HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2021 Cumartesi - 11:11

Visit İzmir'i anlattı: Hedef 2023’te 4 milyon turist!

İzmir Büyükşehir Belediye Bşkanı Tunç Soyer, dijital turizm ansiklopedisi ‘Visit İzmir’le kenti dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Soyer açıklamasında “Kabuğunuzu kırabilirseniz esnafınıza ekmek, turizmcinize gelir sağlarsınız” dedi.

Visit İzmir i anlattı: Hedef 2023’te 4 milyon turist!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, 8500 yıllık tarihiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan İzmir için dijital turizm ansiklopedisi Visit İzmir Projesi hazırladı. Soyer, projenin detaylarını Sözcü'den Hande Zeyrek'le paylaştı:

Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı hazırladınız. Nasıl bir yol izleneceksiniz?

Çok yönlü bir çalışma yürüttük. İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi hazırlandı. İzmir Vakfı çatısı altında kentin diğer paydaşlarıyla birlikte hareket ettik. Önce veri topladık. Bu veriler Visit İzmir diye adlandırdığımız bir dijital ortama taşındı. Türkiye'nin ilk dijital turizm ansiklopedisi ortaya çıkmış oldu. 

Dijital ansiklopediye nasıl ulaşılıyor?

İsteyen Visit İzmir internet sayfasından ulaşabiliyor. Ayrıca cep telefonu ve tabletlere de indirilebiliyor. Mesela bir fotoğraf görüyorsunuz, altında sadece Bergama'nın köyünden bir manzara yazıyor. Bunun İzmir'de olduğuna dair bir algı kopukluğu vardı. Bu şehrin zenginliklerini göstermek zorundayız. Dijital turizm ansiklopedisiyle önce bu ihtiyacı gidermek gerektiğine inandık.

Hedefiniz nedir?

Mütevazı bir hedefle yola çıktık. 2023, belki 2024'e sarkar ama 4-4.5 milyon turisti ağırlamak. Visit İzmir, bunun için ara vermeksizin hazırlıklarına devam ettiğimiz bir çalışmaydı.

SAKİN SULARDAN İYİ KAPTAN ÇIKMAZ  Pandemide zor günler geçirdiklerini söyleyen Soyer, “Ama ‘sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz' derler. Bizim için de olgunlaşma fırsatı oldu” dedi.

‘PANDEMİDE DE DURMADIK'

 “Seferihisar'da yaktığımız meşale tüm Türkiye'yi saracak” demiştiniz. Hayaliniz gerçekleşiyor mu?

Tüm dünyayı saracak gibi, gözüken o. Bu toprakların bize bahşettiği olağanüstü nimetlerle, zenginliklerle bambaşka bir yaşam kalitesini geliştirebiliriz. Pandemiye rağmen durmadık, hayat normalleşmeye başladığı andan itibaren meyvelerini birlikte toplarız. Boşuna çıkmıyor dijital ansiklopedi, Visit İzmir sayfası, arkeolojik kazılar. Kendi kabuğunuz içinde yaşamaya devam ederseniz bunların ne kadar güzel olduğunu sadece kendinize söylersiniz. Kabuğu kırarak göstermeye başlarsanız bu esnafınız için ekmeğe, turizmciniz için de gelire dönmeye başlar.

Visit İzmir'de neler var?

Dijital ansiklopedide boyoz ve kumru da var mı?

(Gülüyor) Olmaz mı… İzmir onlarsız düşünülemez ki. Uygulama, içinde Bergama'daki son sepetçinin hayat hikayesinden Çeşme'deki bir pansiyona, Seferihisar'daki nohutlu mantıya kadar çok geniş başlıklar altında turizm altyapısını oluşturan gastronomi, tarih ve doğanın bir arada olduğu ve her birinin birbiriyle bağlantısının ortaya konulduğu bir çalışma. Yerli ve yabancı turiste rehberlik hizmeti veren dijital bir envanter.

 
Yasaklanan korona ilacı için 1 yıllık mücadele: Sözümüzü dinlemediler!
 
Depremde zarar gören gölette işlem tamam!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:28

Sn.Başkan, izmiri 2023 global turizme hazırlamalısınız, önünüze 2 yıl var..yapacaklarınızın arasında kedifekaledeki yıkımları bitirip,ağaçlandırılması ve seyir terasları ve büfeleri olmalı bu sadece turistler için değil. izmirliler içinde yapmalısınız..bu zaman içinde antik tiyatro kazılarıda büyük yol almış olur.tabi kemeraltındaki tarihi roma hamamı da izmire kazandırılmalı.tarihi aksta restorasyon ve onarımlarda önemli..izmirin tarihi zenginliği yanında, tarihi hikayeleride ele alınmalıdır.bunlardan biri st.polikaprın öldürilmesi ve 23 şubat st.polikarp gününün uluslararası alanda eğerlendirilmesidir...

Yorumu oyla      4      3  
başkan 15 Mayıs 2021 Cumartesi 23:37

Sn başkan, 4 milyon turistleri basmane çukurunu gezdir keyifli olur. tanıtım açısından çok değer katar.

Yorumu oyla      5      4  
“ Belediye Ana “ 15 Mayıs 2021 Cumartesi 16:55

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor . Bu nasıl adil ve eşit hizmet uygulanma anlayışı ?

Yorumu oyla      4      3  
KSKLİ 15 Mayıs 2021 Cumartesi 15:05

İzmirin nesine turist çekeceğiz Sn.Soyer. Bir sürü problemimiz var ve yıllardır konuşuluyor çözülmüyor. Kemeraltına agoraya basmane tepecik tarafına ben giremiyorum korkudan turist nasıl gelsin gezsin.

Yorumu oyla      7      4  
Niye gelsin ki? 15 Mayıs 2021 Cumartesi 13:28

Mümkün değil. Turist olsam, cebimde para olsa son geleceğim yerlerden biri İzmir olur. Merkez bitik, Çeşme de bir yere kadar.

Yorumu oyla      8      5  
TC misafir 15 Mayıs 2021 Cumartesi 12:24

4 milyon turisti öyle kolay kolay çekemezsin 780 nüfuslu köy olan Hallstatt korumayla, ender doğasına sahip çıkmayla yılda 1 milyondan fazla turist çekiyor. Biz ne yapıyoruz: şu pandemi günlerinin katledilen doğanın bir intikamı olduğunu sürekli söylüyoruz ama akpnin kanal istanbul projesini aratmayacak olan alaçatının doğal sit alanlarını peşkeş çeken projelere onay veriyorsunuz hem siz, hem çeşme belediye başkanı hem de kılıçdaroğlu! Elimizde o kadar güzel hem tarihi hem de doğal güzelliğe yerler var ki bunları değerlendiremiyorsunuz. Ödemiş Gölcük betonlaşıyor sizler izliyorsunuz, Şirincede evler dökülüyor seyrediyorsunuz, Agorada çalışmalar durdu, Kemalpaşanın harika doğası var ormanlar adeta villa talanına uğramış Nif Dağına hiç yabancı turist gittiğini duydunuz mu? Roman mahallelerimiz var İstanbuldaki sulukule misali bir kimlik kazandırılabilirdi buralara denediniz mi bunları? Reklamı en iyi ziyaret eden turist yapar. internet ile tanıtımını yaparsın ama nihai karara oraya giden turist yorumları neden olur

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta tam kapanma değil, tam çalışma var!
Konak’ta tam kapanma süreci tam çalışmaya döndü. Sokaklardaki bakım, onarım ...
Nasrettin Hoca'ya yeni imaj
Karabağlar Belediyesi’nin, çocukları bilim, kültür ve sanatla çok özel ...
Bornova’da Ramazan dayanışması
Bornova Belediyesi; birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi olan Ramazan ...
 
Buca'da hayat kurtaracak merkez yolda!
Kadın dayanışmasının büyüyerek şiddetin son bulması ve toplumsal cinsiyet ...
Çamurdan arınan çay, sanatla renklendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Manda Çayı’nın İzmir ...
Büyükşehir'den can dostlara tonlarca mama
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemide sokak hayvanları için mama desteğini ...
 
Konak'ta can dostlar yalnız değil
Konak Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle alınan 17 günlük tam ...
Başkan Soyer'den o gemi hakkında flaş açıklama: İzin vermeyeceğiz!
Başkan Soyer yüksek miktarda tehlikeli atık içeriği basına yansıyan Brezilya’ya ...
Kemalpaşa'nın tarihi kitaplaştı
Kemalpaşa’da mezar taşlarını inceleyen araştırmacılar, Kemalpaşa Belediyesi ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva