HABERLER>SEÇİM 2015
17 Nisan 2015 Cuma - 14:30

Vural hem konuştu hem yayınladı: Eroğlu havasını alır!

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın, İzmir'de düzenlediği basın toplantısını oğlu Oğuz Vural tabletle çekip, Twitter'ın Periscope uygulamasından canlı yayınlandı. AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştiren 1.Bölge 1.Sıra adayı Bakan Eroğlu için ise “İzmir’den havasını alır” yorumunu yaptı.

Vural hem konuştu hem yayınladı: Eroğlu havasını alır!

MHP İzmir Milletvekili, 1. bölge 1. sıra adayı Oktay Vural'ın, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı, Twitter Periscope (twitter sosyal ağlar üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video akış uygulaması) ile canlı olarak da izlendi. Çekimi Oktay Vural'ın büyük oğlu Oğuz Vural tabletle yaptı.
 
Vural, Katolik dünyasının lideri Papa'nın, 1915 olayları için 'Ermeni soykırımı' ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Bunlar, kendi tarihlerini karalarını başkalarına çalma gayreti içine girmişlerdir. Bizim insanlık suçumuz yoktur. Eğer ırkçılığı, soykırımı arıyorsanız kendi tarihlerinize bakınız. Bu iftiralarını iadeli taahhütlü kendilerine gönderiyoruz. Tarihi çarpıtmaları mümkün değildir. Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl bu konuyla ilgili olarak özür dilemeleri açıklamalarıyla soykırım kapıları aralanmıştır. Türkiye'yi soykırım yalanı ve uluslararası bir saldırı ile karşı karşıya bırakılmıştır. AKP'nin seçim beyannamesinde soykırımla ilgili madde yok. Başbakan'ın danışmanı Ermenilere soykırım yapılmadığını söylemek imkansız demişti" dedi.
 


'EY DAVUTOĞLU NE YAPACAKSIN BUNU AÇIKLA'
Vural, soykırım iddiaları hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ne yapacağını sorarak, şöyle konuştu:
"Üç parti olarak soykırım yalanını ortaya koyduk. Ama ortada hükümet yok. Dışişleri Bakanı Volkan Bozkır nerede dolaşıyor? Hükümet neden milletten aldığı iradeyi kullanmaz. Papa ile görüşüldüğünde Ermeni soykırımı iddiasıyla ilgili ne konuşuldu? 'Kabul edilemez yok hükmündedir diyorsunuz' ama kuşatma derindir. Bu ifade, AKP'nin kabul ettiği AB müzakere çerçeve maddesinde yer alıyor. Hükümet ne yapacaktır? Ey Davutoğlu! Ne yapacaksın çık bunu açıkla."
 
'BU BİR TRUVA ATIDIR'
MHP İzmir Milletvekili Vural, AK Parti'nin Türkiye'yi içten çökertmek isteyen Truva atı olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:
"Biri, her cuma ayet sallıyordu. Bakara Suresi'ne 'makara' diyordu. Hazreti Muhammet'in sakalı için 'kıl' diyordu. Onu akladılar. 'Allah'ın tüm vasıflarını üzerinde toplamış lider' diyenler, Başbakan'a dokunmayı ibadet, yaptıklarını sünnet olarak gören zihniyetler. Davutoğlu, AKP'ye oy vermenin farzla aynı olduğunu söyleyecek kadar sapkın. Milli değerleriniz yozlaştırılmakta tüketilmektedir. Ciddi bir sapkınlıkla karşı karşıyayız. Bu bir Truva atıdır. Bizi içten çökertmek isteyen bir truva atıdır. Dini değerlerimiz bu zihniyet tarafından içi boşaltılmaktadır. Akınızı başınıza alın. Dini değerlerimize kendi siyasetiniz kendi arzu ve ihtiraslarınız için tüketmeniz dinimize zarar vermektedir."
 
'EY HOCA BU KOPYA NEDİR YA'
MHP İzmir Milletvekili Vural, AK Parti'nin 'Türkiye Sözleşmesi 2023' adlı seçim beyannamesinde MHP'nin 'Yükselen ülke Türkiye 2023' beyannamesinden esinlendiğini öne sürerek şunları söyledi:
"Tükenmiş bir iktidarın seçim beyannamesidir. Muğlak umut vermeyen bir beyanname. 'Yeni Türkiye 2023'. Tek şey başkanlık sistemi ne yoksullukla ne yolsuzlukla mücadele inancı var ne hukuk devleti ne özgürlükler. Bu vizyonla Türkiye adım gidemez. Öyle ki yeni Türkiye sözleşmesi 2023'ü yazmışlar. Bizim 'Yükselen ülke Türkiye 2023'ten esinlenmişler. Ey hoca ya bu kopya nedir ya? Kopya. Yok bir vizyonları yok. AKP şunu diyor; Başbakan olmasın cumhurbaşkanı başbakan olsun. Emeklinin işçinin sorununu mu çözecek? Başkanlık sistemi kişisel arzu ve ihtirasın eseridir. Hiçbir sorunu çözme amacı yok. Beraber yan yana koltukta oturun o zaman. Bu sistem Türkiye'yi bir yere götürmez. Bu beyannamede vatandaş yok. Davutoğlu emekliye ayrılma kararı vermiş, AKP'de yapacaklarını tüketmiş."
 
'İZMİR'DEN HAVASINI ALIR'
MHP'li Vural, İzmir'de AK Parti'nin adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yarışacağı ve bunu nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına, "İzmir'den havasını alır. Daha önce de Binali Yıldırım aday olmuştu. Üç sıfır atmıştık. Üç sıfır atmıştık Ali kalmıştı. Bizim listemiz İzmir kokuyor. Veysel Eroğlu hakkında İzmirli yeterince bir kanaate sahiptir. Bundan önce de '35 proje' diye yola çıktılar ama esamesi kalmadı. 35 sarışından başladılar sonra 35 projeye çevirdiler. AKP'nin İzmir ve Türkiye'ye vereceği bir şey kalmamıştır."


 
VURAL'A ÇOCUKLARINDAN DESTEK
Oktay Vural, toplantının sonunda kendisine seçim çalışmalarında destek verecek olan oğulları 25 yaşındaki Oğuz ile 19 yaşındaki Yavuz'u partililerle tanıştırdı. Oktay Vural oğlu Oğuz'a, Twitter'ın Periscope uygulamasından canlı verilen yayının nasıl olduğunu sordu. Vural, diğer oğlu Yavuz'un da seçim kampanyasında kendisine yardım edeceğini söyledi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNAVA LI 18 Nisan 2015 Cumartesi 11:16

İzmir CHP ye mecbur değil AKP ye muhtaç değil.Çantada keklik hiç değil.

Yorumu oyla      11      5  
Nazif Aydın 17 Nisan 2015 Cuma 23:38

izmirin türkiyemin gururu sayn vekilim sen bizim yanımzda oldugun sürece bizim önümüzde hiç bir eel duramaz

Yorumu oyla      11      5  
17 Nisan 2015 Cuma 14:56

AKP hem başkanlık diyor hem de hükümet vaatlerini sıralıyor. başkanlık gelirse ortada hükümet mi kalacak?

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir adayı Sertel’e Azeri desteği
Azerbaycan’da 10 yıla yakın süredir yayın yapan ve ülkenin önde gelen ...
AK Parti İzmir adayı Eroğlu’ndan Twitter’da hizmet harekatı!
AK Parti 1.Bölge 1.Sıra adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, seçim ...
CHP İzmir’in Roman adayı şarkısıyla sahada!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir 1'inci bölge 5'inci sıradan ...
 
CHP İzmir'de hedef başka tarife başka!
Genel seçim öncesi bütçeye katkı için milletvekillerinden mali destek ...
Kılıçdaroğlu'ndan kritik 'koalisyon' açıklaması
AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde ...
AK Parti’de adaylara sosyal medya taktikleri!
AK Parti Genel Merkezi, 7 Haziran genel seçimleri için kurduğu iletişim ...
 
Atilla Sertel’den ‘CHP efsanesi’ne vefa
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, 30 yılı aşkın İzmir ...
MHP adayı Murat Koç'a Karadeniz desteği
Karadenizli İşadamı Erol Eroğlu tarafından organize edilen ve 8 senedir ...
CHP Adayı'nın seçim otobüsü yandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Mazlum ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva