HABERLER>EGE
23 Şubat 2023 Perşembe - 17:42

Yağmur'u 27 bıçak darbesiyle katletmişti... Gün yüzü göremeyecek!

Aydın'ın Didim ilçesinde komşusunun kızı Yağmur Tayhan'ı (16) 27 bıçak darbesiyle öldüren Nizam Cansızlar (55), 'Çocuğu canavarca hisle tasarlayarak öldürmek' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet, 'çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 12 yıl hapse çarptırdı.

Yağmur u 27 bıçak darbesiyle katletmişti... Gün yüzü göremeyecek!

Didim'de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz 2021 tarihinde eşi Ayşe Tayhan ve kızı Yağmur Tayhan ile yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi'ndeki düğününe gitti. Dönüş yolunda, saat 14.00 sıralarında, Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrıldı. Tayhan uzun süre eve dönmeyip telefonlara da cevap vermeyince ailesi, gidebileceği yerlere baktı, ulaşamayınca da polise başvurdu. Polisin yaptığı çalışmayla olaydan 2 gün sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerine 1 kilometre, babasının iş yerine ise 70 metre mesafede boş bir arazide Yağmur Tayhan’ın cansız bedeni bulundu.

KAN İZLERİNDEN YAKALANDI
Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, hemen yan taraftaki Nizam Cansızlar'a ait iki katlı evin bahçesinde de kan izlerine rastlandı. Kan izlerini takip eden polis, izlerin evin içine doğru gittiğini belirledi. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmayınca kapıyı çilingire açtırıp içeri giren polis, merdivenlerden evin teras katına kadar kan izleri tespit etti. Evdeki çamaşır makinesinde de Yağmur Tayhan'ın vücudundaki kanların temizlenmeye çalışılmış olduğu bir çarşaf bulundu. Evde parmak izi incelemesi de yapan polis, cinayetin evin terasında işlendikten sonra cesedin dışarı taşınıp, bahçe duvarının yanındaki araziye atıldığını saptadı. Polis, eşi Almanya'da yaşadığı öğrenilen bir çocuk babası Nizam Cansızlar'ı, evine 1 kilometre mesafedeki Didim Belediye Parkı'nda yakaladı. Cansızlar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Nizam Cansızlar hakkında 'Çocuğu canavarca hisle tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan da 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE ÇIKTI
Davanın bugün görülen 3’üncü duruşmasında Yağmur Tayhan’ın annesi Ayşe ve babası Mehmet Tayhan ile aile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Nizam Cansızlar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Nizam Cansızlar'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor mahkemeye sunuldu. Raporda sanığın akli dengesinde herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu sanık Nizam Cansızlar, pişman olduğunu söyledi. Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cansızlar'ı, 'Çocuğu canavarca hisle tasarlayarak öldürmek' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet, 'Çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıp, duruşmayı bitirdi. (DHA)

 
'Kiracılara yapılacak kira yardımı 3 bin liraya çıkarıldı'
 
'Okul Taşıtı' yazıyordu... Zehir minibüsü çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da zehir tacirleri yakalandı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 zanlı gözaltına alındı.
Muğla'da 47 düzensiz göçmen kurtarıldı
Bodrum açıklarında lastik botla yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 20 düzensiz ...
Caretta caretta kabuğundan satılık tespih!
Dünyada nesli tehlike altındaki türlerden caretta carettaların kabuklarından ...
 
Uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli yakalandı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen şüpheli gözaltına alındı.
Depremzedeleri dolandırmışlardı... 3 şüpheli tutuklandı!
Denizli'de internetten konteyner satış ilanıyla 5 depremzedeyi 90 bin ...
Kuşadası'nda kanlı infaz!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Ali Gülmüş’ün (24), ormanda otomobilinde göğsünden ...
 
İzmir açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı.
Ege açıklarında can pazarı!
Bodrum açıklarında lastik botla yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 16 düzensiz ...
Şarampole devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde şarampole devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva