HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
6 Aralık 2014 Cumartesi - 09:43

Vizyonda 5 yeni film

Bu hafta 4'ü yerli 5 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor.

Vizyonda 5 yeni film

Kesik / The Cut
Yönetmenliğini "Duvara Karşı" , "Yaşamın Kıyısında" gibi başarılı filmlere imza atan Fatih Akın'ın üstlendiği  "Kesik" filminin oyuncu kadrosunda  Tahar Rahim, Simon Abkarian, Makram J. Khoury, Hindi Zahra, Kevork Malikyan, Bartu Küçükçağlayan, Trine Dyrholm, Moritz Bleibtreu, Arsinee Khanjian, Akin Gazi ve Arevik Martirossian'ın yer alıyor.
 
Venedik prömiyeri, ağustos ayında gerçekleştirilen dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Mardin'de eşi ve ikiz çocuklarıyla birlikte yaşayan ve demircilik yaparak geçimini sağlayan Nazaret'in hayatı Birinci Dünya Savaşı'nın hüküm sürdüğü 1915 yılının kara gecelerinden birinde bambaşka bir noktaya sürüklenir. Bölgedeki tüm Ermeni halk evlerinden sürülmektedir. Genç adam da ailesinden koparılır, bilmediği yerlere uzanan zorlu bir yolculuğa çıkar ve bir şekilde hayatta kalmayı başararak yolculuğuna devam eder. Artık sahip olduğu her şeyi ardında bırakmış, ailesi ve evi çok uzakta kalmıştır. Ne var ki aradan geçen zamana ve tüm bilinmezliklere rağmen çocuklarını aramaktan vazgeçmeyecektir. "
 
Uzun Yol
Yönetmenliğini Nihat Seven’in yaptığı filmde  Hakan Yufkacıgil, Nil Günal, Ahmet Özarslan ile Murat Muslu rol alıyor.
 
Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Gülten ve Fariz birbirlerini çok seven bir çifttir. Ancak Gülten'in ailesi aşklarının önünde büyük bir engeldir. Onlara göre bu ilişki ailenin ismine zarar verecektir. Çünkü Fariz, kamyon şoförlüğü yapmaktadır. Ancak iki sevgili, aileyi geride bırakarak bir kasabaya yerleşirler. Kurdukları yeni hayat, Gülten'in bir erkek çocuk dünyaya getirmesiyle renklenir. Yine de yeni sorumluluklar, Fariz'in uzayan yolculukları ve bir türlü kurtulamadığı kumar alışkanlığı çiftin ilişkisini zora sokmaya başlayacaktır."
 
İngiltere Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından "İngiltere'nin Yabancı Dildeki En İyi Film" dalında Oscar adayı gösterilen yapım, geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden "En İyi Erkek Oyuncu" ve "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülleriyle dönmüştü.
 
Sesime Gel
Hüseyin Karabey’in yönettiği filmin başrollerinde Feride Gezer, Melek Ülger, Tuncay Akdemir ve Muhsin Tokçuyer alıyor.
 
Dram türündeki filmin konusu şöyle: "60 yaşındaki Berfe ve 8 yaşındaki torunu Jiyan'ın yaşadığı köyün bütün erkekleri silah sakladıkları iddiasıyla bir jandarma baskını sonucu tutuklanır. Berfe'nin oğlu, Jiyan'ın babası Temo da tutuklananlar arasındadır. Fakat önemli bir sorun vardır; ortada silah yoktur, en azından onların bildiği bir yerde yoktur. Büyüyen bir çaresizlik içerisinde Berfe ve Jiyan bir silah bulmak ve karşılığında Temo'yu kurtarmak için yollara düşmeye karar verirler."
 
Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı
Yönetmenliğini Murat Şeker'in üstlendiği komedi türündeki filmde Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Timur Acar, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık ve Gürkan Uygun'un oynuyor.
 
Çakallarla Dans serisinin 3. yapımı olan filmin konusu şöyle: "Kayınço Gökhan, Del Piero Hikmet, Köfte Necmi ve Muhasebeci Servet ikinci filmde yaşadıkları deney kobaylığı tecrübesinden sonra hayatlarına “denetimli serbestlik” koşulu ile devam etmektedirler. Bu arada içinde yaşadıkları topluma ayak uydurmak için ‘grup terapisine’ giderler. Del Piero Hikmet, bir gün vapura bindiğinde hayatında belki de gördüğü en güzel kadın olan Mihriban ile karşılaşır. Hikmet hayatının kırılma anı olduğundan habersiz Mihriban’dan çok etkilenir. Üstelik Mihriban dilsizdir! “Yani kızın ağzı var, dili yoktur”. İki aşık her geçen gün kalp gözü ile anlaşır ve birbirlerine kayıtsızca aşık olur. Ömründe ilk kez bir kadının elini tuttuktan sonra Hikmet Mihriban ile evlenmeye kararlıdır. Fakat kızın annesi Cemile’nin, Hikmet’ten tek bir ricası olur: Kızının yeniden “Anne!” dediğini duymak Cemile’nin ölmeden önceki tek isteğidir. Öte yandan ameliyat için gereken para oldukça yüklü bir meblağdır ve ‘çakallıktan’ uzak durarak elde edilmesi çok da kolay değildir. Fakat bu kadar büyük bir iyilik için yapılacak çakallık, gerçekten ‘çakallıktan’ sayılır mı?"
 
Patrondan Kurtulma Sanatı 2 / Horrible Bosses 2
Yönetmenliğini Sean Anders'ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Jason Bateman, Charlie Day ve Jason Sudeikis'ın yanı sıra Jennifer Aniston ve Jamie Foxx , Christoph Waltz da yer alıyor.
 
Amerikan yapımı komedi türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Üç yakın arkadaş olan Nick, Dale ve Kurt artık başkalarından emir alarak çalıştıkları bir işte daha fazla bulunmayı istememektedir. Yönetici altında çalışmaktan oldukça sıkılan bu üç kafadar, kendi işlerini kurmaya karar verirler. Ancak planlamadıkları bir gelişme olur. Anlaştıkları yatırımcı son anda bütün maddi desteğini geri çeker ve her şey alt üst olur. Bu durum onları iyice çileden çıkarır ve intikam almak için yatırımcının oğlunu kaçırmaya karar verirler. Böylece fidye isteyerek istedikleri sermayeyi elde edebileceklerdir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Bond kızları açıklandı
James Bond'un yeni macerasının çekimleri 8 Aralık'ta başlıyor. 2015 yılının ...
Erdoğan’ı anlatan kitapta fotomontaj skandalı!
Fehmi Demirağ'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarını anlattığı ...
'Oyun Hamuru' doğaçlama festivaline hazır
2009 yılından beri İzmir’de doğaçlama tiyatronun öncülerinden biri olan ...
 
İzmir'de büyük şölen: 32 tiyatro 42 gösterim!
TAKSAV Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, 3.kez perdelerini açıyor. ...
Trier’in itiraflar: 3 yıl sonra konuştu
Danimarkalı ünlü yönetmen Lars von Trier, üç yıl aradan sonra basına ilk ...
Orhan Pamuk'tan yeni roman müjdesi
YKY’ye transferinin ardından 2014’ün ilk yarısında çıkması beklenen yeni ...
 
İran sinemasından ilk vampir filmi
Bugüne dek toplumcu gerçekçi konuların ağırlıklı olarak işlendiği İran ...
Karşıyaka’da 2014’e sanat dolu veda
İzmir’in en önemli kültür sanat merkezlerinden Karşıyaka Belediyesi Opera ...
‘Özel’ konser: Bornova Faikzade’yi ağırlıyor
Dünya iyi niyet elçisi, uluslararası yardım gönüllüsü, sanatçı Ersin Faikzade, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva