısına ikinci yarışma
Bergama Belediyesi, belediye haberleri yapan gazetecileri teşvik etmek, ...
Küçükçiğli sevgi yoluyla yeniden doğuyor...
Çiğli’nin en eski yerleşim birimlerinden olan Küçükçiğli Mahallesi, estetik ...
 
İzmir'in barajları doldu: Tahtalı'da 9 yılın rekoru
2008 yılında kuraklık nedeniyle can çekişen Tahtalı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 66’ya çıktı.
Kardeş Kent Tianjin'den İzmir'e sevgilerle...
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Tianjin kenti Belediye Başkan Yardımcısı Zhang ...
Meclis raporu: CHP'de 'çöp' krizi, Basmane Çukuru'nda hamle
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menderes Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva