HABERLER>EKONOMİ
8 Aralık 2016 Perşembe - 12:40

Fuar İzmir'de 2 fuar 1 kongre: Kocaoğlu’ndan törene damga vuran 2 çağrı!

10. Travel Turkey ve Gastronomi Turizmi Kongresi'nin yanı sıra Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı aynı gün kapıları açtı. Törene Kocaoğlu’nun Bakan Avcı’ya ‘İzmir’de 1 gün’ ve hükümete İnciraltı planları çağrısı damga vurdu.

Fuar İzmir de 2 fuar 1 kongre: Kocaoğlu’ndan törene damga vuran 2 çağrı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk fuarcılığına kazandırdığı Fuar İzmir'de fuar ve kongre bereketi yaşanıyor. Aynı günde kapılarını açan 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 lansmanı da yine Fuar İzmir'de gerçekleştirildi.

- FOTO GALERİ: FUAR İZMİR TAVAN YAPTI... 

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Avcı’nın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, onur konuğu Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, THY Satış Başkanı Halil İbraham Polat,  Partner ülke Ürdün’ün Akabe Kenti Özel Ekonomi Bölgesi Direktörü Feras Ajlouni, oda ve borsa temsilcileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN
Fuarın açılış konuşmasını yapan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, ülkede gelirleri düşen turizm rakamlarını gündeme getirdi ve THY için önerdiği 5 uçak çağrısını yineledi. 

Demirtaş, “Turizmde bugünkü gerçeklere rağmen bu başarı daha da ileriye gidecek. Hepimiz biliyoruz 2016 iyi geçmedi, 2017 için de çok umut yok! Ama tüm turizm sektörünün kaderi müşterek... Amerika ve Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye gidilemez raporu ilan etmeleri sadece bize zarar vermiyor. Kendi ayaklarına da sıkıyorlar. Kruvaziyer gemileri buraya gelmiyor evet ama Uzak Doğu’ya gidiyorlar. İstedikleri geliri elde edemiyorlar. ‘Senin ülken, benim ülkem’ demeden sorunu hep beraber çözmemiz lazım. Turistler Türkiye’ye gelmezse bundan Yunanistan da zarar görür. Herkes aklını başına alıp yaşam biçimden taviz vermeden çözüm için uğraşmalı. Kitlesel turizmde sorun varsa sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi sektörlere ağırlık verilmeli. Bizim değerlerimiz çok fazla.  Biz 2017’yi yılı birlik olarak kurtarabileceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

EĞER BİZ BİR KAYBEDERSEK…
Demirtaş’ın ardından kürsüye gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak sözlerine başladı. İzmir ve Türkiye turizminin tarihi geçmişini anlatan Ulusoy, “Türkiye kaşınacak bir ülke değil okşanacak bir ülkedir. Ülkemizdeki sorunları bahane etmeyin ve Türkiye’ye zarar verecek gelişmelerden kaçının. Yurtdışındaki dostlarımıza sesleniyorum; eğer biz 1 kaybedersek siz 1.5 kaybedersiniz” dedi.

15 TEMMUZ ALGISI
Ulusoy, “15 Temmuz’da bir deli kuyuya bir taş attı ama şimdi dünyanın her yerine gidip imajımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Ben ülkemle iftihar ediyorum. Eskiden sağlıklı yaşamak için Türkiye’ye gelin derken şimdi de sağlıklı yaşamak için Türkiye’ye gelin diyoruz. Bu yıl 9’uncu kez düzenlediğimiz Erken Rezervasyon Kampanyası’ndan bugüne kadar 9.5 milyon kişi faydalandı. Bugün bu fuara bin 200 firmanın yanı sıra 36 ülkeden 56 katılımcının olması da bizim sevinç verici” şeklinde konuştu.

İZMİR KALKINMAYI HİZMET SEKTÖRÜ İLE YAPACAK
Toplantıda konuşan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın yüzde 8 oranında büyüdüğünü söyledi ve “İzmir aklı ve bilimi kullanarak yol haritasını belirlemiş, bu istikamette büyüyen bir kenttir. Büyükşehir öncülüğünde kentin yerelde kalkınması için yaptığımız çalışmalar, İzmir’in sanayide ticarette, lojistikte, tarımda ve bir çok sektörde büyümesini sürdürecek. Ama İzmir kalkınmayı, turizm ve hizmet sektöründe yapacaktır.  Turizm ve hizmet sektörünü çeşitlendirmek zorundayız. İzmir doğasıyla deniziyle ama her şeyden önce demokratik sosyal hoşgörülü halkı ile ev sahipliği yapmaktadır” ifadelerini kullandı.



HÜKÜMETE İNCİRALTI, BAKAN AVCI’YA ‘İZMİR’DE 1 GÜN’ ÇAĞRISI
Başkan Kocaoğlu, Bakan Avcı aracılığı ile hükümete sağlık turizmini gerçekleştirmek için hedeflenen İnciraltı bölgesinin imar planları için çağrı yaptı. Kocaoğlu, “İzmir’in turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi için yapılması gereken yatırımlardan çok, planlama faaliyetlerinin merkezi hükümetin destekleriyle yapılmasıdır. Bunlardan en önemlisi İnciraltı Bölgesi’nde sağlık planlamasının yapılmasıyla bölgede tıp fakültelerinin, hastanelerin, termal otellerin yapılmasını sağlayacak imar planlamalarıdır. Bu İzmir’i önemli bir sağlık merkezi haline getirecektir.  İzmir ayağa kalkmış, Türkiye ortalamasının önünde büyüyen ve vergi ödeme yönünden Türkiye’den yüzde 60 fazla vergi veren bir kentten bahsediyoruz” diye konuştu.

Bakan Avcı’ya da bir gününü İzmir’e ayırması için çağrı yapan Kocaoğlu, “Bu kente merkezi hükümetimizden, başta Kültür ve Turizm Bakanımızdan ören yerlerimizin ayağa kaldırılması için destek istiyoruz. Sayın bakanımızı en az bir gününü İzmir’de geçirmek suretiyle eksiklerimizi, planlarımızı, çalışmalarımız kontrol etmek, belirlemek ve gezmek için ayırmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.



SAĞLIK TURİZMİ VURGUSU
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise “İzmir ve yöresi eşsiz doğa, uygun iklim koşulları ve tüm yıla yayılan turizm potansiyeli ile geniş bir imkan sunmaktadır. Fuarda bu sene sağlık turizminin özel yer ayrılması çok önemlidir. Sağlık alanında yapılacak çalışmalarla İzmir turizmini Türkiye için farklı bir boyuta taşıyacaktır” diye konuştu.



İZMİR’İN ÖNEMİ
Vali Ayyıldız’ın ardından kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Travel Turkey’in tarihsel gelişimi hakkında konuştu. Avcı, “Travel Turkey’de 10 yılda gelinen bu noktada doğal güzellikleri, misafirperver halkı ile yabancıların Türkiye ziyaretinde ilk sırada yer alan İzmir’in önemi yer alıyor. Turizmi her geçen gün daha da sağlamlaştıran bu fuarımız sektörün tanıtılmasına ve yeni iş fırsatlarının oluşmasında etkili olmuştur” şeklinde konuştu.

KRİZLERİN AŞILACAĞINA OLAN GÜVENİMİZ TAMDIR
Geride bırakılan sezondaki sıkıntılara değinen Avcı, “2016 yılı dünya genelinde yaşanan süreçten ülkemiz de olumsuz etkilenmiştir.  Tarihi ve kültürel birikimimiz ve krizleri aşmada başarılı olan sektörümüzle birlikte ülkemizin eski turizm ritmini tekrar yakalayacağını ve hatta aşılacağına olan güvenimiz tamdır. Bu fuarda sorunların giderilmesi için önerilerin yer alacağı bir organizasyon olarak görüyoruz. Erken rezervasyon kampanyasının 2017 tanıtımını burada yapmayı çok önemli buluyoruz” dedi.



DEFİLE VE FUAR TURU
Konuşmaların ardından partner il Mersin tarafından organize edilen turizm defilesi sergilendi. Defilenin ardından gerçekleşen kurdele kesiminin ardından heyet, 10. Travel Turkey’i gezerek katılımcılarla bir araya geldi.



FUAR 11 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

11 Aralık'a kadar açık kalacak fuar İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Fuarda, seyahat acenteleri, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi firmaları,, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat ve kurvaziyer turizmi/marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, ka fe, bar, otel ekipman firmalari, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer alıyor.

36 ÜLKEDEN, 1179 KATILIMCI
Geçtiğimiz yıl 31 farklı ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı fuara bu yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı dahil oldu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 lansmanının da yapıldığı fuarda, A.B.D., Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Su dan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve yer alıyor.

SAĞLIK TURİZMİNE ÖZEL BÖLÜM
Alternatif turizm dalı olarak ön plana çıkan sağlık turizminin desteklenmesi amacıyla ilk kez oluşturulan “Özel Sağlık Turizmi Bölümü” de fuarda yerini aldı. Ülkemizin sağlık imkanlarının tanıtılacağı alanda Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Fransa, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Ukrayna, Umman ve Yunanistan’dan gelen satınalmacılar Türk sağlık temsilcileri ile fuar süresince ikili görüşmelerde bulunacak. “B2B Hosted Buyer Programı” kapsamında karşılıklı iş görüşmeleri yapacak sağlık ve turizm sektörü temsilcilerinin önemli anlaşmalara imza atması hedefleniyor.

Travel Turkey İzmir kapsamındaki "Sağlık Turizmi" özel bölümünde; özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, assistance firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren firmalar bulunuyor.

AKABE İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
10. Travel Turkey Uluslararası Destinasyon Partneri olarak fuara katılan Ürdün’ün Akabe şehri, turizm ürünlerini ve doğal güzelliklerini tanıtıyor. Bir dalış cenneti olarak nitelendirilen Akabe, bedevi göçebe kültürüne sahip UNESCO koruması altındaki alanlardan biri. Şehir, maceraperestlerin uğrak yerlerinden Wadi Rum’a (Yüksek Vadi) ve Petra Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Nebatiler’e başkentlik yapmış olan Petra’da, bedevilere ait çok sayıda ev ve taş oymaları bulunuyor. Travel Turkey’de ilk kez kendini tanıtma fırsatı bulan Akabe, uluslararası turizm endüstrisine odaklanacak.

İZMİR'DE MERSİN RÜZGARI
Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve turizm sektörü temsilcilerinin partner il konukları olarak katıldığı fuarda, Mersin’in tanıtım etkinlikleri göz dolduracak. Mersin yöresi halk dansları, yöresel müzik ve Aşuk Maşuk gösterisiyle keyifli dakikalar geçirecek ziyaretçiler,  Mersin ve Yörük kültürünün anlatıldığı film gösterileriyle şehri tanıyacak. Fuar ziyaretçileri, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Defilesi’ni de izleyebilecek. Ünlü sanatçıların ağırlanacağı, fotoğraf ve resim sergilerinin yer aldığı fuarda, Mersin kültürünün vazgeçilmezleri arasında bulunan iğne oyaları ve kilim modelleri ile muz lifinden çanta, ayakkabı ve şapkalar sergileniyor, "Sanal Gerçeklik Projesi" ile ilin kültürel ve doğal zenginlikler i tanıtılıyor. Mersin’i simgeleyen karakterler ve ürünler fuar süresince stantlarda dolaşacak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu ziyaretçilere muhteşem bir müzik ziyafeti çekecek.

ÜNLÜ ŞEFLER GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ’NDE
Fuar İzmir'deki bir diğer etkinlik 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de, 10. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, TÜRSAB, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla başladı.

Fuar İzmir D Holü’nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getiriyor. Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Yapılacak çalışmalarla Türkiye’de oluşturulacak farkındalığın, turizme olumlu yönde etki etmesi hedefleniyor. Bu yıl kongrede akademik çalışmalarla eş zamanlı olarak özel sektör sunumlarının yer alacağı paneller düzenlenecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere; Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agn es Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke ve Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları ve uzmanları konuk olacak. Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.



"IBATECH" DE AÇILDI

Türkiye’nin fuarcılık merkezi “Fuar İzmir”de, Alman Stuttgart Messe firması tarafından düzenlenen "Ibatech" fuarı da kapılarını ziyaretçilere açtı. Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’nda ekmek, pasta makineleri, kahve ve kahve makineleri, çikolata ve ekipmanları, dondurma, dondurma makineleri, ambalaj makineleri, otel, cafe- bar mutfak ekipmanları, soğutma grupları, dondurulmuş ürünler yer alıyor.

 
Konak'ın yetenek fabrikası yoğun ilgi görüyor
 
Çin'le ilk para takası gerçekleştirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Aralık 2016 Cuma 10:46

İnciraltını boşverin Çiğli'ye bakın.

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 8 Aralık 2016 Perşembe 13:43

Dış ülkelerden fuarı gezmeye ve stand açmaya ne kadar yabancı gelirse fuar o kadar başarılı olur- Görülüyor ki Travel Turkey'de dışarıdan gelen ziyaretçiler artmış- Aksi taktirde kendimiz çalar - kendimiz oynarız. Fuarı doldurmak için de tüm kesimler uğraş vermelidir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PTT 172 milyon dolarını TL'ye çevirdi
PTT, şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ve 20 milyon euronun ...
Dolar geri sayıyor: O sınırın altında dengelendi
Güne düşüşle başlayan dolar/TL, 3,38'in altında dengelendi.
Kamuya 100 bin bilişimci alınacak
Hükümet, kamuya 100 bine yakın bilişim personeli alınmasına karar verdi. ...
 
Dolarda rüzgar tersine döndü: O sınırın altında
Dolar/TL'de düşüş devam ederken, gün içinde 3,4085 ile son bir haftanın ...
Tekneler demir aldı, tezgahlara bereket geldi!
Hava şartlarının iyileşmesiyle yeniden "Vira bismillah" diyerek denize ...
İzmir'deki asırlık istasyon TCDD'den kiralık!
TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü 125 yıllık tarihi Karşıyaka Tren İstasyonu ...
 
İzmir iş dünyasından TL’ye destek mesajları!
İTO Başkanı Demirtaş ve EİB Başkanı Ünlütürk’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
Liyakat sohbetlerinde farklı bir girişimci
LİYAKAT tarafından her ay ulusal ve uluslararası alanında öncü isimleri ...
İzmir’de ‘sarı’ kampanya: Dolarını boz, taksiye koş!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Anık: En az 100 dolar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva