HABERLER>SAĞLIK
10 Nisan 2021 Cumartesi - 12:42

Virüsü yendi, kabusu anlattı: Ağrıdan yataktaki kabloları koparan oldu!

Virüsün ciğerlerini tamamen sarmasıyla 17'si yoğun bakımda olmak üzere 70 gün tedavi gören Şenol Karagöz, “Yoğun bakımda yan yatağımdaki hastanın çok şiddetli ağrıları vardı. Yataktaki kabloları koparmıştı ağrıdan. Her gün 1-2 kişi ölüyordu. Alışmıştık resmen” dedi.

Virüsü yendi, kabusu anlattı: Ağrıdan yataktaki kabloları koparan oldu!

İzmir'de yakalandığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle 70 gün tedavi gören 56 yaşındaki Şenol Karagöz, kendisini hayata bağlayan sağlık çalışanlarının özverisini unutamıyor.

Emekli gümrük müşaviri Karagöz'ün eylül ayında ateş, halsizlik, tat ve koku kaybı şikayetleriyle gittiği hastanede yaptırdığı Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Evinde karantinaya giren Karagöz, durumunun ağırlaşması üzerine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Çekilen filmlerinde virüsün ciğerlerini tamamen sardığı görülen Karagöz, yoğun bakım servisine alındı. 17 gün yoğun bakımda kalan Karagöz, göğüs hastalıkları servisinde yaklaşık 30 gün yattı.

Evde de 23 gün tedavisi devam eden Karagöz, bir süre önce çekilen akciğer filmlerinin temiz çıkmasıyla derin bir nefes aldı.

Hastalık sürecinde kaslarının zayıflaması nedeniyle yürüme egzersizleriyle eski günlerine dönmeye çabalayan Karagöz, emeği geçen sağlık çalışanlarını minnetle anıyor.

"TOPLU İĞNE BAŞI KADAR YER BIRAKMAMIŞ"
Karagöz, AA muhabirine, grip olarak görerek önemsemediği hastalığın kendisini ölümle yüz yüze getirdiğini belirterek, bunun için çok pişman olduğunu söyledi.

Evinde karantinadayken yürüyemez duruma geldiğini, başvurduğu hastanedeki doktorun "Sizi bırakamayız, ciğerleri sarmış. Toplu iğne başı kadar yer bırakmamış" sözlerini unutamadığını dile getiren Karagöz, yoğun bakım sürecinin çok zor geçtiğini anlattı.

Bu süreçte bilincinin kapanmadığını ifade eden Karagöz, "Allah'ın bir lütfu muydu bilmiyorum ama ölüm korkusu yaşamadım. Takdiriilahi sonuçta Kovid'den kurtulursun kaza geçirip ölebilirsin, kadercilik var. Yoğun bakımda yan yatağımdaki hastanın çok şiddetli ağrıları vardı. Yataktaki kabloları koparmıştı ağrıdan. Her gün 1-2 kişi ölüyordu. Alışmıştık resmen." diye konuştu.

Yoğun bakımda 17 gün kaldığını, bu süreçte çok yorulduğunu ve kaslarının çok zayıfladığını ifade eden Karagöz, "Eşimi orada uzaktan da olsa gördüm. Çok korktum, ona da bir şey oldu mu diye." dedi.

Evdeki tedavisinde de oksijen desteği aldığını, bu süreçte de doktorlar ve sağlık personelinin ilgisinin devam ettiğini anlattı.

Sağlık çalışanların fedakarlıklarını unutamadığını dile getiren Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanılmaz iyi insanlar. Çılbırı çok sevdiğim için arkadaşlar yumurtayla yoğurdu karıştırıyorlardı. Bisküvi çok sevdiğim için kendileri alıp getiriyorlardı. Hatırladıkça kötü oluyorum. Şu yaşadığımız süreç içerisinde herkes para ve ekmek peşinde, hayatını iyi geçirmek için uğraşıyor. Onlarsa birilerini yaşatmak için koşuyorlar. Hepsi inanılmaz derecede özveriyle yaklaşıyorlar. Bir kovid hastasını görseniz 30 metre yaklaşmazsınız. Onlar her şeyinizle ilgileniyor. Onların bu ilgi ve alakasını hiç unutmayacağım ve hep anlatacağım. Bu ülkenin en cefakar ve vefakar insanları. Kendi adıma onlara çok çok teşekkür ediyorum. Şu an yaşıyorsam onların sayesinde" (AA)

 
CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' afişine soruşturma
 
İstanbul Sözleşmesi için İzmir'den hukuksal mücadele!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İstanbul'da virüsü kapmama şansınız çok düşük'
Haccetepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim ...
'Gargara ile Covid-19'un akciğere inişini durdurabiliriz'
Diş Hekimi Uzman Öğretim Üyesi Dr. Aykan Onur Atilla, bazı etken maddeler ...
Sağlık Bakanlığı: Kalabalık iftar sofraları kurulmamalı
Sağlık Bakanlığı'ndan "Ramazan'da beslenme önerileri dikkate alınmalı, ...
 
Yerli aşıda umutlandıran gelişme
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Covid-19'a karşı ...
Pozitiflerde HES kodu sahtekarlığı
Corona virüs salgınıyla mücadelede önemli araçlardan biri olan HES kodunda ...
Bakan Koca'dan özeleştiri: Önlemleri gevşettik maalesef
Sağlık Bakanlığı'nın dün paylaştığı koronavirüs tablosuna göre vaka sayısı ...
 
Salgında günün bilançosu: 258 vefat, 55 bin 941 yeni vaka!
Sağlık Bakanlığı 8 Nisan 2021 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
'Ramazan ayında ek tedbirler gelebilir'
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, ramazan ayı içerisinde ...
AİHM'den zorunlu aşı kararı
Aşı karşıtı Çekyalı iki ailenin başvurusuyla ilgili kararını açıklayan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva