HABERLER>MAGAZİN
11 Aralık 2023 Pazartesi - 10:49

Vizontele'nin yıldızından Gazze mesajı

Oyuncu Altan Erkekli, Filistin'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle dünyanın acılar içinde olduğunu belirterek, "Savaşların, acıların yaşandığı şu zamanlarda çığlıkları susturacak olan sanattır." dedi.

Vizontele nin yıldızından Gazze mesajı

Oyuncu Altan Erkekli, Filistin'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle dünyanın acılar içinde olduğunu belirterek, "Savaşların, acıların yaşandığı şu zamanlarda çığlıkları susturacak olan sanattır." dedi. Erkekli, Gazze'de yaşanan acıları dünyaya duyurmanın sanatın görevi olduğunu ifade etti.

GAZZE'DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMINA DEĞİNDİ

Sinema eleştirmeni Suat Köçer'in sunduğu, Şehir Ekranı'nda yayınlanan "Bir Efsaneydi" programına konuk olan Erkekli, programda Gazze'de yaşananlara, kişisel yaşamı ve oyunculuk hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sanatın, Gazze'de yaşanan insanlık dramını ve bu acıları dünyaya duyurması gerektiğini ifade eden Erkekli, "Birleşmiş Milletlerin alamayacağı kararı sanat alabilir." diyerek, şöyle konuştu:

"SİNEMA FİLMİYLE YAŞANAN ACI DÜNYAYA ANLATILABİLİR"

"Sanat, Prometheus gibi ateşi insanlara doğru getirmektir. Sevgiden, dürüstlükten, emekten yana olan, o inanılmaz dünyanın habercisi ve onun çağrıcısı olmaktır sanat. Dünya şu anda hakikaten acılar içinde. Filistin'de ölen yavrular, ağlayan anneler, yalnız kalan çocuklar, mahvolan hayatlar, nehirler, parklar, hayvanlar. Acı içinde yaşanırken sanat bütün bunların üzerinde güzellik sunmaya devam edecek. Mutluluğu, sevgiyi sunmaya devam edecek. Savaşların, acıların yaşandığı şu zamanlarda bu acıları, çığlıkları susturacak olan sanattır diyerek, destek verici özel sektörün de olması gerekiyor. Mesela şu anki savaşın (Filistin) acısını nasıl anlatabiliriz? Panellerle anlatmak zor ama bir sinema filmiyle savaşın acısını, evrensel duyguları içine katarak bütün dünyaya anlatabilirsin. Minicik bir yerden bütün dünyaya ışık tutabilecek bir ölçeğin oluyor sanat."

"ÇOCUKLUĞUM DİYARBAKIRDA GEÇTİ"

Altan Erkekli, annesinin nüktedan bir insan olduğunu ve oyunculuk anlamında ondan çok etkilendiğini belirterek, "Rahmetli annemin genetik özelliği bana geçmiş. O da çok nüktedan bir insandı. Bir meddah gibiydi. Enstitü mezunuydu, ev hanımıydı ama bir yemek tarifi, adres tarifi, bunları yaparken bir kişileştirme yapar, lehçeler kullanır, yerel aksesuarlarla kılıktan kılığa girer, komşuları korkuturdu. Böyle muzip bir tarafı vardı. Ben ona hayran hayran bakar izlerdim. Ben de ilkokulda kendi kendime hayal dünyası içinde hikayeler kurup, üstüne bir şeyler ekleyip, kendi yorumlarımla hayata geçiriyordum." ifadelerini kullandı.

"YILMAZ ERDOĞAN SENARYOYU ÇOK GÜZEL YAZMIŞ ZATEN"

Usta oyuncu, "Vizontele" filminde canlandırdığı "Reis Bey" karakterine ilişkin de şunları söyledi: "Yılmaz Erdoğan senaryoyu çok güzel yazmış zaten. Bir de benim çocukluğum Diyarbakır'da geçti. Lehçelere çok meraklıyımdır. Biriyle sohbet ediyorum mesela, hemen soruyorum, üç şehir söyleyeceğim, bunlardan hangisindensin? O kadar. Bulamazsam da yıkılırım. Siirt'le Bitlis gibi, böyle ince tınılar vardır farklı, oralarda belki yanılırım. Çarşıya pazara çok giderim. Çok kulak kabartırım. Çok gözlem yaparım. Dolayısıyla o lehçenin altyapısı vardı Reis bey rolüne hazırlanırken. Tabii ki Yılmaz Erdoğan'ın da çok katkısı oldu, karakteri ortaya çıkarırken. Çünkü gerçek bir karakter Nazmi Erdoğan. Sağ olsun diğer arkadaşlarımın da katkısı oldu. Demet Akbağ'ın oyunculuğu bana çok katkı sağladı. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum."

 
Projede son aşama... Bornova'da fayların röntgeni çekiliyor
 
Vatandaş istedi... Başkan İduğ yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selda Alkor, Dört Yapraklı Yonca'yı hedef aldı
Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece programına konuk olan efsane oyuncu Selda ...
Ece Ronay suç makinası çıktı
Eski eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle karakolluk olan ve güzellik merkezleri ...
Ünlü oryantale sokak ortasında gasp!
Ünlü oryantal Didem Kınalı, sokak ortasında gasp edildiğini söyledi. Köpeğiyle ...
 
Amerika'da yaşayan oyuncu Kırmızıgül için dönüyor
Uzun süredir Amerika'da yaşayan Meltem Cumbul, Mahsun Kırmızıgül'ün yeni ...
Gerard Depardieu hakkında yeni suçlama
Dünyaca ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu hakkındaki taciz iddialarına ...
İlhan Şeşen, kansere yakalandı
Grup Gündoğarken’in usta sesi, yorumcu ve oyuncu İlhan Şeşen’in kanser ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Evine 'dolmuş'la giden fabrikatör!
Mehmet KARABEL yazdı... Evine 'dolmuş'la giden fabrikatör!
Aleyna Tilki'den sektöre küfürlü 'sahne' tepkisi!
Şarkıcı Aleyna Tilki, konserlerinin iptal edilmesine sosyal medya hesabından ...
Ünlü şarkıcı hastalığını açıkladı: Denge sorunu yaşıyor!
Bir süredir ortalarda görünmeyen İlyas Yalçıntaş yakalandığı hastalığı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva