HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2019 Salı - 14:49

Vekil Bakan’dan Başkan Kılıç’a ‘görevden alma’ çıkışı: Bunun siyaseten sonuçları olacaktır!

Buca Belediye Başkanı Kılıç’ın, Kalmaz’ı başkan yardımcılığı görevinden almasına tepki gösteren Milletvekili Bakan, “Serkan Kalmaz genç ve gelecek vadeden bir politikacıdır. Delege seçimleri öncesi görevden alınması hiç de şık olmamıştır. Elbette bunun siyaseten sonuçları da olacaktır. Kendisiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoldaşlık etmeye devam edeceğiz” dedi.

Vekil Bakan’dan Başkan Kılıç’a ‘görevden alma’ çıkışı: Bunun siyaseten sonuçları olacaktır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın Serkan Kalmaz’ı başkan yardımcılığı görevinden alması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Parti içi yarışların mahalle delege seçimleriyle başlayacak olması öncesinde Buca’da gerçekleşen değişikliğe dikkat çeken Vekil Bakan net ifadeler kullandı. Bakan, Kalmaz’ın siyasi bir refleksle görevden alındığını açıkladı ve gelişmeye tepki gösterdi.  

- BAŞKAN’DAN KADRO OPERASYONU! O İSMİ GÖREVDEN ALDI

SERKAN KALMAZ GENÇ VE GELECEK VADEDEN BİR POLİTİKACIDIR
Bakan, “Sayın genel başkanımızın çok açık bir beyanı var. ‘Belediye başkanları delege seçimlerine müdahil olmasın’ diyor. Buna rağmen siyaseten temayüz etmiş, parti içi eğilim yoklamasından çıkarak birinci olan ve meclis üyeliği yapmış olan, gençlik kollarından yetişmiş bir arkadaşımızdır Serkan Kalmaz… Kurultay delegesi olmasını ve son kurultayda aldığı tavrı da bir kenara bırakıyorum. Genç ve gelecek vadeden bir politikacıdır” dedi.

ELBETTE BUNUN SİYASİ SONUÇLARI OLACAKTIR!
Bakan ayrıca, “Delege seçimleri öncesi görevden alınması hiç de şık olmamıştır. Elbette bunun siyaseten sonuçları da olacaktır. Kendisiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoldaşlık etmeye devam edeceğiz. Hepimizin makamları gelip geçicidir. Belediye başkanlığı da, milletvekilliği de tüm makamlar da gelip geçicidir. Ancak parti içi demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik hamleler unutulmaz. Bu görevden alma parti içi demokrasiye, özgür birey olmaya karşı atılmış bir adımdır. Bülent Ecevit’in 1972 yılındaki kurultayda söylediği sözü hatırlatmak istiyorum. Bugün de ölüm yıl dönümü olan Ecevit şöyle demişti; öncelikli olarak ölçülmesi gereken şudur; CHP’de buyruk mu, hukuk mu işleyecek? Önce buna karar vereceğiz. Daha açık söylüyorum vereceğiniz karar şudur; demokratik bir partinin kanunlara saygılı özgür bireyleri mi olacağız, kapı kulları mı olacağız? Karar sizindir! Bu 1972 kurultayında Bülent Ecevit’in söylediği sözdür. Buca’da siyaset yapan arkadaşlarımız da önümüzdeki delege seçimlerinde kapı kulu değil özgür birey olmayı seçen Serkan Kalmaz kardeşimizle birlikte saf tutacaklardır. Buna inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 
İzmirli Enzo Sponza'nın cenaze törenine İbrahim Kutluay da katıldı
 
Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Sepil oldu!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erol Topçu 6 Kasım 2019 Çarşamba 23:35

Sayın Murat BAKANI MİLLETVEKİLİM Belediye Başkan Yardımcısı dahil tüm görevlere atamaya yetkili tek amir Belediye Başkanıdır.İstediğine görev verir istediğini görevden alır.Bunu bilmiyor ve Milletvekiliği yapıyorsan seni esefle kınıyorum. .Bilmeyenlerede biz anlatacağız. Şimdi kalkmışsın Serkanın görevden alınışına karşı çıkıyorsun. Bu ne yaman çelişki......ve Sayın Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bile belediye başkanları siyaset yapar başkan yardımcıları personel işine bakar diye basın açıklaması bile var bunu bilmiyorsan vay haline milletvekili ne yaman çelişki genel başkanımla demek ki çelişki içinde bir milletvekili misin Saygılar sunuyorum

Yorumu oyla      4      6  
Objektif 6 Kasım 2019 Çarşamba 13:37

Genç ve gelecek vaadeden siyasetçi diyolar da .. Serkan kamaz çok hızlı gidiyodu duvara tosladı.erhan kılıçı tebrik ederim...çok yerinde bir karar ...serkan kalmazı buca belediyesinde zabıta memuruğu görevi yapan akıl hocası babası hüseyin kalmaz bitirmiştir..

Yorumu oyla      5      6  
Kalmaz 6 Kasım 2019 Çarşamba 09:58

İhanet edene ihanet ederler :)

Yorumu oyla      5      6  
mert 5 Kasım 2019 Salı 23:52

sayın bakan maşallah belediyelere işçi bulma kurumu gibisiniz işssiz arkadaşlar boşuna sağa sola cv bırakmayın

Yorumu oyla      7      6  
Adem BALCI 5 Kasım 2019 Salı 21:20

Serkan kalmaz partimizin ve Buca ilçesimizde geleceğin parlayan yıldızıdır Birönceki Başkan yardımcıları gibi yalan yanlış söylemler içerisinde siyaset yapmıyor halkı kandırmıyorlar bir parlili seçmeniniz olarak Tabandan ve Buca halkımızdan duyduklarımız gördüklerimiz Serkan bey Erhan Kılıçdan daha yakın ve samimi olduklarını partililere ve Buca lı hemşerilerimize yardımcı olması ilçemizde oldukça gurur verici bir durumdur şahsım Serkan Kalmazın her daim yanında olacaktır delege seçimi arifesinde görevden almak bir algı operasyonudur Herkez AYNAYA Bakacak sahneye çıkacak kim yakışıklı dürüst samimi ve kalben halkımızın ve partimizin iktidar olması için çalışacaksa desteklerimizi ve oylarımızı kullanacağız kimse kendi şahsi çıkarları için partimizi rencide eder duruma düşürmemeli saygılar Adem BALCI

Yorumu oyla      6      11  
Muhsin 5 Kasım 2019 Salı 20:04

Sayın millet vekili bilmiyor mu? Bizim partide hukukun işlemediğini. MYK buyrukla oluşur. PM buyrukla oluşur. Milletvekilleri, belediye başkanları buyrukla oluşur.Meclis üyelerini de buyrukla seçileler belirler.

Yorumu oyla      6      6  
vatandaş 5 Kasım 2019 Salı 19:55

Sen konuşacak en son kişisin. Senin Ankarada meclis ofisinde bizleri nasıl sepetlediğin hala unutulmuş sanma....

Yorumu oyla      6      6  
Nasuhi Yılmaz 5 Kasım 2019 Salı 16:57

Murat Bey sizi şehir için çalışırken görmek isteriz. Bir kişi için değil. Sana ne başkan işe almış, olmamış çıkarmış. Sen İzmirlinin hakkını savun. Deniz baykal gibi hizipçilik peşinde koşma Erdal İnönü gibi ol.

Yorumu oyla      17      7  
.. 5 Kasım 2019 Salı 15:51

Buca da delege seçimleri sizin açınızdan iyi gitmiyor değil mi. Serkan Kalmaz etrafında toplanacaklar mış. Sen delegelerin kendine riyakat eden kişilerden oluşsun yönetimde öyle olsun istiyorsun ama bu iş olmayacak. RİYAKAT değil LİYAKAT önemli.. İşin erbabı olanı değilde sana kul köle olacak iş götürecek kişiler olmayacak. bu sisteme kim uymak istiyorsa bu halk karşısında olacak. Hak Hukuk Adalet..

Yorumu oyla      18      7  
T.C Erol DURUKAN 5 Kasım 2019 Salı 15:24

Herkez kendine belediye bşk'nı değil müdür arıyor sen belediye bşk'nısın sen çiçek, böcekle uğraş al maaşını. Örnek buca'da yapılanı tüm TÜRKİYE duydu seni biz getirdik biz götürürüz belediyeyi biz yöneteceğiz mantığı var...

Yorumu oyla      69      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Arınç'ın ifadesini esefle karşıladım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefon görüşmesi yapacağını, ...
Açıklama geldi: Büyükşehir komisyonundaki 'LGBTİ istifası'nın arka planı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ için yapılan ...
CHP'li Beko'dan Bergama'da mesaj: Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz
Bergama ilçe örgütünün düzenlediği üye katılım törenine katılan CHP İzmir ...
 
CHP'li Sındır’a NATO Parlamentosu’nda görev
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, NATO Parlamenterler ...
Karşıyaka’da muhalefetten gövde gösterisi!
Mavi liste taraftarlarının Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği ...
Menemen’de maaş krizi: Belgen varsa savcıya git!
İzmir’in Menemen İlçesi’nde yerel seçim sonrası eski Başkan Tahir Şahin ...
 
MYK Karabağ ve Şahin için karar aldı: Biri YDK’ya, biri geriye!
İzmir İl Örgütü’nün kesin ihracı istenen Bayraklı Belediyesi eski Başkanı ...
CHP’li Vekil Sındır: Bizde kavga olmaz yarış olur!
CHP’de yaklaşan kongre sürecini değerlendiren İzmir Milletvekili Kamil ...
Türkiye'den Avrupa'ya net 'DEAŞ' mesajı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında Avrupa’ya ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva